Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 645
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Мушмороче, по принцип е нормално да изтича секрет от гърдата до година след спиране на кърменето. Така че най-вероятно това е причината, не ми се вярва да е нещо притеснително, а и са те гледали скоро, тази гадина не се появява от днес за утре.

# 211
  • София
Зара и аз това ти казах. Ако решиш обаче да се явиш на ТЕЛК отново, рискуваш да ти намалят процентите или да те обявят за здрава.

Единственото, което не разбрах е, кой ще ми промени валидността на решението от ТЕЛК. Някъде, някой трябва да отрази на хартия, че решението става безсрочно.  newsm78
Или просто спирам да ползвам привилегиите, които следват от тази инвалидност - в т.ч. и пенсията.

# 212
  • София
Ще чакаш разпореждане от НОИ. Няма да подаваш никакви документи никъде.

# 213
  • София
ОК!

# 214
 Мушмороче, аз съм със същия карцином...а защо пишеш, че е " напреднал"? Имаш ли засегнати ЛВ? Колко ти е  К67?
Момичета, свършиха ми 6 месеца болничен. Сега ще ходя на ТЕЛК за болничен. Сега ли се "кандидатства" за инвалидност или като свърши и лъче- то?  Има ли недостатъци това, да имам инвалидност? Ако имам "инвалидност" , това значи ли, че ще съм и пенсионер с право на работа или мога само да имам "инвалидност" без да съм "пенсионер с право на работа"?...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 12:59 от el_bozhko

# 215
ще си с право на работа el_bozhko
На мен личната лекарка ми даде някакъв документ, който занесох в ТЕЛК. Те изпращат писмо с дата за явяване пред комисия със списък на необходимите прегледи. На комисията ти дават решението с процента инвалидност.
След това още 1-2-3 месеца формалности, събиране и попълване на документи, пак чакане на решението от НОИ и получаваш пенсия  Simple Smile

# 216
el_bozhko, за инвалидност се кандидатства, когато спреш да ползваш болнични. Поне на мен това ми казаха в диспансера.

# 217
el_bozhko, питах, защото получих мнение от наш лекар, че ракът ми бил от най-лошите и не ми е розово положението. Исках да проверя дали и на други жени с подобен рак са им казали нещо такова. Много се бях разстроила тогава, но вече се успокоих. КI67 ми е >25%. Тоест агресивен си е ракът.
Имам един засегнат лимфен възел от 3 извадени - с микрометастаза е.  Не се наблюдават екстранодално разпространение и лимфоваскуларна инвазия.
Писах, че ми е напреднал, защото туморите в гърдата ми са 5 като най-големия е 2.6см. Имам и няколко ин ситу зони. Всички са от един вид.  Водят ме стадий 2Б.
99% съм сигурна, че всичко започна по време на бременността и ме е яд, че миналата година най-вероятно съм била стадий 0 или 1, но всички лекари които ме гледаха не обърнаха внимание на калцификатите в гърдата ми и ето до къде се докарах - тогава ме гледаха Катерински, Василев, 2-ма в Токуда (не им знам имената). Всички казват колко са важни профилактичните прегледи и ракът да се хване навреме, ама каква е ползата като не могат да го видят навреме?!
Знам, че сигурно съм досадна с това оплакване, но го пиша с цел ако мога да предпазя някоя жена в бъдеще да не се доверява така сляпо на 1-2 мнения като мен и кажат ли й, че има калцификати задължително да търси повече мнения и да се следи по-често. Микрокалцификатите може да са признак за предракова зона!

# 218
Аз идвам да се похваля с един хубав скенер на татко. Влошаване няма, има леко подобрение, откакто комбинира химиотерапията с добавки.  Peace

# 219
el_bozhko, за инвалидност се кандидатства, когато спреш да ползваш болнични. Поне на мен това ми казаха в диспансера.
Може да се кандидатства за инвалидност и без да са ползвани полагащите се болнични.

# 220
  • София
Камалия, моля те да напишеш какви добавки взема баща ти!

ИСКАДОР ползвал ли е някой?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 21:29 от golden_dust

# 221
А за продължаване на болничен от ТЕЛК искат ли някакви изследвания и какви?

# 222
Татко подчертава, че химиотерапията е много важна и не трябва да бъде пропусната. Държи никой да не си помисли, че добавките биха заместили традиционното лечение-химиотерапия. Взема ги на своя отговорност, не са предписани от лекар!
Ежедновено, 2 пъти на ден:
-куркума, джинджифил, чесън
ежедневно, два пъти на ден, но в друг часови пояс:
-елагонова киселина/помегнарат/, ликопен/2Х1/,
един път на ден:
селен с бавно освобождаване, вит Ц , калций +Д3, вит. омега 3;
понякога нещо червено-акай бери, боровинки, канелим...
Той е твърдо против Котешкия нокът, смята, че влошава показателите  Peace
Извинявам се, ако съм написала някоя добавка погрешно   bouquet

# 223
  • София
Камалия, много ти благодаря! Радвам се за баща ти и стискам палци само към по-добро да вървите!
Ние сме на Пет скенер в понеделник и сърцето ми се е свило...

# 224
Бях чела, че е хубаво дрехите, с които е бил него ден да се изхвърлят, да не се перат...
Ще ви стискам палци!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт