По АМ "Тракия" или по "Хемус" до морето?

• 12 497
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Тракия през Ришки проход.

Подкрепям с 2 ръце  Peace  Откакто оправиха прохода никакви други пътища не признавам  Mr. Green

Чета и се дивя какво пишете за Ришкия проход. Последното ми пътешествие из България включваше този участък. Ревеше ми се преди да стигнем границата. Ако това ви е критерий за "оправен" път, егаси! То не са завои, то не е чудо, да не си помисли някой, че е като някоя фалирала гръцка магистрала?!
Повторихме десетина пъти, че вече участъкът е нов Хасфалт и няма проблем да се минава.
Завоите са не повече от 20-25 км от целия участък и въобще НЕ са остри. Минавали сте през друг проход?
Апропо, пътят е точно през Карнобат, но не е Айтоски проход, защото на табелите навсякъде е "Ришки проход - отворен".
Все още няма конкретни табели по магистралата за Ришки проход. Тръгвайки от Ямбол, ако не знаете пътя по селата, ще минете през Върбишкия проход, а там е зле.

# 31
  • София
На 12-ти пътувахме София-Бургас по Тракия. Малко преди 156-ти километър лявата мантинела беше изкривена и навлизаше в платното поне метър и половина. За съжаление видяхме това в момента ,в който изпреварвахмеи се наложи мъжа ми да намали много скоростта в скоростната лента и само Господ ни опази колата зад нас да не ни отнесе. Успяхме да минем в другата лента. Обадих се на 112 , за да съобщя за проблема. Та любопитно ми е оправили ли са го?

# 32
ronald, нов беше асвалтът миналото лято, но това не значи, че пътят е ОК. 25 км завои ако ти се виждат малко, на за мен не е така. Всъщност съжалихме много, че не отидохме през Обзор до Бургас, там поне завоите са малко, само до Слънчев бряг. От Варна до Бургас или обратно, читав път просто няма.

# 33
На това недоразумение Хемус, магистрала ли му викат? Не знаех че по магистрала може да има такива бабуни, които може да те изхвърлят от пътя. Че то второкласни пътища има, които са в по-добро състояние.
Колкото до Ришкия проход, пътят е хубав, да. И все пак е проход, няма как да е без завои. Ако искате път без завои избягвайте планините.
Кофти е ако настигнете някой ТИР на завоите, че трудно се изпреварва там.

# 34
  • Пловдив
Да не пускам нова тема - от Бургас за Банско, през Пловдив или София е по-добър пътят?

Бургас - Пазарджик по магистралата, след това се отклонявате за Юндола и Банско. Поне ние от Пловдив пътуваме от там - Пазарджик и нататък. През София се заобикаля много.

# 35
  • София
ronald, нов беше асвалтът миналото лято, но това не значи, че пътят е ОК. 25 км завои ако ти се виждат малко, на за мен не е така. Всъщност съжалихме много, че не отидохме през Обзор до Бургас, там поне завоите са малко, само до Слънчев бряг. От Варна до Бургас или обратно, читав път просто няма.
Пътят Бургас - Варна, през Обзор е много по-натоварен, със завои по--остр, и са повече от 25 км. Не случайно там са проходите Обзор и проход Бяла. Много, много по-натоварен път, особено в сезона. И ако ришки проход е с дължина 96 км, то Бургас - Варна са си 125 км. По обзор се движат много камиони, отколкото по Риш, и е почти невъзможно изпреварването им.
Отделно - Хемус, тунелите, ги ремонтират - мъкааа

# 36
Да не пускам нова тема - от Бургас за Банско, през Пловдив или София е по-добър пътят?

Бургас - Пазарджик по магистралата, след това се отклонявате за Юндола и Банско. Поне ние от Пловдив пътуваме от там - Пазарджик и нататък. През София се заобикаля много.
Мерси!

# 37
  • Пловдив

Мерси!

Имайте предвид, че около Юндола има един участък, в който пътят не е много хубав, но останалата част е обновена.

# 38
Притеснявах се да няма някакви кофти участъци /с дупки/ или пропаднал път Crazy
Пътят е през Белово и Якоруда, нали?
Сещаш ли се дали има много завои?

# 39
  • Пловдив
Тази година го минавах два пъти на път за Гърция, но беше все нощен преход с автобус и може да се каже, че го проспах. Има завои, да, но не са чак толкова много. Доколкото ги усетих Simple Smile
Преди 3-4 години ходих с колата - на отиване минах през Велинград, на връщане през Белово. Не знам защо точно, просто табелите ми казаха да мина оттам  Laughing През Белово е малко по-кратък пътя - 15-тина км мисля.

# 40
Добре звучи и пак мерси  Simple Smile

# 41
  • Варна
Някой пита за ришкия проход,оправен е ,леко се минава.
Понеже често пътуваме Варна -Пловдив  предпочитания маршрут е хемус-Шумен -ришки проход-магистрала тракия

# 42
Юндола го правеха миналия месец като минавах, дано да са свършили ремонта. С две ръце София-Карнобат-Ришкия-Варна  Peace

# 43
Аз пътувам по Хемус до Варна. Реално до Ботевград е гадно, нататък проблеми няма. Изключително спокойно е. Настилката на Ришки проход е идеална, но завоите са доста и с деца не бих рискувала.

# 44
260 км натоварен двулентов път Ябланица - Шумен .... никога не бих го предпочела пред алтернативата на Тракия. Пък нека е по-бърз.

Общи условия

Активация на акаунт