Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 065
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
И аз съм си я сменяла в обществени тоалетни и не съм имала проблеми. Все пак го правя рядко, не е всеки цикъл и само ако се наложи, а по принцип ако не си с много обилен цикъл и имаш чашка с по-голям обем можеш да избегнеш доста от смените навън.
Чашката не е нужно да се мие с вода на всяко изпразване, може и само да се избърше с хартия. Ръцете си ги мия преди да вляза и просто си използвам другата ръка. Вътре след поставянето само ги избърсвам с хартия или мокра кърпичка. След като изляза ги измивам със сапун.

# 466
Аз не бих си намазала обаче чашката с масла. Все пак може да се отрази по някакъв начин, след като не е направена с такава цел.

Това за обществените тоалетни ме накара да се смея искрено с глас. Ужасно гнуслива съм, но не са ми идвали такива мисли на главата. Но и не ми се е налагало да я сменям навън. Със сравнително висок цервикс и голяма чашка, нямам проблеми.

# 467
Аз съм сменяла чашка много пъти в обществена тоалетна. И на дълъг път ми се е налагало даже. Избирам си тоалетни с мивка вътре, най-често инвалидни.

Познайте коя ми е любимата чашка напоследък... Lily-то. Laughing Май ми е една идея по-дълга, но не усещам дръжката и не ми пречи. Даже и колело си карам с нея. Тази чашка просто се поставя ужасно лесно. Веднагически сама се намества на правилното място. Явно си пасваме. Heart Eyes

fallon_fallon, Laughing. С времето ще ставаш все по-добра в поставянето и махането. Може би не трябва да я чакаш да се напълни до ръба, за да не се разлива като я вадиш. Или си вземи с по-голям обем.

# 468
Интересно е, че само в тоалетната се разлива, като я вадя в банята клекнала, нямам проблем. Ама то е заради ъгъла, под който стои в двата случая. И аз смятам, че ще задобрея, но като за първи месец си е направо чудесно.

# 469
Момичета, има промоция на Lily Cup -15 % и безплатна доставка:
 https://www.intimina.com/en/

# 470
Аз искам да ви попитам ,крие ли някакви рискове употребата на тези менструални чашки?
Не смея да питам АГ-то,защото ми е забранил употребата на тампони,заради лепната инфекция...

# 471
Аз искам да ви попитам ,крие ли някакви рискове употребата на тези менструални чашки?
Не смея да питам АГ-то,защото ми е забранил употребата на тампони,заради лепната инфекция...

Бихте ли казали каква инфекция си лепнахте от тампоните? Може и на лично съобщение да ми пишете. Моят менструален цикъл е доста силен и без тампони не мога в дните, в които ми е обилен.

# 472

Не, при правилна употреба рисковете от инфекция са значително по-малки от употребата на тампони.
И да попиташ гинеколога си вероятността да ти даде адекватен отговор и информация клони към нула. Повечето не са запознати и ако кажат нещо ще е само на база предположения.

# 473
Здравейте,
Честно да ви кажа съвсем наскоро чух за менструалните чашки. Обмислям дали да си взема и аз. Трябва ли консултация с гинеколог и как се преценява размера на чашката?
Продават ли се в аптеките?
Обяснението за поставянето и ваденето ми се струва почти невъзможно Shocked....но щом го правите, явно си е до свикване.  Peace

# 474
  • Бургас
Плясвам се и аз тук да чета, че снощи ми попадна темата и ме заинтригува. Даже вече си поръчах една от похвалените китайски за проба - да видим дали ще се справя като дойде Crazy

# 475
Искам да попитам,как да разбера за кой размер чашка съм?
И струва ли си инвестицията? Embarassed Да си призная ,не съм се интересувала и мисля ,че са скъпи чашките  newsm78 .

# 476
  • Бургас
Направи си една проста сметка колко ти струват превръзките/тампоните за един цикъл и за колко такива ще се изплати инвестицията за чашка. От там нататък ти е безплатно ползването ѝ Peace Отделно ще е удобството и евентуалното удовлетворение, че се грижиш малко и за опазването на природата от бавно разградими отпадъци Wink

# 477
Аз позлвам чашки от доста време и то е не толкова заради природата, колкото заради удобството ми, чувството на чистота и удоволствие да нямам по бельото и тялото памучни превръзки и тампони, напоени с кръв.

# 478
Аз именно заради природата я ползвам. Имам две, едната от 2009 насам. Вече не помня колко съм давала за превръзки, но сигурно се е изплатила  Laughing Другата от 2015, тя  беше намалена, и тя трябва да се е изплатила  Laughing

# 479
Аз съм с превръзка всеки божи ден...не ми е удобно без Embarassed като се замисля само за ежедневки отиват 10лв може и отгоре на месец ,но пък те за съжаление нямат алтернатива . Дори ,когато съм с тампон ,слагам по две .

Общи условия

Активация на акаунт