Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 972
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
в един превод на част от книгата на Люк де Шепър  той пише"Обикновено използвам потенция 10М за предписване на конституционално лекарство, т.е. за да стабилизирам вродената конституция, да дам на пациента физически, психически и емоционални сили, а също да предотвратя рецидив в края на лечението, когато симптомите са отстранени. Конституционалното лекарство в потенция 10М може да се предписва в период, когато пациента като цяло е здрав, за да „се шлифова елмаза”, с други думи – да се подсилят най-добрите качества и да се намалят слабостите на вродената конституция. Много лекари използват 10М при лечение на хронични пациенти, или в началото на лечението (например, ако болестта е предимно психическа,емоционална или ако лекарят е напълно уверен в лекарството), или да го продължат след 1М."

така написано на мен ми звучи ,че човека не предписва според индивидуалността.......

Теорията е едно, а практиката - друго.  Sunglasses За съжаление към момента нямам време подробно да коментирам някои от последните въпроси и мнения. Не се дава хомеопатично лекарство на здрав човек! Дори това да е конституционалното лекарство, а в много случаи такова просто не може да бъде определено - има различни слоеве, но не и ясна конституция. Sunglasses Може ли оригиналният текст на английски?  Shocked Здравият човек няма нужда от каквито и да са лекарства, включително и хомеопатични!  Sunglasses В края на заболяването може, но не и ако човек е здрав и няма никакви оплаквания!  Sunglasses Дори и да се знае със сигурност конституционалното лекарство на някого, то не трябва да се дава, ако човекът е в добро здраве и организмът му се намира в добро динамично равновесиеSunglasses

Тук съм съгласна в частта, че човекът в ДИНАМИЧНО РАВНОВЕСИЕ няма нужда от никакви побутвания, шлифования и прочие, особено в такива потенции.

Иначе за друго седнах да пиша. Направи ми впечатление, че обсъждате времето на действие на лекарство. Това никой не може да каже. Плитки лекарства, дълбоки лекарства и прочие писания са неоснователни или в най-добрия случай съвсем недоказуемо ориентировъчни. Това, че едно лекарство е голям поликрест и има 4586040393 симптома например, изобщо не означава, че трябва да се води дълбоко действащо. Лекарството си е лекарство. Нивото, до което ще стигне е точно такова, каквото позволява пациента и конкретния случай, тоест индивидуално. А и да не говорим, че например лекарството Х е спрягано за плитко/кратко действащо, защото има 5-6 симптома в реперториумите. То има 5-6 симптома, просто защото  още не е доказвано както трябва, или не е ползвано по-дълго в клиничната практика, за да се изследват симптомите му. Току-виж /и то най-често така става/, и Х има 4586040393 симптома.
Веднъж подействало, лекарството отключва серия процеси в човека, жизнената му сила - веднъж задействана - води човека към нови хоризонти. Така че е неясен процесът на действие. Лекарството ли е, или жизнената сила. Тук вече зависи от човека. Ако е самоосъзнаващ се, мислещ индивид, склонен към себеактуализация, лекарството може да му "действа" и пет години. Просто защото е имал нужда от леко побутване, за да тръгне по градивен път. А една градивна дейност води след себе си още и още, тъй като мисловната дейност на човека е многопосочна. Важното е желанието, което се поражда с първия прием. Не знам дали успях да се изразя, но най-кратко казано задействането на жизнената сила аз лично не мога да сравня с обикновените физични закони, според които в зависимост от строго формулирани правила знаеш кога ще спре една топка, ако знаеш с каква сила ще я ритнеш, ако знаеш насрещния вятър, земното притегляне и стойността на останалите влияещи фактори. Crazy

# 466
  • Пловдив
Силанизирането на детските зъбки не е препоръчително  newsm78 за такива като нас имам предвид... Mr. Green Луди,ползващи хомеопатия! Whistling

# 467
  • Пловдив
Мистик за какво става въпрос?

# 468
  • Пловдив
Ами не знам точно какво представлява,зъболекаря го прави уж за по.здрави зъбки Thinking
http://www.burgasdent.com/bg/%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B … %D0%B1%D0%B8.html

# 469
  • Пловдив
Преди време бях споделяла ,че детето казва,че някой път започва да вижда надалеч.Преди винаги е било като легнем вечер преди да заспи и каже "мамо виждам надалеч".Няколко дни сега му се случва вечер  докато гледа ТВ.А днес и в училище в час.Сподели ми обаче че му е ставало така и в ДГ-докато е лежал наобед в леглото ,т.е. получава се по неговите обяснения когато се застои на едно място дълго време.

Има ли такъв симптом изобщо в картините на ХЛ?
Не мога да си спомня кога за пръв път ми е казал за това,но е било отдавна,а той нали е пил толкова много ХЛ,и да не се е появил от някое от ХЛ.
образите започва да ги вижда по-малки от реалното,но далечните.Снощи пробвахме с близки неща,каза че се виждат нормални.Иначе образите са ясни.

# 470
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
когато бях дете също пусках "на дълги", когато ми бяха уморени очите. имало е моменти да не мога да мина на "къси", т.е. да виждам фокусирано наблизо.

провери дали светлината е ок, евентуално за късогледство, без корекция натоварва повече окото, за да фокусира.
аз съм късогледа, но не нося очила, защото съм с нисък диоптър и при лоша светлина ми се уморяват очите.

