Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 214
Попадна ни случайно и решихме да споделим с вас  Simple Smile

Как изкарахте на морето? Починахте ли си? Сигурно е било много весело? Ще ходите ли пак? Прочетете статистиката по-долу и сами ще можете да отговорите на въпросите си:

НА ТРЪГВАНЕ:
1. Брой чанти багаж – 13 (само толкова събират багажникът на колата, багажникът върху колата и самата кола), плюс N на брой найлонови торбички за взети в последния момент играчки.
2. Брой забравени СВРЪХВАЖНИ неща (разбирай кукла или топка) – най-малко 2, достатъчни за от 1 до 2 часа хленчене в колата.

ПО ПЪТЯ:
3. Брой спирания с цел ходене по голяма нужда – от 8 до 12. Ходения по голяма нужда – 1 – в памперса.
4. Брой заспали деца в колата – 3, период, в който и трите деца са ЕДНОВРЕМЕННО заспали – 1 минута и 28 сек.

НА МОРЕТО:
5. Брой поискани сладоледа на ден – 36 (3 деца по 12 пъти). Брой дадени и изядени сладоледи – 3, брой недоволни деца – 3.
6. Брой изгубени деца на ден – 3. Брой намерени деца на ден – 5.
7. Брой къпания на деца за 7-дневния период – 42. Брой къпания в нормална работна седмица – 3. Т.е. изразходвани нерви и усилия за хигиенизиране на хлапетата за 3,5 месеца напред.
8. Брой мазания с крем на деца за 7-дневния период – 213, от които: с крем против слънце – 3 бр. деца х 8 пъти на ден х 7 дни = 168; с крем за след слънце – 3 бр. деца х 2 пъти на ден х 7 дни = 42; с крем карамел (преди да ги спипаме) – 3 х 1 = 3.
9. Стойност на поисканите от децата забавления за периода – 1325 лв. Стойност на реализираните желания за периода – 105 лв. Количество на пролетите сълзи – около 0,5 л.
10. Брой носени играчки на плажа на ден – 27. Брой използвани играчки – 2 (и по-конкретно 2 бр. лопатки, които се използват активно от мама и татко за копаене на свръхзабавни дупки).
11. Пренесени килограми до и от плажа за периода – 1008 кг (1 т и 8 кг) и по-конкретно: пренесени деца, които са уморени на отиване и връщане от плажа: 2 бр. деца х 4 пъти на ден х средно 12 кг х 7 дни = 672 кг. 12 кг (хавлии, играчки, храна, вода, др.) х 4 на ден х 7 дни = 336 кг.

У ДОМА:
12. Брой отпочинали си членове на семейството – 3.

източник: Детето Играе

# 1
  • София
  • Мнения: 380
с голям интерес ще следя темата Simple Smile дано има и други такива равносметки Simple Smile ще е весело Simple Smile Те хората са го казали - с деца на море...  Laughing  bouquet

# 2
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 18 142
първо ходене на море с най-малкия (големите ги изключвам - друго време беше. аз бях по-луда)

тръгването, почти като в предния пост, само без хленченето, защото си имаме система за пътуване - аз пея, разказвам приказки и забавлявам змея, а бащицата кара спокойно

първи ден на плажа - т. 10 от предходния пост, останалото не съм правила.
морето е за игра - да играе. ядене на плажа - не!

втори ден - т. 10 отпада. на плажа се ходи без играчки и торби, само с една хавлия за тримата и тя е за парлама.
мама е по иригационните и фортификационни съоръжения (канали и крепости), докато таткото и змея правят крос наоколо.
след това времето се разпределя - с мен в дупката или с баща си във водата.
свободния има право да поеме въздух или цигарен дим, според човека.

на обяд активна почивка - активно спим, след обяд разходки, нощна разходка до морето, наблюдение на звезди, луни и каквото попадне пред погледа и лягане.

почивката е за тримата - починали сме си  Peace

# 3
  • Мнения: 5 204
Много забавно, добре се посмях!
А къде ви е количката? Grinning Тя заема основно място в багажника, особено ако е двойна като нашата вече бивша Фил&Тедс.
Първите ни две пътувания с три деца на море включваха горепосочената количка, преносимата кошара, и само тези чанти които се събраха в багажника- по една на човек. По-малки чанти имахме и вътре, дребните бяха на 6мес. и 2г, и имаше още място.

1. На тръгване тогава- двойна количка, (по-късно единична и силно сгъваема лятна) и по 1 чанта на човек.
На тръгване сега- по една чанта на човек, блендер за моите смутита, цяла чанта игри за по време на сиестата, цигулката и пулта на дребния, да не забрави как се държи докато се върнем в къщи.

2. Брой забравени свръх важни неща 0. Самопотупвам се по рамото.

По пътя: Имам отделна чанта за преспиването в хотела по пътя.
3. Брой спирания: ad libitum. Преди се бях специализирала в смяна на пелени къде ли не.
4. Брой заспали деца в колата: 3. Заспали по едно време: три, часове наред. Когато са будни баткото си играе на Нинтендото, дребитата гледат него или през прозореца, пейзажа им е интересен, тихи са като агънца. Започнат ли да се карат, пускаме музика и млъкват веднага, от слушащите активно са.
Вариация от тази година: "Това Испания ли е?" x3 954. "Това още ли е Франция?" x546. "Къде е Астерикс?" 2 пъти. "Къде са римляните?" 2 пъти.


На морето:
5. Брой поискани сладоледа:много. Получени- понякога по 1 на ден, след като прекалят с по 4 предишния.  Twisted Evil (Забележка към себе си- не купувай 2 кутии с асорти сладолед на клечка, ще се скрият в гардероба и ще ги изядат всичките по време на сиестата докато си четеш Малазана. )
6. Брой изгубени деца на ден 0, очите ни са отворени на 4, ето така:  Shocked На плажа не се ляга, а се чете в седнала позиция готова за скок. Едното око е в книгата, другото в децата.
7. Брой къпания на деца в морето: влизаме по 3-4 пъти за доста дълго преди да си тръгнем. Плаж от 3-4 часа, повече не ги излагам на слънце. Къпане като в къщи- 7 пъти седмично, няма разлика. Големият отдавна се къпе сам.
8. Мазане: децата се намазват обилно, а майка им взе че забрави да намаже себе си навреме и зацвърча като пържолка. Днешният плаж ще е след 4, програмата за деня е обърната наопаки.  Crazy
9. Стойност на поисканите неща: неизмерима. Аз поне не знам колко струват жив слон, жива жирафа, лемур, и два делфина.
10.  Брой чанти за плаж преди години: три, едната виси на количката, няма проблем. Надуваемо малко басейнче за бебо, пояс за дребо, голям надуваем крокодил за баткото, и разбира се, помпа за надуване.
Бързо се ориентирахме, че хората си оставяха играчките на плажа в плик под чадъра след като си предплатят шезлонгите. Много беше удобно така.
Шест години по-късно: брой чанти: една, играчки: 2 кофички, 2 лопатки, 2 гребла в плик, който малките се редуват да носят. Големия си чете.

У дома:
Брой отпочинали си членове на семейството: 5. Винаги е весело, и винаги сме много доволни.

# 4
  • На черешата
  • Мнения: 8 376
Тръгваме аз, ММ и две деца:
Брой куфари- 3. Един за ММ и мен и по един за децата. Предварително съм казала по колко броя играчки могат да се вземат.  Mr. Green Мразя допълнителни торбички и чантички. 3 куфара и точка, изключение се прави само за чанта с някакви игри.
 По пътя- спиранията не ги броя, самата аз съм пикла.  Mr. Green
 Спят и двете и то поне за по час. През другото време играем на игри или те кротко си зяпат навън. От малки пътуват много и са свикнали.
 На морето- поискани сладоледи-много. получени сладоледи-много. Ходят до фризера и си взимат когато пискат. И през зимата ядът, не ме е страх, че ще ги заболи гърло. На третия ден след прилично изядено количество сладолед дори не го и поглеждат.  Peace
 Не ги губя, когато бяха малки винаги на първа линия и ги оставям на воля да се търкалят по брега.
 Мазане- инструктирани са да се мажат едно-друго. само съблюдавам да не изпуснат не намазано място.  Mr. Green
 Къпане- от 4 годишни се къпят сами. Лоша майка съм.
 Чанти за плаж- като куфарите 3 бр. Всеки си носи неговата.  Sunglasses
Общо взето не им позволявам да ми се качат на главата и всички се връщаме отпочинали.

# 5
  • TX
  • Мнения: 558
и аз съм от лошите майки  Mr. Green като те са на режим хленч аз минавам на изключ, при думата "искам" автоматично в мозъка ми се задейства звуков сигнал "ПИИИИИП" (не че нищо не давам, но.... Тръгвайки в колата не можеш клечка за зъби да натикаш, а на плажа всеки носи нещо предварително разпределени сме, аз мъкна чадърите 3 бр.
Равносметката от 7 поредни години почивка 5 бр. починали.

Общи условия

Активация на акаунт