Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 657
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, нормално ли е да ме боли рамото след лъчетерапия. Това е от страната на оперираната гърда. Някой имал ли е такъв проблем?

# 181
Здравейте. Баба ми премина операцията и днес трябваше по телефона да се разберат кога да започне лъчетерапия. Казали са обаче, че ще е брахитерапия(дори не знам правилно ли го пиша) В нета намирам малко информация за този вид терапия, моля ако може някой да ми обясни за какво иде реч. Каква е самата процедура, там ли се стои в болницата или може да си я прибираме, колко време. Всичко, което се сетите ще ни е от полза. Също така, ще трябва да открия болницата, намирала се в Дървеница. Ние не сме от София и ако знаете адрес, също ще е от полза. Благодаря!   bouquet

За брахитерапията не мога да съм полезна, но за адреса на СБАЛО мога. Адреса е ул. "Пловдивско поле" 6. Това е съвсем близо до метростанция Г.М. Димитров. Ако кажете с какво ще идвате мога да дам по-подробно описание.
Успех! Peace
Много благодаря! С влак ще дойдем до Централна гара, после трябва да идем да вземем документите от диспансера, който е до метро станция Мария Луиза. Щом казваш, че има и там в близост метро, ще ползвам него.   bouquet

# 182
Дами , имам доброкачествено образувание в черния дроб, което трябва да се следи, препоръчайте добър гастроентеролог-онколог, който гледа на ехограф, моля.

# 183
Привет силни момичета,не съм писала отдавна вече съм към края на лечението .Мина химията преполових и лъчето.Имам въпрос към тези които вече години са живи и здрави.Как продължихте след края на лечението с какво да се храня какво да пия как да преодолея страха ,какво да направя за да не се връща вече гадинката.

# 184
Момичета, нормално ли е да ме боли рамото след лъчетерапия. Това е от страната на оперираната гърда. Някой имал ли е такъв проблем?

Мен също ме болеше, предполагам е нормално

# 185
  • В царството на игрите:)
Как продължихте след края на лечението с какво да се храня какво да пия как да преодолея страха ,какво да направя за да не се връща вече гадинката.
Продължихме с доста страхове и следене на три месеца, а после на 6, а после на е 1 година....
Пия и ям всичко - малко неща съм променила в начина си на живот....
Няма начин да преодолееш страха - той ще е с нас до гроб....Трудно ми е да кажа, че се свиква, но пък няма друг начин. Все още треперя като лист преди изследвания Shocked
Нищо не можем да направим по последния ти въпрос. Аз се моля и се надявам. Вероятност да се върне винаги има, но за щастие преживяемостта /мразя тази дума!!!!/при правилно и най - вече действащо лечение с нашето заболяване става все по - голяма!!!
Не мисля, че съм била много оптимистична, но това е реалността. Въпреки всичко живота е прекрасен Hug
Желая ви дълга, дълга ремисия. Peace Praynig
р.р.armyhousewife, много добър специалист е проф. Григоров във ВМА - гастроентеролог, а също таща д-р Иванов в Токуда е много добър специалист по образна диагностика!!!! Как го намериха това нещо?

# 186
  • София
Привет силни момичета,не съм писала отдавна вече съм към края на лечението .Мина химията преполових и лъчето.Имам въпрос към тези които вече години са живи и здрави.Как продължихте след края на лечението с какво да се храня какво да пия как да преодолея страха ,какво да направя за да не се връща вече гадинката.

Привет, Силна жена!  Hug
Аз съм от тези, които вече 15 години са живи и здрави  newsm44
Иска ми се, но не мога да те успокоя... Всеки сам намира пътя си... начина си на оцеляване!
Няма рецепта! Няма правила!
Аз не промених начина си на живот много- не спрях да пуша (всъщност спрях, но 8 години по- късно, защото така реших в един момент и решението ми нямаше нищо общо с осмокракото). По лекарски препоръки наблегнах на бирата (вместо на таблетките бирена мая) и на червеното вино  Laughing
Не спазвам (и никога не съм спазвала) диета. Хищник съм по природа- предпочитам пържола пред торта.
Може да звучи клиширано, но се свиква... първоначално прегледите са всеки месец... на три... на шест...
Сега ходя на прегледи от ТЕЛК на ТЕЛК т.е. на 3 години.
Всеки път ме друса неистов страх....ама
Гадното е, че каквото и да те заболи се търсят първо метастази и после всичко останало... и с това се свиква.
Не те успокоих, нали! Но ти казах истината!
Просто ще свикнеш да живееш с гадината! Ти си Силна жена- ще се справиш!   :hug

# 187
Цитат
р.р.armyhousewife, много добър специалист е проф. Григоров във ВМА - гастроентеролог, а също таща д-р Иванов в Токуда е много добър специалист по образна диагностика!!!! Как го намериха това нещо?

Благодаря, Миленка, намериха ми го на последния преглед в Италия. Като се върнах, на преглед в онкодиспансера, не го видяха, чак като им казах  Sick Затова искам да отида при някой наистина добър.

