На палатка край морето

• 8 680
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Ами да да,шишета по земята имаше и пликчета,аве мръсотия като цяло,и като знам после няма и да си я изчистят,ще кажат нали си плащаме данъците,и после защо чужденците не са искали да идват в БГ! Simple Smile Ами аз колко год.подред ходя в Турция  да ти кажа по плажа такива с палатки и каравани не съм виждал!Само в Гърция съм виждал но беше си къмпинг,с вода с ток с тоалетни,платен явно и хората там си почиваха!Днес което гледах ми приличаше на ромски катун,където харесали там спрели и си направили място за живеене!! Simple Smile

# 16
  • Beyond the stars
Ами да да,шишета по земята имаше и пликчета,аве мръсотия като цяло,и като знам после няма и да си я изчистят,ще кажат нали си плащаме данъците,и после защо чужденците не са искали да идват в БГ! Simple Smile Ами аз колко год.подред ходя в Турция  да ти кажа по плажа такива с палатки и каравани не съм виждал!Само в Гърция съм виждал но беше си къмпинг,с вода с ток с тоалетни,платен явно и хората там си почиваха!Днес което гледах ми приличаше на ромски катун,където харесали там спрели и си направили място за живеене!! Simple Smile

И в Турция има, но както и в Гърция - на обособени къмпинги, които понякога не отстъпват по нищо на хотели по условията, които предлагат. И глобите за "диво" къмпингуване са доста солени  Peace

# 17
Да ти кажа този,който видях във Фанари беше и мнг.така добре изглеждаше имаше си обособени правила!Ами то навсякъде в нормалните държави глобите са много големи и затова хората се замислят дали...............или да не го правят!Само в Бг са малки глобите,или като имаш акт не го плащаш и държ.не те търси! Simple Smile

Аз вярвам,че ако мин.год.имаше такъв контрол по този въпрос (не,че сега има де),ако са ги глобили с по 2 хил.лв.,тази год.ще се замислят къде да си направят палатковия лагер! Wink

# 18
  • Beyond the stars
Да ти кажа този,който видях във Фанари беше и мнг.така добре изглеждаше имаше си обособени правила!Ами то навсякъде в нормалните държави глобите са много големи и затова хората се замислят дали...............или да не го правят!Само в Бг са малки глобите,или като имаш акт не го плащаш и държ.не те търси! Simple Smile

Аз вярвам,че ако мин.год.имаше такъв контрол по този въпрос (не,че сега има де),ако са ги глобили с по 2 хил.лв.,тази год.ще се замислят къде да си направят палатковия лагер! Wink

Ходим в Гърция. Баните и тоалетните са по-чисти от хотелски - басейн, детска площадка, общи кухненски помещения. Абе да ти е кеф.
Според мен ако глобяват както трябва, ще има повече клиенти за обособените къмпинги, от там - по-добри условия и повече къмпинги  Wink

# 19
Предполагам,че е хубаво!Ако не беше нямаше да ходят Гърците там или чужденците,все пак не са мазохисти като нас! Simple Smile Не говоря за лукс,а за нормални битовизми. Simple Smile

Правилно +1 Wink

# 20
Хора всякакви - едни искат на къмпинг други на диво! Проблемът е, че манталитетът ни е такъв - да цапаме и да чакаме друг да чисти. Пък и в Бг къмпинзите по морето, предлагащи условия, като в гръцките, се броят на пръстите на едната ми ръка. Цените им са раздути и не дават нищо срещу парите ти. И не е вярно, че в Гърция и Турция няма къмпингуващи, извън къмпинг. Обаче у нас съсипаха природата ламтящите за пари и бетон, затова и къмпингуващите са им криви!!!

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 15:35 от albena30

# 21
  • Beyond the stars
Хора всякакви - едни искат на къмпинг други на диво! Проблемът е, че манталитета ни е такъв - да цапаме и да чакаме друг да чисти. Пък и в Бг къмпинзите по морето, предлагащи условия, като в гръцките, се броят на пръстите на едната ми ръка. Цените им са раздути и не дават нищо срещу парите ти. И не е вярно, че в Гърция и Турция няма къмпингуващи, извън къмпинг. Обаче у нас съсипаха природата ламтящите за пари и бетон, затова и къмпингуващите са им криви!!!

То може и да има извън къмпинг, но глобата започва от 150евра  Peace
В смисъл, за една нощ на по-закътано и ако разпънеш палатката вечерта - може и да мине.
Ама не като тук - едва ли не къща в гората и цял месец там, а няма да се сетят една полева тоалетна да изкопаят.
Както казах и по-нагоре - ако глобяват солено, ще има хора в къмпингит и следователно - повече къмпинги и по-добри условия.  Wink
И понеже природата е съсипана, дай да я досъсипем  Mr. Green Доколкото помня преди година-две именно от къмпинуващи беше пламнал пожар на Иракли.  Peace

# 22
ами то 150 евро глоба,ще се замисли дали да отиде на хотел за 3 вечери или за 1 вечер лагеруване да плати! Simple Smile
А има и др.момент,че ламтим за пари и къде какво имаше го съборихме и направихме хотели,които сега или са празни или се продават! Simple Smile

# 23
Наши приятели редовно ходят в Турция - на диво или в къмпинг - цените са смешни и никой никого не глобява, но ние нали всичко ни е в ред, къмпингите ни къмпинги, пътищата ни пътища и давай да глобяваме и да гоним. А защо просто някой не вземе да сложи няколко химически тоалетни на плажа и някой и друг душ и контейнер през пет метра да видим дали ще е толкова мръсно. Ние сме от тези мръсни, миризливи и нечистоплътни къмпингуващи, които ходят извън къмпинг и които освен че си чистят своето обират и мръсотиите на тези дошли за по няколко часа на плаж. И това не е най-лошото, а че трябва да мина половин километър пеша в най-голямата жега, за да стигна до контейнера. Миналата година бяхме на диво в Гърция - плажа беше толкова отдалечен от селото и имаше 1-2 вили наблизо тип бунгала, а тези, които изхвърляха контейнерите идваха 2 пъти в седмицата  Rolling Eyes И между другото имаше едно гръцко семейство, което си беше опънало палатка на плажа и стоеше там цялото лято и си ходеше само който е на работа.
Да не говорим за Скандинавските страни, който няма да стигнем и след половин век - има контакти на всеки стълб за ток, места за изхвърляне на химическите тоалетни и т.н. и т.н. Но защо тук да ти предложат такива условия, като може нещо да се построи и да се взимат безумни суми, но пък никой не вземе да погледне плажа на какво прилича или за да го направи ще пусне шезлонга и чадъра по минимум 10 лв.
Така че за мизерията си има виновни и това определено не са само къмпингуващите  Peace

# 24
  • Beyond the stars
Наши приятели редовно ходят в Турция - на диво или в къмпинг - цените са смешни и никой никого не глобява, но ние нали всичко ни е в ред, къмпингите ни къмпинги, пътищата ни пътища и давай да глобяваме и да гоним. А защо просто някой не вземе да сложи няколко химически тоалетни на плажа и някой и друг душ и контейнер през пет метра да видим дали ще е толкова мръсно. Ние сме от тези мръсни, миризливи и нечистоплътни къмпингуващи, които ходят извън къмпинг и които освен че си чистят своето обират и мръсотиите на тези дошли за по няколко часа на плаж. И това не е най-лошото, а че трябва да мина половин километър пеша в най-голямата жега, за да стигна до контейнера. Миналата година бяхме на диво в Гърция - плажа беше толкова отдалечен от селото и имаше 1-2 вили наблизо тип бунгала, а тези, които изхвърляха контейнерите идваха 2 пъти в седмицата  Rolling Eyes И между другото имаше едно гръцко семейство, което си беше опънало палатка на плажа и стоеше там цялото лято и си ходеше само който е на работа.
Да не говорим за Скандинавските страни, който няма да стигнем и след половин век - има контакти на всеки стълб за ток, места за изхвърляне на химическите тоалетни и т.н. и т.н. Но защо тук да ти предложат такива условия, като може нещо да се построи и да се взимат безумни суми, но пък никой не вземе да погледне плажа на какво прилича или за да го направи ще пусне шезлонга и чадъра по минимум 10 лв.
Така че за мизерията си има виновни и това определено не са само къмпингуващите  Peace

Тогава да питам вас - полева тоалетна копаете ли ?
На мен само това ми е проблема  Peace

Съжалявам ама не харесвам този начин на мислене "Цялата ни Мара втасала та сме опрели до къмпингуващи/паркирането/пресичащите и т.н.".  Peace Да не говорим, че репортажа на БНТ вчера касаеше частен имот, който се е превърнал в къмпинг. В смисъл ако отида в нечии двор да опъна палатка май няма да е ок.  Peace
В Гърция смешни не мога да нарека цените, но определно има какво да ти предложат срещу в замяна.

