Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 659
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
А за продължаване на болничен от ТЕЛК искат ли някакви изследвания и какви?
Искат протокол от ЛКК, копие на епикризата ти, копие на болничните до момента, лична карта, на мен ми искаха и епикризите от химиите, както и решението на онкокомитета - какво лечение е назначено. Носи им копия, защото всичко остава там в една папка.

# 226
Моят ТЕЛК изтича Януари, кога според вас ще получа писмото?

# 227
Мерси, Даниела!

Камалия, на мен никой не ми е казал такова нещо, а получих подробни инструкции. Казаха ми само да ги изпера отделно и на по-дълга програма,  а аз да се къпя по-често в следващите 24 часа и да пия много вода. Моите дрехи даже ги сложих в един плик и така ги сложих в куфара ми докато се прибера в България. Куфарът нямаше как да го изпера - само го позабърсах. То по същата логика след като ми сложиха изотопа съм пипала дамската си чанта, телефона, обувките. И тях позабърсах с мокра кърпа. Няма начин да ги изхвърля. Предполагам, че изотопа се разпада след 24 часа и надали е толкова опасно завинаги. Дори да има нещо радиоактивно по вещите ни, които сме докосвали, предполагам и се надявам, че е минимално.

Успех на майка ти, golden_dust. Стискаме палци всичко да е наред на ПЕТ скенера.

# 228
Видях, че Камалия е споделила добри новини Heart Eyes
И аз имам подобрение на чернодробните ензими, доста са спаднали за 2 седмици,
с това темпо скоро може би ще са в норма. Пия едни билкови хапчета отскоро-
Хепа диет, май те ми помогнаха.

# 229
Veniz и Kamalia, браво за хубавите новини!   Golden dust, стискам палци за резултатите! Фри, мерси за отговора! Мушмороче, хайде стига глупости, мила, с една микрометастаза в един ЛВ...аз съм с 4 лв, изцяло засегнати...и пак имам ВЯРА...Какво като са пет туморите,  по- важното е дали са от един тип според мен, да не се окаже един хер отриц, а др.- хер положителем Имам позната с такъв казус. Това има значение за лечението. Ти колко курса химии имаш назначени? Момичета, мога ли да взема "инвалидност" без пенсия? Ощетявам ли с нещо работодателя, ако вземам я...прекрасен жегав ден за всички! Аз чакам за 7-ма химия в  Надежда, но апаратът днес е развален ; )

# 230
el_bozhko с нищо не ощетяваш работодателя ако си пенсионирана по ТЕЛК, ако разбира се не отсъстваш. Аз нямах приключени стажове преди '97 година и се подписах, че съм съгласна на минималната пенсия 165лв. Решението от НОИ излезе за около месец. След това си събрах разни документи за стажа преди '97-ма г. и ги подадох допълнително, очаквам да ми дигнат пенсията с лев-два  Grinning а имам и стаж 2г. в чужбина, сигурно ще е сложно да го оправя и него, но ще опитам. Той се равнява може би на 10 години тук  Laughing

# 231
el_bozhko, да от един тип са. Имам 4 курса епирубицин с циклофосфамид  (минах вече 2) и после ще имам 12 курса всяка седмица от друг вид химиотерапия. Не знам точно каква, но предполагам, че ще е Таксан или нещо подобно. После ме чакат и 30 курса лъчетерапия на мишницата, както и хормонална терапия за 3г уж.

P.S. Аз също имам вяра. Просто тогава ми стана доста депресирано като чух това мнение на лекар, но после си казах, че никой не може да ми казва колко живот ми остава и какво ми е положението, при положение, че за сега нямам метастази и всичко зависи от това има ли разпространение на тумора и как ще се повлияя от лечението. Само времето ще покаже какви са ми шансовете.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 12:35 от Мушмороче

# 232
Момичета, мога ли да взема "инвалидност" без пенсия? Ощетявам ли с нещо работодателя, ако вземам я...прекрасен жегав ден за всички! Аз чакам за 7-ма химия в  Надежда, но апаратът днес е развален ; )
Може, баща ми е така. Но когато не вземаш пенсия трябва сама да си следиш кога ти изтича решението от ТЕЛК- няма да получиш писмо, с което да те поканят пак, сама ще си подготвиш документите и ще ги подадеш.  Peace

# 233
# 234

Ежедновено, 2 пъти на ден:
-куркума, джинджифил, чесън
ежедневно, два пъти на ден, но в друг часови пояс:
-елагонова киселина/помегнарат/, ликопен/2Х1/,
един път на ден:
селен с бавно освобождаване, вит Ц , калций +Д3, вит. омега 3;
понякога нещо червено-акай бери, боровинки, канелим...
Той е твърдо против Котешкия нокът, смята, че влошава показателите  Peace
Извинявам се, ако съм написала някоя добавка погрешно   bouquet
В книгата Антирак пише, че когато се приема куркума и черен пипер, действието на куркумата е много по-силно. Дали е така не знам, но мисля че е наблюдавано при проучване.

# 235
Благодаря!  bouquet

# 236
Привет, смели и позитивни момичета,
отдавна не съм влизала, та ще се върна да ви изчета, но преди това да драсна няколко реда....            

Камалия, куркумата на таблетки ли я взима баща ти? Доколкото си спомням и той като мен беше с колоректален карцином. На мен ми предписаха продукт с високо съдържание на куркумин и доста добре повлиява страничните ефекти от химията. А елагановата киселина и ликопена? Набавя ги от малини и домати или... newsm78

Мушмуроче, надявам се, че си се поуспокоила. Много е важно!!! И да ти споделя, че и с мети се живее. Недей да слушаш лошите прогнози на докторите. Според тях след четвърта операция и поредна неуспешна химия преди 4 месеца ми оставаха около две/три седмици Simple Smile)), а аз катеря пистите по Боровец.

# 237
Браво, Унна! Много се радвам, че се чувстваш добре. Помегранат нали е нар, явно е някакъв извлек.
Камалия, от къде купувате елагоновата киселина?
Чух, че след химия и янтарна киселина пият някои пациенти.

# 238
Да, Унна,всичко е на таблетки. На правото черво беше карцинома,М се появиха в белия дроб...

# 239
  • В Балкана
Здравейте   bouquet

Имам въпрос относно болничния.

Първия болничен на баща ми е издаден от хирурга, който го оперира. Започна химиото по време на този болничен. Изтича в деня, след като ще бъде приет в болницата за втората вливка. ЛЛ е казал, че не може да му издава болнични. Въпросът ми е, лекарят онколог ли ще ги издава?

Т.к вливките са на всеки две седмици, предполагам, че той ще му пуска болничен при всяка вливка за период от 14 дни.  newsm78

Камалия, чудесни новини!!   Hug
Дано скоро има и други такива в темата!!  Praynig  Hug

unna  Hug  Продължавай в същия дух!!   bouquet
Скрит текст:
На моята най-близка приятелка й бяха казали, че и остават не повече от 6 мес. живот... Преди 10 г.  Не беше рак, друга беше диагнозата, поредната поставена.  ooooh!
Премина си през изпитанията, престой в реанимация, думите на лекарите "да се готвим", интензивно, химиотерапии, последващи констатации на лекари, че този орган нямало да работи добре, че на онзи капацитета винаги щял да бъде намален ... Живее, работи, катери се по Витоша .. А всичките й органи, за които казваха, че няма как да се възстановят, си работят като при здрав човек.
Явно лекарите не са хората, които могат да определят, кой колко дни има да живее.  Wink

Мушмороче  Hug Ти сама си го казала  - "никой не може да ми казва колко живот ми остава".  Hug

Здраве за всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт