Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 662
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Болничните се издават за срок от 30 дни. Вероятно още 5 пъти във вашия случай. След това ще се яви на ТЕЛК, където ще решат дали да дават по 60 дни болнични три пъти или да го инвалидизират. Най-вероятно ще се случи второто.
Забравих да кажа, че болничните ще се издават от диспансера или болницата, в която се прави химиотерапията.

# 241
  • В Балкана
Благодаря ти много, Хули!!   bouquet

Назначени са му 12 химиотерапии, през 2 седмици. Болничните ще стигнат за тях.

# 242
Хули, в моя случай ТЕЛК ми дава болнинчен за повече от 180 дни. Аз също се бях подготвила за 3х60 и след това пенсиониране с право на работа. Сега се притеснявам да не трябва да връщам пари на НОИ     newsm78

# 243
  • София
Аз казах, че болнични се издават 6 пъти по 30 дни и ако Телк прецени инвалидизират или дават  3 пъти по 60 дни болнични.
Предполагам, че сега съм ясна.

# 244
Да, което прави 180 дни, но при мен те минаха и ТЕЛК продължава да ми дава болнични, не ме инвалидизира.  Най-вероятно може да дава повече от 3х60. С тези от ЛКК се събират болнични вече повече от 1 година.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 12:55 от unna

# 245
  • София
Здравейте , момичета! Отдавна не съм ви писала, но не пропускам да ви чета и да мисля за вас с най- топли чувства. Имам един въпрос, който ме вълнува и очаквам с интерес вашите отговори. Та мисълта ми е , че ми предстои 2 ТЕЛК след дадените ми първоначално 2 години. Иска ми се да знам какви ще бъдат този процентите на инвалидност,като се има в предвид, че досега те бяха 80%. Благодаря ви предварително Hug! Останете си със здраве!

# 246
Да, което прави 180 дни, но при мен те минаха и ТЕЛК продължава да ми дава болнични, не ме инвалидизира.  Най-вероятно може да дава повече от 3х60. С тези от ЛКК се събират болнични вече повече от 1 година.

Точно това ти казва и тя:

Аз казах, че болнични се издават 6 пъти по 30 дни и ако Телк прецени инвалидизират или дават  3 пъти по 60 дни болнични.
Предполагам, че сега съм ясна.

В твоя случай не те инвалидизират, а ти дават болничен още. Аз бях така до 11тия месец, после ми дадоха процент, спряха ми болничните и се върнах на работа. Можеш да си болничен общо 1 година. След това се дава процент и ако искаш да ползваш блничен,независимо дали е заради рака или друга болест се минава НЕЛК.
Аз вземах 6 месеца болничен от онкото и после 2 по 60 дни от телк и се върнах на работа

# 247
  • София
Възможно ли е туморният маркер да се е повишил вследствие на химиотерапията?

# 248
Toва звучи ужасно да се ходи и на НЕЛК. Дори не знам какво е това НЕЛК, но предчувствам, че е поредната бюрокращина. Дори и за един грип ли трябва да се ходи на НЕЛК? За мен е безумие ooooh!
При мен нещата са следните:  Взех 2 седмици от личната лекарка, а след това ЛКК ми дават по 30 дни всеки месец. Тези 2 седмици броят ли се към 180-те дни? А ако се върна на работа след като взема 180 дни, след това ако искам да взема пак болничен, личната лекарка може ли да ми даде?
А ако се вземе процент инвалидност с право на работа от какво се определея размера на пенсията, която бих взимала?

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 20:08 от Мушмороче

# 249
Възможно ли е туморният маркер да се е повишил вследствие на химиотерапията?
Да,споко

# 250
Toва звучи ужасно да се ходи и на НЕЛК. Дори не знам какво е това НЕЛК, но предчувствам, че е поредната бюрокращина. Дори и за един грип ли трябва да се ходи на НЕЛК? За мен е безумие ooooh!
При мен нещата са следните:  Взех 2 седмици от личната лекарка, а след това ЛКК ми дават по 30 дни всеки месец. Тези 2 седмици броят ли се към 180-те дни? А ако се върна на работа след като взема 180 дни, след това ако искам да взема пак болничен, личната лекарка може ли да ми даде?
А ако се вземе процент инвалидност с право на работа от какво се определея размера на пенсията, която бих взимала?

Чакай, малко не излиза сметката. На НЕЛК се ходи ако си надминал 360 дни болничен за годината на заболяване +  2 години назад.Поне така  е по мой спомен. Аз имах 11 месеца болничен, влизах 2 пъти в болница и понеже бях минала лимита от 360 дни ме викаха на НЕЛК. Много е омотано това с броя дни. Аз ги следях на сайта на НОИ и ги смятах там.

# 251
  • София
armyhousewife, много, много ти благодаря!  Hug

# 252
Karolke, аз разбрах какво казва Хули още в началото и нямах нужда от пояснения. По скоро вие не ме разбирате. При мен са минали 360 дни, не са ме викалиот НЕЛК, не съм инвалидизирана, продължавам да взимам болничен от ТЕЛК.
Притесних се, защото ако наистина разпоредбите са за не повече от 180 дни от онкото + 180 дни от ТЕЛК, като нищо може да се окаже, че трябва да връщам.

Теб как те извикаха на НЕЛК?

Скрит текст:
в горния пост съм го казала, специално погледнах:

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 23:42 от unna

# 253
С писмо. Ако си минала 360 дни и си още болничен.. Не е добре. Имай едно на ум.

# 254
............... Дори и за един грип ли трябва да се ходи на НЕЛК? не!
При мен нещата са следните:  Взех 2 седмици от личната лекарка, а след това ЛКК ми дават по 30 дни всеки месец. Тези 2 седмици броят ли се към 180-те дни? да

А ако се върна на работа след като взема 180 дни, след това ако искам да взема пак болничен, личната лекарка може ли да ми даде? да, но за нещо не свързано с рака

А ако се вземе процент инвалидност с право на работа от какво се определея размера на пенсията, която бих взимала? - по принцип - от осигурителния стаж и заплатите на които са те осигурявали. Мисля, че минимума е 165лв.

Общи условия

Активация на акаунт