Подсъзнанието може всичко/64 Линкове за всички техники има на 1стр.

• 74 221
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
На случаен принцип ли да го избера терапевта.....обкръжението ми не познава такива хора, а най малкото искам да е препоръчан от близък човек....същото е като при лекарите..има ги безброй ама дали си разбира от работата или само ще ти вземе парите няма как да знаеш....Как да отида на специалист като вижте в какво време живеем......писна ми от подигравките на близките ми - "стегни се, какво се вманиачаваш, ще се разболееш"....и куп подобни, а зи мислех че има хора, които ще ме подкрепят

# 556
Елора, казвай си хоопонопоното на страха да се промениш, точно и специално за този страх.  Peace

ivaila896 , не зная какво да кажа, има много добри терапевти, може би е добре да отидеш при личния си лекар, ако е добър и му имаш доверие, и му споделиш. Помоли го да те насочи към кого да се обърнеш, има и теми за специалисти в бг мамма...
Просто напиши в търсачката и разгледай какви сайтове излизат, кой от тях те допада, и така си избери. Но не чети излишно съвети и опит, че в такива моменти човек се стресира и се отчайва от чуждите проблеми, а то всеки случай е различен.  bouquet

И на мен близките ми така говореха, защото не знаят какво е, те не са виновни и не разбират.

# 557
На случаен принцип ли да го избера терапевта.....обкръжението ми не познава такива хора, а най малкото искам да е препоръчан от близък човек....същото е като при лекарите..има ги безброй ама дали си разбира от работата или само ще ти вземе парите няма как да знаеш....Как да отида на специалист като вижте в какво време живеем......писна ми от подигравките на близките ми - "стегни се, какво се вманиачаваш, ще се разболееш"....и куп подобни, а зи мислех че има хора, които ще ме подкрепят

Наистина трябва да се избира внимателно, защото може да попаднеш на такъв, който само да ти вземе парите.
Дано тук знаят добър терапевт да ти кажат.
Има и една тема за препоръчване на психолог, но не я намирам.

Облаче, тоест когато ме обземат тези мисли да го казвам думичките ли?

# 558
Ами да, както ти идва, казвай си ги на точно този страх. Може напр. да си го разкажеш както го чувстваш и да добавиш думичките- Страх ме е да се променя, знам че греша, но не ми стиска. Обичам те, съжалявам, прости, благодаря!

# 559
Така ще направя  Peace

# 560
Ивайла няма ОКР, това си е посттравматичен стрес, защото няма нито физически симптоми, нито депресивни елементи. Ивайла, знам, че няма да ми се разсърдиш, че го коментирам тук, но колкото повече хора те подкрепят в момента, толкова по-бързо ще изчезнат страховете ти. Но не си поставяй сама диагнози......просто недей.  Hug

# 561
Няма проблем алина Simple Smile поставих си я защото съответстваше на ритуалите и натрапчивите мисли, страха, че ако не го направя нещо лошо ще се случи. Мислиш ли, че посттравматичния стрес ще отшуми без медикаменти?

# 562
Мисля, но въпреки всичко ми се иска да отидеш при личния си лекар и да разкажеш всичко подробно, за да се вземат превантивни мерки. Не искам да те плаша, почти всеки , който е развил ПР, депресия, ОКР, включително и аз, е следствие на такъв стрес. Затова мерки се взимат на време.

# 563
през тези 3 години личния ми изписва два пъти деанксит, който не е моя тип лекарство. Пробвах с капките на др. Бах, и може би някои от симптомите изчезнаха, сега искам да "изтрия" манията за ритуалите си

# 564
Еееееех този деанксит-защо толкова го обичат психиатрите. И на мама го бяха изписали, че направо война водих с нея да не го пие. Възможно е преди да пиеш деанксит натрапливите ти мисли да не са били толкова сериозни ?!  Wink

# 565
Май вече и без рецепта го продават, както аспирина...  Confused

# 566
Да и като прочета страничните ефекти и се филмирам, че почвам да ги проявявам и го спирам Grinning

# 567
И аз реших да се включа.

Елора, доста добре те разбирам. Аз пък съм Риби, така че същата работа.  Wink Много ми е трудно да се променя. Инат съм страхотен. Много добре знам къде са ми проблемите, но тъпча на тях от години. Честно казано, хоопонопоното ми помага, но само за момента.  Peace

Изчела съм толкова много книги за самопомощ, че не им помня имената вече. Рафтовете вкъщи са пълни с такива.
Помагали са ми в процес на четене, но след това всичко сякаш ми се е размивало в съзнанието и пак съм се връщала към стария модел на мисли и поведение. Аз вярвам, че човек може да промени живота си към по-добро ако мисли позитивно, но също така вярвам и в това, че всеки има съдба, която по един или друг начин му е предначертана и има неща, които и да искаме не можем да избегнем.  Peace

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 19:49 от Adriana11

# 568
И аз реших да се включа.

Елора, доста добре те разбирам. Аз пък съм Риби, така че същата работа.  Wink Много ми е трудно да се променя. Инат съм страхотен. Много добре знам къде са ми проблемите, но тъпча на тях от години. Честно казано, хоопонопоното ми помага, но само за момента.  Peace

Изчела съм толкова много книги за самопомощ, че не им помня имената вече. Рафтовете вкъщи са пълни с такива.
Помагали са ми в процес на четене, но след това всичко сякаш ми се е размивало в съзнанието и пак съм се връщала към стария модел на мисли и поведение. Аз вярвам, че човек може да промени живота си към по-добро ако мисли позитивно, но също така вярвам и в това, че всеки има съдба, която по един или друг начин му е предначертана и има неща, които и да искаме не можем да избегнем.  Peace

Сега като се замисля имам голям напредък и ще обясня защо. Допреди 5-6 месеца за да съм по-позитивна и щастлива аз посягах към шоколада почти всеки ден.  Embarassed А предвид хиперинсулинемията ми това не е много хубаво, но поне не прекалявах и хапвах предимно натурален.
А от 2 месеца не купувам шоколад и дори не се сещам за него. И съм по-позитивна и хепи отколкото преди като го ядях.
А че има съдба има, но е факт и съм го осъзнала, че огромна част от живота ни зависи от нашите решения. Правила съм доста грешки и ми се ще да ги оправя, ама не мога. Дори съм имала моменти не слушах интуицията си и после съжалявам.
Вчера пак така трябваше да взема едно решение, което ако го взема ще ми улесни в известна степен някои неща, но сякаш някой в главата ми изкрещя да не тръгвам по-лесния път. И реших по-трудния.
Тоя път ще си послушам гласовете в главата  Joy

# 569
Именно, това имам предвид, като казвам, че човек трябва да премине през някои неща и не може да ги избегне по една или друга причина.  Wink

Нали видя в темата за астрологията как обсъждаме нещата и кого "обвиняваме"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт