По АМ "Тракия" или по "Хемус" до морето?

• 12 362
  • 71
  •   1
Отговори
На връщащите се от нашето море - "Добре дошли", на заминаващите - "Приятно прекарване".
И в тази връзка - пътят по коя магистрала - Тракия или Хемус - е за предпочитане за крайна точка Варна при начална - югозападна България? Къде са ремонтите и отбивките в едно платно, къде настилката е ужасен-ужасон и всичко, което ви хрумне от личен или споделен опит.

# 1
  • София
Тракия през Ришки проход.

# 2
Тракия. Доста са я пооправили, лошите участъци вече са пренебрежимо малко. На около час-час и половина от София ремонтират мостовете и се минава на няколко места в другата лента. В неделя около 10 сутринта в посока морето имаше страхотно задръстване.

# 3
Като пуснаха Тракия минахме да я видим. Уж хубав, нов асфалт, но неравен и неприятен за пътуване.
Хемус не е цвете за мирисане, но си предпочитаме нея. Нямаше задръствания при ремонтите (средата на юни).

# 4
Миналия юли минахме по Хемус и в двете посоки - връщането ни отне над 8часа за 600км в кошмарна буря и изобилен дъжд и затова е дилемата.

# 5
  • Куциндрел
И мен ме интересува този въпрос. Скоро тръгваме за Варна и се чудим дали по царския път да минем или да щипнем от друго място. newsm78
При равни условия Хемус си е за предпочитане. Има ли ремонти по тази магистрала?

# 6
  • София
Тракия с тия ремонти преди София хич не е за препоръчване - преди месец се прибирахме от Турция и точно на Пазарджик пред нас се оказа някакъв автомобил, който караше със средна скорост 50 км, докато минем стесненията ни се видяха години. Месец преди това на връщане от Пловдив пък рейс аварира на стеснението и стояхме 2 часа да чакаме да го изтеглят  ooooh! ooooh!

# 7
И мен ме интересува този въпрос. Скоро тръгваме за Варна и се чудим дали по царския път да минем или да щипнем от друго място. newsm78
При равни условия Хемус си е за предпочитане. Има ли ремонти по тази магистрала?

Около Търговище имаше ремонт преди седмица. В посока Варна-София беше отбит през някаква каменоломна или нещо такова.В посока София-Варна асфалтираха и слагаха мрежи против свличане.

# 8
  • Куциндрел

Около Търговище имаше ремонт преди седмица. В посока Варна-София беше отбит през някаква каменоломна или нещо такова.В посока София-Варна асфалтираха и слагаха мрежи против свличане.
Мерси.

# 9
  • София
Аз тамън миналата седмица ходих от Сф до Камчия с кола, а на връщане - с автобус от Вн. На отиване минахме през обходния път покрай Бургас (избягват се задръстванията към Сл. бряг, но можеше да хванем и на Карнобат през Ришки проход, че са по-малко завоите, другите коли в гр.-та така направиха). Шофьорът не е от бързаците, кара си спокойно човекът, тръгнахме към 14 и 30 часа, към 21 часа бяхме в Камчия (това в петък). На връщане разстоянието от Вн до Сф го взехме за 6 часа и половина със спирка 30 мин. на В. Търново, оставяна на пътници в Севлиево и на разклона за Троян, както и спиране на някаква чешма с лековита вода по пътя да си напълни шофьорът едно шише (това в събота)  Simple Smile Особено притеснителни ремонти и/ или задръствания не видях по нито една от двете магистрали, а единственият инцидент беше след края на Хемус при Шумен, когато на един завой моторист се изтърси от мотора (автобусът не успя да го бутне, но явно така се беше засилил, че изкара акъла на човека, к. не беше първа младост - бяха гр.-а от ямболски мотоклуб, но не можах да им разчета добре елеците). Не знам дали в момента има друг вариант без да се минава точно този участък, че малко преди да свърнем имаше ремонт, май баш магистрален виадукт, ама като минавам рядко по Хемус и не съм шофьор толкова!  Hug

P. S.: Забравих само да пиша, че в пон. по обяд и събота сутринта (към 9 часа) минавах и разстоянието Камчия-Вн с кола и си беше ОК като път и трафик  Twisted Evil В пон. следобеда пътувахме и Вн-Камчия с маршрутка през селата, трафикът си беше ОК, но пък воаяжът живописен  Grinning

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 15:48 от Спящата

# 10
Абе хора, Хемус е само до Ябланица, а Тракия е чак до Бургас;)

понеже споменавате Ришки проход, да ви питам да би да са го оправили? Защото мисля че беше 2011 година направих огромната грешка да мина през него, ями като лунни кратери, невъзможно просто беше за пътуване, лунен пейзаж. Оттогава не смея и да помисля за него.

Щом вече в 2 мнение го препоръчвате, значи да разбирам, че са го оправили, така ли?

# 11
  • София

А, Хемус има и от Шумен до Варна  Laughing

# 12
Да, правилно, и от Шумен до Варна има Peace

# 13

понеже споменавате Ришки проход, да ви питам да би да са го оправили? Защото мисля че беше 2011 година направих огромната грешка да мина през него, ями като лунни кратери, невъзможно просто беше за пътуване, лунен пейзаж. Оттогава не смея и да помисля за него.

Щом вече в 2 мнение го препоръчвате, значи да разбирам, че са го оправили, така ли?

На нас и малко по-натам, като до Варна, ни се налага да идем - та затова ми е питанката  Laughing

# 14
Хемус е София - Ябланица, след това си е двулентов път чак до Шумен и оттам е пак магистграла от Шумен до Варна.
Тракия от София до Бургас си е все магистрала.
Има голяма разлика.
Ние все по Хемус пътуваме, че се отбиваме в Габрово при нашите и все около Варна почиваме, тъй че за Тракия не мога да споделя нищо, но ми се струва много по-бързо да се пътува само по магистрала.

Общи условия

Активация на акаунт