# 25
  • Beyond the stars
Така или иначе явно забраните не са законни (били те и логични)  Peace

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/31/2582655_zabranata_na_d … _protivorechi_na/

# 26
Не забравяй,че това е България,какво е логично тука! Simple Smile Живеем в един фарс! Simple Smile

# 27
Ние имаме химическа тоалетна, но наши приятели, които ходят за цял сезон на море си копаят такава и всяка година ходят няколко дни по- рано, за да изчистят целия плаж и мястото, където къмпингуват. Същото правят и в планината - копае се външна тоалетна и после всичко се заравя.
А въпросът не е в Цялата Мара втасала, а в това, че не могат да почнат както обикновено със забраните, а да не предлагат нищо преди това. Защо не поставят химически тоалетни първо и контейнери, а после да глобяват за изхвърляне на отпадъци. Защото много хора си събират отпадъците и ги оставят до контейнерите, но докато някой се сети да мине да ги изхвърли кучета и котки ги разкъсват и разнасят отпадъците. Не знам за частния имот - не съм гледала точно за къде са давали репортаж и определено не е ОК и това се случва на места, където обикновено собствениците нямат право да строят предполагам. Ами да го оградят, да предоставят някакви минимални условия и да не ми искат по 30 лв. на ден, да не говорим за прословутата Градина, където май е 5000 лв. на сезон и всички са един върху друг и няма абсолютно никаква разлика от свободно къмпингуващите, само че не си в гората, а на самия плаж на слънцето, а тоалетните са от миналия век. Не може само да искаш и да забраняваш, да глобяваш, а нищо да не даваш.
Пак се сетих за нещо, което ми разказаха наши приятели, които се върнаха сега от Истанбул - че всички хвърляли по земята боклуци, но постоянно хвърчат жени и чистят, а вечер всичко се мие. Защо тук не може да е така. Няма пари общината сигурно да осигури безработни да метат и чистят и събират отпадъци ли? Вярно, че не плащаме данъци на общината, но пък пазаруваме там и много хора биха се върнали на нашето море, ако има повече условия за норамлно къмпингуване по нашето Черноморие, но това няма да стане Sad
Между другото незаконните къмпинги по морето са 2-3, а като гледам чистота на плажовете на другите места не е цъфнала и вързала  Confused Защо никой не ходи да гони свободно къмпингуващите по язовирите и планините, а само по морето? Не е ли заради нечии интереси? Защото ако някой от вас е бил на язовир скоро ще знае, че там има много повече каравани и палатки, отколкото на Корал или Алепу, но там никой никого не гони и явно там не замърсяваме природата, само по морето цапаме  newsm78

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 14:11 от Джинa

# 28
Ами аз за 2-ри път сега бях на Истанбул (на Великден),нормално но та има кошчета също,хвърлят да,но после на сутринта е чисто!Ами аз от 4 год.не ходя на нашето море,и като гледам не съм загубил нищо! Simple Smile

# 29
  • Beyond the stars
Ние имаме химическа тоалетна, но наши приятели, които ходят за цял сезон на море си копаят такава и всяка година ходят няколко дни по- рано, за да изчистят целия плаж и мястото, където къмпингуват. Същото правят и в планината - копае се външна тоалетна и после всичко се заравя.
А въпросът не е в Цялата Мара втасала, а в това, че не могат да почнат както обикновено със забраните, а да не предлагат нищо преди това. Защо не поставят химически тоалетни първо и контейнери, а после да глобяват за изхвърляне на отпадъци. Защото много хора си събират отпадъците и ги оставят до контейнерите, но докато някой се сети да мине да ги изхвърли кучета и котки ги разкъсват и разнасят отпадъците. Не знам за частния имот - не съм гледала точно за къде са давали репортаж и определено не е ОК и това се случва на места, където обикновено собствениците нямат право да строят предполагам. Ами да го оградят, да предоставят някакви минимални условия и да не ми искат по 30 лв. на ден, да не говорим за прословутата Градина, където май е 5000 лв. на сезон и всички са един върху друг и няма абсолютно никаква разлика от свободно къмпингуващите, само че не си в гората, а на самия плаж на слънцето, а тоалетните са от миналия век. Не може само да искаш и да забраняваш, да глобяваш, а нищо да не даваш.
Пак се сетих за нещо, което ми разказаха наши приятели, които се върнаха сега от Истанбул - че всички хвърляли по земята боклуци, но постоянно хвърчат жени и чистят, а вечер всичко се мие. Защо тук не може да е така. Няма пари общината сигурно да осигури безработни да метат и чистят и събират отпадъци ли? Вярно, че не плащаме данъци на общината, но пък пазаруваме там и много хора биха се върнали на нашето море, ако има повече условия за норамлно къмпингуване по нашето Черноморие, но това няма да стане Sad

Ние да хвърляме по земата, пък общината да чисти ?? Сериозно ?

Ами аз в планината не вижам реално как могат да обтегнат контейнери по цялата дължина на Стара планина например  newsm78
Би трябвало всеки средно възпитан човек да си събере боклука, ако трябва ще си го изхвърли вкъщи. И на мен контейнера ми е през два входа, ама не мятам през терасата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт