Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 607
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
Дами,имам въпрос към тези от вас, които са/или са били/ на хормонална терапия. Колко време след последната вливка химия започнахте хормоните и Золадекса?

# 106
Даниела, след лъчтерапия и химията, аз започнах Херцептин и нещо се замотах с хормонотерапията,
мислех, че като нямам цикъл, не е наложително да я започвам и загубих 2-3 месеца. Обаче
при един преглед при д-р Балева тя така ми се накара, че веднага си купих Нолвадекс. Първите 2 золадекса също ги купувах, докато се организирам да отида на комисия, после пък чаках заверката от
НЗОК 1 месец. Така че не прави като мен- трябва да започнеш хормоните веднага след другите терапии.

# 107
Мушмороче, аз също съм G3, но не знам какво значи luminal B newsm78

Някаква молекулна характеристика на рака е. И аз не съм съвсем наясно какво точно означава. Потърсих информация из интернет и видях само, че е с по-лоша прогноза и приключих с четенето.  Laughing

Аз разбрах, че хормонотерапията ще се почва още по време на лъчетерапията май. newsm78

# 108
Аз започнах тамоксифена след операцията - след като станаха готови резултатите и минаха всичките комисии, още преди да ми започне лъчетерапията и не съм спирала при облъчванията. Не знам как е правилно, онколожката ми ги изписа и започнах да ги пия.... Една друга болна ми каза, че не било трябвало да ги пия по време на лъчето, ама нищо конкретно.

# 109
  • София
Дами,имам въпрос към тези от вас, които са/или са били/ на хормонална терапия. Колко време след последната вливка химия започнахте хормоните и Золадекса?
Хормоните - 45 дни след последната вливка. За Зорадекс не зная! Аз съм стара

# 110
  • София
Стара била  Joy Joy Joy Joy

# 111
  • София
 Joy Joy Joy Joyе, не се даваме

# 112
Не вървят ли една след друга терапиите .Аз сега започвам лъчето и никой нищо не ми е казал за започване на хормоналната.Според мен като свърши лъчето ще трябва да отида на комисия за хормоналната за да ми изпишат лекарствата.

# 113
Възможно ли е от химиотерапията да се появи болка в костите? Имам тъпа болка в коленете и под тях. И преди съм я имала, но сега пак се появи. Надявам се, че не е метастаза Confused Правих ПЕТ скенер преди месец и половина и не показа метастази.

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 18:10 от Мушмороче

# 114
  • София
Да, Мушмороче, възможно е. Майка ми я предупредиха и й казаха да пие Парацетомол за болката.

# 115
Охх мерси, поуспокоих се.   bouquet
То при мен болката я има симетрично и в двата крака и си мислех, че надали ще е така ако е заради рачето ама знам ли.

# 116
Дами , може да ви прозвучи странен въпросът ми, но искам да помогна на някой, който има нужда. Имам силиконов имплант, който не ми трябва и искам да го подаря. Използван е, но може да се използва отново след стерилизация. Марката е американска и е една от най-добрите на пазара - "Ментор" (цената на нов е 1500 лв.), размер -150 кубика. Дайте координати на някоя организация или ми пишете ако познавате някой, на който ще послужи.

# 117
# 118
Като стана дума за дарения, не знам дали е обсъждано тук, но фондацията на Вили Боршукова също помага на онкоболни като предлага изработки на перуки от естествена коса. Не знам при какви условия може да се изработи перука от изцяло дарена коса, но предполагам, че са същите като ако си занесете ваша коса. Аз занесох собствена коса, добавиха и малко дарена коса и перуката излиза към 250лв. Може да добавим тази информация на първа страница.

# 119
  • София
Здравейте на всички! Simple Smile
В сряда приключвам с лъчетерапията и с лечението като цяло - нямам хормонотерапия.
имам 2 въпроса:
- от лъчето гърдата ми стана червено-кафява , цялата и под мишницата , това някога ще изчезне ли , може би с времето?!
- някой от тук пишещите слага ли си ваксината "Катрапс" на Спартак Хаджиев?

Общи условия

Активация на акаунт