# 471
Аз не мога да си го представя, но преглеждан ли е от офталомолог?

# 472
Не съм добре запозната с процедурата, но ако наистина филмът излъчва флуор, не, благодаря за моето дете. Още повече познавам хомеопатично флуора  Crazy Crazy Crazy

# 473
  • Пловдив
Ще го заведа на очен лекар,дано да няма нищо тревожно....Но в момента има засилване на симптома,по-често се случва от преди, последно пи лекарство преди месец .
Иначе много рисува напоследък.
А за силанизирането -сестра ми е зъболекар ,скоро я питах за него,понеже нейна колежка ми каза че е добре да се направи ,но тя не го препоръчва.Има си недостатъци,които зъболекарите може би не казват.

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 20:41 от budiko

# 474
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Иначе много рисува напоследък.

светлината е важно да е добра.

# 475
  • Пловдив
светлината е важно да е добра.
Но повечето пъти е когато си легне и в стаята е тъмно, той си е затворил очите да заспива,и усеща ,отваря ги и вижда надалеч.Последните пъти вярно че стана докато гледа филм преди лягане,Но той винаги от малък е гледал много ТВ и не се е оплаквал тогава.В ДГ каза че като лягат да спят,той не спи,стои мирен с затворени очи,и тогава ставало,т.е. дневна светлина.В училище също-вече втори ден се оплаква,все в часове вкоито имат студенти newsm78Питах го дали се притеснява от тях,той казва че не.Когато чете,рисува,пише не е ставало.Когато играе на компютър или таблета също не.Като се раздвижи,разтръсква главата и му се оправя...При предните хомеопати може и да не съм го споделяла това,защото е ставало рядко,но сега определено ще бъде споделено на проследяването,и ще минем и на очен .
Мисля че влошаването на симптома последните 5 дни е предхождало разболяване-днес се върна с Т от училище и цял ден се е прозявал и му е било малко лошо.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 16:54 от budiko

# 476
  • Пловдив
"Не повтаряйте приема по-рано от 2 часа след първата доза. Когато забележите подобно влошаване в течение на първия час (с други думи, влошаване на вашите симптоми в течение на първия час), тази първа доза ще излекува, и няма нужда от други дози. Ако след два часа симптомите не са изчезнали напълно, можете да повторите тази процедура вече през всеки два часа, разтръсквайки всяка следваща доза (удряйки бутилчицата върху дланта) 8 пъти."
този цитат е от превод на интервю на Люк де Шепър при остри състояния.Какво ще кажете за него....
Често при остри хомеопатите предписват през 10 или 15 минути,а той казва да се изчака след 1-я прием.

# 477
"Не повтаряйте приема по-рано от 2 часа след първата доза. Когато забележите подобно влошаване в течение на първия час (с други думи, влошаване на вашите симптоми в течение на първия час), тази първа доза ще излекува, и няма нужда от други дози. Ако след два часа симптомите не са изчезнали напълно, можете да повторите тази процедура вече през всеки два часа, разтръсквайки всяка следваща доза (удряйки бутилчицата върху дланта) 8 пъти."
този цитат е от превод на интервю на Люк де Шепър при остри състояния.Какво ще кажете за него....
Често при остри хомеопатите предписват през 10 или 15 минути,а той казва да се изчака след 1-я прием.

Нашата хом работи по следния начин: Дава лекарство само в една доза- напр. 1 ч. л, след което в продължение на няколко часа се чака, за да се види действието на лекарството. Ако има подобрение се повтаря дозата, след като след подобрението, започне влошаване. Понякога се е случвало да минем само с по една чаена лъжичка, след която има подобрение в следващите дни и не повтаряме дозата  Peace По мои лични наблюдения съм забелязала, че ако до 1- 2 часа няма подобрение никакво или дори има влошаване, значи не е правилното лекарство. При остри състояния и правилно лекарство действие се вижда почти моментално или в рамките на час  Simple Smile

# 478

Ще кажем, че мнението на Люк отразява неговото виждане и опит.  Simple Smile В остри състояние лекарството може да бъде повторено няколко пъти дори през 10-15 мин., че дори и през по-малко - в зависимост от сериозността и интензивността на симптомите!  Sunglasses Една доза изобщо може да не е достатъчна, за да задейства жизнената сила Simple Smile, особено ако потенцията е ниска и може да се даде няколко пъти през час например, преди да се види положителен резултат. И няма никаква гаранция, че тази една доза ще помогне на организма да преодолее болестта. Нито има гаранция, че ако има влошаване, то това е правилното лекарство, а влошаването може да е доста притеснително за пациента.  Sunglasses И що точно 8 пъти трябва да се удари шишенцето, а не 5 или 20?!  Grinning

# 479
  • Пловдив
Ние всички в тази тема непрекъснато си пишем, че трябва индивидуален подход за всеки отделен случай. Категорично не бих приела написаното по-горе като ..."правило". И какви са тези един час, два часа... Rolling Eyes, това също е индивидуално. Хомеопатът, който познава случаят и предписва конкретното ХЛ, може да даде подобни указания, които за всеки ще са различни, съобразени с куп неща.

Общи условия

Активация на акаунт