По АМ "Тракия" или по "Хемус" до морето?

• 12 482
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Тракия е ОК, има 3-4 стеснения на мостовете, но те са кратки. Нищо общо няма с юни месец  Peace

# 61
  • София
На Хемус има едно две стеснения до Ботевград, но вчера и в събота нямаше никакъв проблем със задръствания.

# 62
Тракия до Карнобат, после Риш, после Хемус до Варна.

По-бързо е.

И е по-безопасно.

Който не вярва, може да погледне статистиката на МВР и да види разликата между двете съотношения:

брой ПТП със смърт на магистрала към брой ПТП на магистрала
брой ПТП със смърт на първокласен път към брой ПТП на първокласен път

Просто е - на магистралата шансът за челен удар е пренебрежително малък.

Уф да ти кажа, никога не би ми хрумнало за Варна да минавам през Пловдив.

# 63
Тракия до Карнобат, после Риш, после Хемус до Варна.

По-бързо е.

И е по-безопасно.

Който не вярва, може да погледне статистиката на МВР и да види разликата между двете съотношения:

брой ПТП със смърт на магистрала към брой ПТП на магистрала
брой ПТП със смърт на първокласен път към брой ПТП на първокласен път

Просто е - на магистралата шансът за челен удар е пренебрежително малък.

Уф да ти кажа, никога не би ми хрумнало за Варна да минавам през Пловдив.
Знаеш път. Знаеш средна скорост. Значи може спокойно да си изчислиш време.

Мнозина им хрумна. И ти ако си направиш сметката, би ти хрумнало.

Участъкът Ябланица-Шумен е много дълъг, законният лимит е 90 км/ч и се минава през доста населени места. Да не говорим за качеството на настилката.

# 64
Участъкът Ябланица-Шумен е много дълъг, законният лимит е 90 км/ч и се минава през доста населени места. Да не говорим за качеството на настилката.
Най-голям проблем за мен са камионите. И настилка, и лимит на скорост можеш да ги прежалиш някак, но многото камиони, с които постоянно се разминаваш, са най-гадни за мен.

# 65
Здравейте бихте ли ми обяснили точно как от Тракия се стига и минава пез Ришкия проход. Прочетох темата и не разбрах newsm78 точния път. Много благодаря. Embarassed

# 66
  • София
два пътя има, по-лесният за обяснение е от града карнобат (т.е. - до карнобат си по магистрала). Другият е отбивка след Ямбол и през зимница, може да е малко по-кратък, но пък доста километри си извън магистрала, та се губи смисъла

# 67
Аз на Карнобат отбивам. После гледам табели за Шумен, няма къде да се объркаш общо взето  Peace

# 68
Аз на Карнобат отбивам. После гледам табели за Шумен, няма къде да се объркаш общо взето  Peace
и де факто прохода те извежда на магистралата за Варна ли? трябва да стигна до Шкорпиловци Rolling Eyes

# 69
Да, на Шумен извежда и после на магистралата Шумен-Варна.

# 70
  • Варна
и де факто прохода те извежда на магистралата за Варна ли? трябва да стигна до Шкорпиловци Rolling Eyes
Точно на магистралата ще Ви изведе, но Шкорпиловци е на 45 км от Варна в съвсем друга посока. Мисля, че е по-добре да минете по Тракия и преди Бургас  да се отбиете за Варна през Слънчев бряг- така Шкорпиловци ще Ви е по път Peace

# 71
  Kissing Heart Хиляди благодарности

Общи условия

Активация на акаунт