Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 066
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Да, събира съсиреци.

Аз започнах с малкия размер на Lunette, но се оказа твърде недостатъчен за най-силните 1-2 дни (протича за два часа и по-малко), затова си купих голямата Yukki и ще пробвам нея. Така че ако цикълът наистина е обилен, по-скоро не бих заложила на S размер.

# 511
Да, събира съсиреци.

Аз започнах с малкия размер на Lunette, но се оказа твърде недостатъчен за най-силните 1-2 дни (протича за два часа и по-малко), затова си купих голямата Yukki и ще пробвам нея. Така че ако цикълът наистина е обилен, по-скоро не бих заложила на S размер.

И аз не бих заложила на "S" размер. Много малка е за моя обилен цикъл. Трябва постоянно да търся тоалетна, за да я изпразвам, а това е огромно неудобство.

# 512
  • TX
Поръчах си melyna L и XLразмери. Имам миома и обилно кървене, висока съм 176. Нямам бременност и раждане. Силно се надявам да свикна да поставям правилно чашката, че вече ми омръзна "баташкото клане".
Въпроса ми е успява ли да събира съсиреци?
и аз имам миома, съответно и обилно кървене по преме на цикъл. Откакто съм с чашка (от 2014 г.) не съм имала съсиреци, както преди и кървенето намаля като продължителност в дни и количество. За свикването , бързо става.

# 513
  • Sofia
А чашката се слага максимално навътре или максимално навън?  newsm78

# 514
Зависи от твоята анатомия. Ако цервиксът ти е много висок и не го стигаш с пръст, слагаш максимално нагоре. Иначе чашката се слага така, че да обхване цервикса. Разгледай разни картинки онлайн, а най-добре да изпробваш и да се запознаеш по-добре с анатомията си. Peace Преди да започна да използвам чашка изобщо не знаех ниско/високо ли ми е цервиксът по време на цикъл.

# 515
А чашката се слага максимално навътре или максимално навън?  newsm78
Ами пробваш при теб как не протича. При мен сложена ниско не протича. Нямам идеа какво е церквикс и къде ми е. Laughing

# 516
Чашката не се слага максимално навътре както тампон, обикновено стои по-ниско. То така или иначе е малко трудно да я набуташ кой знае колко навътре. Важното е да влезе цялата вътре с дръжката (ако дръжката стърчи се реже). Но както е казала Синьо нещата са индивдиуални. Аз лично не я слагам много високо, но през нощта се качва доста нагоре, цервиксът ми е високо разположен.

За съсиреците както са казали няма никакъв проблем, те си влизат вътре.

# 517
  • Sofia
Нямам идеа какво е церквикс и къде ми е. Laughing
Laughing Цервикс е шийката на матката, която се намира в горната част на влагалището. Т.е. дъното на влагалището (което би трябвало да можеш да опипаш) е цервикса.

Благодаря, момичета. А усеща ли се чашката, когато е вътре?  newsm78

# 518
Да ви попитам - някой ползвал ли е това http://lila.bg/pads/emilla/interlabialna-prevr-zka-1br.html
Не мога да си представя как точно се закрепва и дали е удобно. Трябва ми за първите дни на цикъла, когато се случва чашката да пропусне леко. По-скоро остават капчици кръв още при поставянето й.

# 519

Благодаря, момичета. А усеща ли се чашката, когато е вътре?  newsm78

Ако е поставена правилно, не се усеща нищо.

# 520
   Разбрах какво е цервикс най-после. Благодаря за обяснението.

Как мога да разбера кога е пълна чашката, за да я изпразня? Притеснявам се, ако не я извадя навреме, че може да протече. Не може всеки път, когато отидеш до тоалетната, да се вади чашката, за да се види дали е пълна вече и после пак да се вкарва. Супер неудобство е това. При тампона се усеща - когато се напълни, той се надува и се чувства дискфомфорт.

# 521
При тампона се усеща - когато се напълни, той се надува и се чувства дискфомфорт.
Shocked Аз нищо не усещам.

Няма как да разбереш дали е пълна чашката. Като изкараш няколко цикъла с нея можеш да добиеш представа за колко време се пълни. В слабите дни спокойно можеш да я сменяш два пъти - сутрин и вечер. За силните е различно, но чашките побират повече от тампон, така че колкото време издържаш с тампон поне толкова трябва да издържи и чашката, че и повече ако е с голям капацитет. 

# 522
След два месеца с моята Мелуна S (ползването на чаша се оказа изключително успешно), обмислям закупуването на по-голяма размер, защото на втория ден обемът на моята просто не е достатъчен и след 3 - 4 часа протича. Цервиксът ми е ниско и не я слагам много навътре, но тя сама си се качва доста нагоре и предполагам, че и по-голяма размер ще стане. Чудя се обаче, има ли голяма разлика между S и L, искам да си взема L, но не съм сигурна, дали като диаметър няма да ми е некомфортно? Гледах снимки и сравнения, виждам разликата, но то и S ми изглеждаше много голяма, пък като я видях на живо си беше супер мъничка.

За който питаше по-нагоре - ползвам лубрикант - кокосово масло. И само с вода мога да я сложа, но не успява да се отвори като хората.

# 523
Размерът S на Мелуна според мен лично е много малък и става само за жени със слаб цикъл. М също не е кой знае колко голяма. Според мен пробвай с L, не е толкова голяма и в общи линии е по-малка от големите размери на други марки.

# 524
  • Варна
Моят цикъл е обилен, но L на Мелуна ми е голяма. Протича - противно налогиката. Отдавам го на факта, че се сплесква и не си е на мястото. С М се спогаждаме чудесно. В силните дни проверявам на 3 - 4 часа. За мое спокойствие. Поставям плитко. Забелязала съм, че като се вдингне навътре - протича. В крайна сметка и да протече не го взимам на вътре толкова. Бельото по време на цикъл е предназначено специално за тези ериоди... При мен и с превръзките винаги имаше пропуски. Особено нощно време... въпреки огромните нощтни превръзки... Съпругът ми често казваше "Пак сме като в кланница". Сега поне по чаршафите ми няма следи. Откакто съм с чашка съм нов човек.

Общи условия

Активация на акаунт