Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 214
За родителството няма лятна ваканция. Затова стартираме нова инициатива за всички майки и татковци, които са винаги готови да научат повече по различни теми, свързани със здравето, образованието и възпитанието на децата им.

Първото от серията събития “Мини Академия за Родители” започва на 18 юли с тема "Детето и лятото":

- какво е важно при избора на място за почивка с деца;
- на кои детайли да обърнем внимание и какви въпроси да си зададем;
- с деца на път – безопасност и идеи за игри в колата;
- важните неща за здравето – летни вируси, защита от слънцето, летни спортове;
- за образованието – как да мотивираме детето да чете през лятото.

Цялата програма очаквайте съвсем скоро тук.

Лекциите са подходящи за родители на деца 0 – 7 г., но всички са добре дошли.

Събитието е напълно безплатно, но е необходима регистрация заради ограничения капацитет на залата. Регистрация можете да направите на сайта.

Започваме на 18 юли в 10.00 часа, във Vivacom ArtHall


Ако има теми, за които искате да научите повече, очакваме вашите предложения на info@parentacademy.bg

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 09:31 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 214
Програмата ни вече е готова:

10:00-10:30 - Регистрация и нетуъркинг

10:30-11:00 - Как да изберем място за почивка с деца - Димитър Грудев - консултант В. Корект

11:00-11:15 - Безопасност на пътя - Цветомир Нинов - консултант на CHICCO с дългогодишен опит

11:15-11:30 - Игри по време на път и на почивка - Мариана Донкова - педагог и основател на "Детето Играе"

11:30-11:50 - Почивка и нетуъркинг

11:50-12:20 - Хомеопатия и здраве през лятото - д-р Томова - Зам. председател на Българската медицинска хомеопатична организация

12:20-12:40 - Как да мотивираме детето да чете по време на почивка - Вал Стоева - Главен редактор "Детски Книги"

12:40-13:00 - Първа помощ, водна и планинска безопасност - Университетски аварийно-спасителен отряд

13:00-13:10 - Почивка

13:10-13:30 - Плуване за бебета и деца - Александра Николова - инструктор Плуване за бебета

Не забравяйте, че събитието е със свободен вход, но изискваме предварителна регистрация заради капацитета на залата. Можете да заявите гостуването си ТУК.

Ще ви очакваме Wink

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 01:38 от Mamma

# 2
  • Мнения: 214
Кои са факторите, които са важни при избора на място за семейна почивка - цена, достъп, занимания за децата, хигиена, удобен транспорт?

Как да изберем място - предимства и недостатъци на палатка, къмпинг, семеен хотел, 5 звезден хотел, вила, и т.н.

Кое се предпочита най-често от родителите с малки деца? Кои са най-предпочитаните места за лятна семейна почивка в България? А в чужбина?

Какво трябва да сложа в багажа преди път?

За всичко това и още много, ще си говорим с Димитър Грудев по време на Мини Академия за Родители тази събота.

# 3
  • Мнения: 214
75% от автомобилните катастрофи стават на 40 км от дома, а повечето от децата, наранени при катастрофи, не са използвали предпазен колан или столче за автомобил.

В събота с Цветомир Нинов ще си говорим за различните механизми и позиции на коланите за закопчаване, както и как да изберем най-подходящо столче за детето.

# 4
  • Мнения: 214
Мариана Донкова е педагог с 14 години опит в образованието на юноши и възрастни. В началото на кариерата си работи като учител в професионална гимназия за помощник-възпитатели в детски градини, където води множество педагогически дисциплини, включително и „Игрова дейност“.

Тя казва, че има начин да направим пътуването на децата неусетно, интересно и забавно, и ще сподели идеи как да играете по време на път и с най-малките, и с по-големите.

Ако имате въпроси към нея, можете да ги зададете тук.

# 5
  • Мнения: 214
Д-р Томова е специалист по вътрешни болести и клинична хомеопатия. Има кабинет за хомеопатични консултации в София. Зам.председател на Българската медицинска хомеопатична организация. Управител, съосновател и преподавател на Европейска школа по клинична хомеопатия, обучаваща студенти по медицина, лекари и фармацевти в сътрудничество с Медицинските университети на София, Пловдив, Варна и Плевен.

Заповядайте тази събота на Мини Академия за Родители, за да си говорим с нея за прилошаване при пътуване, обезводняване, слънчеви изгаряния, ухапвания, летни вируси и всякакви дискомфортни за децата състояния, присъщи на летния сезон.

# 6
  • Мнения: 214
Александра Николова е инструктор по плуване зе бебета и малки деца с дългогодишен опит. Тя започва да се занимава с плуване за бебета преди 17 години и по този начин успява да преодолее неврологичните проблеми на своята дъщеричка. Обучава се при лекар рехабилитатор в Русия и постепенно започва да се занимава с бебета и родители като инструктор. Завършва следдипломна квалификация за треньор по плуване към НСА. Нейният опит в тази област е вече над 15 години и през ръцете й са минали стотици бебета. Александра е майка на 4 деца и цялото й голямо семейство обича плуването.

С нея ще си говорим за това как да научим детето да си потапя главата, кое е трудното и защо, какви игри и упражнения  за  овладяването на дишането като контролиран процес можем да играем, както и какви упражнения за координация можем да правим.

Заповядайте Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 13:03 от Академия за родители

# 7
  • Мнения: 214
Теодора Георгиева е доброволец на БМЧК с богат опит от реализацията на широк спектър от социални дейности. Тя е дългогодишен ръководител на Младежкия авариен екип на град София и член на инструкторската колегия към Университетския аварийно-спасителен отряд (УАСО). Капитан е на националния отбор на България, донесъл златен медал за страната на Европейското първенство по първа помощ FACE 2013.

На Мини Академия за Родители на 18 юли, тя ще ни разкаже повече за това как и кога да окажем първа помощ на дете, и какви са минималните условия за водна и планинска безопасност.

# 8
  • Мнения: 214
Валентина Стоева се занимава с насърчаване на четенето сред  децата повече от 6 години. Главен редактор е на сайт Detskiknigi.com, както и председател на фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“. Зад гърба си има 4 успешни издания на кампанията „Читателска щафета“ с над 2500 участника и над 10 000 прочетени книги. Тя е носител на званията „Посланик на библиотеките“ и „Рицар на книгата“. Основен координатор е на единствената награда в България, в която децата ежегодно избират своята любима книга – „Бисерче вълшебно“. Майка на дъщеря-тийнейджърка и син на 1 година.

В събота тя ще ни даде идеи за това как да мотивираме децата да четат през лятната ваканция.

# 9
  • Мнения: 214
Ще ви очакваме утре в 10:00 часа, във Виваком Art Hall, за да си говорим за Детето и Лятото - все още има малко останали места Simple SmileОбщи условия

Активация на акаунт