# 188
Дами , имам доброкачествено образувание в черния дроб, което трябва да се следи, препоръчайте добър гастроентеролог-онколог, който гледа на ехограф, моля.

http://www.sbaloncology.bg/bg/departments/consultancy-diagnostic … radiologists.html - Д-р Галина Николова
Преглежда с направление, час се записва и по телефона.
Много внимателна, и на мен ми намери доброкачествено 1 см в черния дроб, не било опасно, споко. От година и половина го следя, не мърда.

# 189

Здравей Силна жена. Интернет прелива от всякаква информация по тези въпроси, но коя е вярна и коя е измислица е трудно да се каже, кое по-напред да правиш и кое е истина и кое спекула и ли заблуда. Относно храните има една книга - казва се Антирак. Ето примерен линк http://www.book.store.bg/p30997/antirak-d-r-david-servan-shrajber.html . Написана е от лекар, цитирани са стотици проучвания, изследвания и публикации относно храни. Има страници и за психологическа нагласа. Дали само следването на съветите и изводите от тази книга са достатъчни - не зная, но е едно добро начало. В темата се писа, че някои приемат лекарства за успокоение от психиатър. И не винаги от първия път се улучват удачните хапове. Но и това помага щом е нужно. За подпомагане на психологическото състояние може да се ползват услугите на хомеопат и на бахов терапевт. Може да са по-слаби, но поне са безвредни. При напрегнати моменти може да се ползват комбинацията бахови капки Рескю. Продават се в аптеките, но са по-скъпи отколкото ако се купят от бахов терапевт. Разбира се индивидуално подбраната комбинация капки е много-по ефективна.

# 190

http://www.sbaloncology.bg/bg/departments/consultancy-diagnostic … radiologists.html - Д-р Галина Николова
Преглежда с направление, час се записва и по телефона.
Много внимателна, и на мен ми намери доброкачествено 1 см в черния дроб, не било опасно, споко. От година и половина го следя, не мърда.

Благодаря, Фри, аз си изкарах акъла, сега не смея една бира да изпия.

За това как продължих живота си: опитах се да променя хранителния си режим, да не ям животински продукти ( само риба и морски дарове по малко), бяло брашно, захар, бял ориз, картофи и всякакви преработени храни, защото тези неща покачват киселинността на организма, което е основен фактор за развитие на рака. Но в момента не работя и не мога да си позволя да ям само плодове, зеленчуци, риба и ядки. Смятам да възобновя режима , като започна работа , много добре се чувствах, пълна с енергия, спях по-малко и т.н. Бях започнала и да тичам в парка, също ми действаше много добре, но ми е много скучно и сега си правя понякога упражнения вкъщи от клипове в нета. За мотивация мога да препоръчам филмчета, в случай на интерес  Peace
Въпреки това, не мога да сваля килограмите, които натрупах преди това, дали е от хормоналната терапия? А относно Золадекс+Тамоксифен, изключено ли е забременяването при тази терапия?

# 191
Аз пък имам стеатоза на черния дроб, причинена от химиотерапията и хормонотерапията. Но при мен и стойностите на АЛАТ  АСАТ са високи. Въпреки това не ми спират хормоните като на Таничка, слагам
Золадекс, пия анастрозол. Не ям месо, краве масло, но пък ям сирене и мляко по малко /бях изключила
всичко животинско за 4-5 месеца, но за съжаление сцинтиграфията ми показа прогресия на процеса в костите и вече ям млечни/. Тази т.нар. Алкална диета не ми помогна, надявах се поне да се задържат нещата, а то- появиха се разсейки на нови места.
Рамото и мен ме боли, над ключицата, мишницата също яко ме опъва

# 192
Кога решават да ви проверят чернодробните показатели, на мен за 3г. нито веднъж не са ги проверявали newsm78

# 193
.................  Благодаря, Фри, аз си изкарах акъла, сега не смея една бира да изпия. .......
Казаха ми, че понеже било калцирало - хемангиомче - нямало никаква опасност. Аз пия задъжително по една чаша вино на ден  Grinning чернодробните ми са в норма.
А напълняването не ни е от хормоналната терапия, правим си лоша услуга като си оправдаваме всички проблеми от хормоналните лекарства. Вярно че имат някакви странични действия понякога, но напълняването си е от възрасттта, от стрес, обездвижване и в моя случай от мързел. Също при мен се случи реално след операцията на щитовидната жлеза - промени ми се метаболизма от такъв при хиперфункция на такъв при нормална функция. Аз обаче не си промених живота и храненето. Като се стегнах и ходих известно време на фитнес станах като фиданка и си стопих сланинките, а сега...  ooooh!
Чернодробните ми ги пускат като ходя на контролни прегледи в онкото в Младост- сега през 6 месеца. И аз като си правя самостоятелно изследвания си ги пускам също.

# 194
И моето е хемангиом , но не е калциран.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт