Отговори
# 300
  • Северозапада
Леглото в спалнята ни е разположено така, че главите ни са към стената с вратата. Когато София беше бебе и я кърмех там, винаги след като се нахрани, се заглеждаше някъде зад мен, през вратата в коридора. Винаги много съсредоточена, даже понякога ми се струваше, че се усмихва. Изглеждаше така, все едно има някой там и нерядко се обръщах да видя, дали не е дошъл баща и и не съм го чула.

# 301
В движение съм ама и Ивейн вечер, тука от 10тина дни ми се буди към 3  Shocked, аз ди мислих че е жега....зъби....глад, ама не е нито едно от тея, а от както се прибрахме заспива при мен на спалнята, това дето никога не е било

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 12:15 от Звезден^Прах

# 302
Сега аз имам едно чисто практично обяснение, според мен тогава идва горе- долу смяната от дълбок към повърхностен сън и децата са с незряла нервна система и го праеят трудно или се будят с писъци и полузаспали.....това особено ако са преуморени или затормозени през деня

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 12:16 от Звезден^Прах

# 303
  • В къщурката на хълма на феите
за Ивейн е добро обяснение, но нашите вече са големи ..

# 304
Аз мисля същото като Звезден^Прах  Peace
Вчера в магазина голямо тръшкане за мотора, кара го, не го дава излезе с него от магазина, а като излязохме после на разходка въобще не го погледна, всички колела и подобни на другите деца бяха по-интересни  Simple Smile Ако не го кара не знам.

# 305
  • Сливен
за Ивейн е добро обяснение, но нашите вече са големи ..
трудно ще повярва човек , който не го е преживял - само аз си знам как изглеждаше Ивайла когато преживя такова нещо за първи път, определено не беше въображаемо.
Прахче, а какво е обяснанието на това, че 16 дни като ни нямаше и бяхме на три различни места, Ивайла нито веднъж не се събуди с писъци, имайки предвид , че 10 от тези нощи бяхме на морето, а там определено се измаряше в пъти повече отколкото тук?
Не искам никой да убеждавам в нищо, просто искам детето ми да спи.

# 306
прехода от повърхностен към дълбок сън започва при децата около 9 месечна възраст и отнема средно между 6 и 9 месеца, за да привикне детето към този по-дълбок сън без да се плашат .. не изключвам възможността детето да е превъзбудено, преуморено и/или превпечатлено, но специално при моето, когато Ема е превъзбудена, преуморена и/или превпечатлена не спим по цяла нощ и детето започва да се буди около 12 през нощта и така през определен период от време, а не в точно определен час .. така че при нас това обяснение не върви Peace

п.с. очевадно и при Ивайла не е приложимо Mr. Green

# 307
  • NE
Вилито също стана с рев, но го отдадох на зъбчетата които растат. Иначе имаше период в който викаше деде, а той не познава добре свекърите или не ги приема за роднини. Отделно е одрал кожата и характера на баща ми.
Ние в понеделник отиваме на кратка почивка до Разград в някакъв спа комплекс. Има детски басейн и ще го пробваме.

# 308
  • Северозапада
....................... когато Ема е превъзбудена, преуморена и/или превпечатлена не спим по цяла нощ и детето започва да се буди около 12 през нощта и така през определен период от време, а не в точно определен час .. така че при нас това обяснение не върви Peace

При София е същото. Вчера имаше сбъсък на площадката и не сме спали почти. От 12 не знам до кога се въртя, мрънка, скимтя, даже почти заплака, тресна се в табата на леглото, слагах я и при нас, абе ужасТ.

# 309
когато имаме неспокойни нощи от превъзбуда и т.н. Ема също се бори - най-вече с баща си .. голямо ритане, въртяне и скимтене пада .. и в зависимост от настроението й - или спи силно притисната в мен или баща си, или ние с него спим във въздуха, а тя разпъната като морска звездичка в средата на леглото Mr. Green

# 310
Защо не я сложите да спи в друга стая, пробвала ли си? И да спиш при нея де, не сама. Това за Ивайла, може стаята да не й е ок.

# 311
Когато са изморени, спят дълбоко и леко по принцип и нямат проблеми със съня, стига да не са превъзбудени или мегавпечатлени, а сега е жега и има още много външни фактори/илизат и по-често/, които да допринесат за това да не могат да минат заспали /без да се дразнят от външен фактор- шум, жега, родители/директно във втората фаза на съня. Освен всичко останало са и в периоди на бурен растеж или затишие..

Аз съм от практичните хора и не вярвам изобщо в паранормални явление, за това и търся чисто практично и логично, научно обяснения. И много големи деца, в училищна възраст имат проблеми със съня, така че не е само за малките дечица, а е въпрос до колко може да понесе незрялата нервна система.Има си и научно наименование , термина е , за който го вълнува confusional arousals

Ето и една средно добра статия, за жалост на английски, ама на бг не съм срещала много с добра и на достъпен език статия, осен че някоя врачка му е направила магия  Joy hahaha

http://www.parents.com/toddlers-preschoolers/sleep/issues/dr-ala … on-night-terrors/

Типичното за това е , че именно заспиват дълбоко и спокойно и сравнително бързо/минават във фаза на дълбок сън/ и после във втората фаза почва едно въртене, скимтене, а понякога будене и рев и все едно са още заспали, ни приемат , ни предават и трудно се утешават, това вече ако се "събудят".

Ние имахме такъв период на будене, направо си е страшно, все едно е обладана , ни приема ни предава, ходи и пълзи объркано и плаче много, нито ни разпознава, нито реагира на гушкане и милване. За щастие скоро не ми го е правила, но очаквам пак включване около някой скок в растежа/при нас съвпадаше с това/ Само с мляко /сукане/ се успокояваше. Така ми се събуди и няколко пъти в парка на беден сън в количката, от тогава не я слагам да спи в парка. Започна около година и 2-3 месеца, като започна да се осъзнава  Wink преди това никакъв проблем, спеше като  пън навсякъде без да се буди и от експлозия дори

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 12:37 от Звезден^Прах

# 312
  • NE
Честит рожден ден на Бенито! Пожелавам и да е здрава, щастлива и безкрайно обичана.
Скрит текст:

# 313
  • Sydney
Flower Благодаря Simple Smile

Почерпвам ви виртуално, края на седмицата се завръщам на линия Simple Smile
Хубав Ден!

# 314
Бени, да си жива и здрава и скоро на другия край на света  Hug

Общи условия

Активация на акаунт