Отговори
# 420
  • Сливен
Ще си взема от този гел, да имам за всеки случай. Доколкото разбирам сега вече е късно.
В момента за друго се чудя - дали е възможно заради тази тръвма да вдигне температура - снощи имаше 38,5гр. Не мисля че е болна, защото предния ден пускахме кръв и урина - нищо и няма, поне тези изследвания не показаха инфекция. Няма и други признаци - нито сополи, нито кашлица, нищо. Тази сутрин също няма температура. Беше кошмарно трудно да я убедя снощи да и дам нурофен, но успях и я свалихме.

# 421
  • В къщурката на хълма на феите
Рокси напълно е възможно .. освен това, ако детето го е боляло през деня, а не са обърнали внимание, е възможно от дискомфорта да е вдигнала и Т .. още повече, че при по-висока Т тялото образно казано се втечнява и по този начин се опитва да се излекува - вие снимахте ли ръчичката, за да е 100% сигурно, че няма счупване или напукване на кост и е само лошо навяхване?! питам, щото аз не запомних - ти може да си казала, ама аз с моя патешки мозък Embarassed Embarassed

# 422
Някой да е ползвал коластрата на RL? Скъпичко идва, ама ако има ефект бих я бухала зимъска.

# 423
  • Велико Търново
Дани, честит рожден ден с голямо закъснение   bouquet Нека най-хубавите моменти да ти предстоят!  Hug
Рокси, дано скоро мине ръчичката.  Hug

# 424
Да се отчета набързо и да полегна след това да поспя. Детето днес е по добре....Ама вчера и предишната вечер си вдигаше регулярно на 5 часа темп 38,7/последно снощи/  Tired Смъквах я само първата вечер и снощи последно дадох половин доза Панадол, за да може да спи дълбоко и да бори инфекцията и да не се мъчи, че първата вечер е спала на пресекулки, а аз - хич Tired.  Иначе поне натрупах някакъв опит за детето, от Панадола си смъква темп. за щастие и не се наложи да давам нищо по-силно и също така за щастие не прави температурни кризи и шок, че това ми е най страшното при температурата при децата, да не реагира тялото екстремно. Вчера цял ден изкара на пъпеш, вода и малко пилешка супа, за щастие сама си търсеше водичката. Водихме я при личната педиатърка, каза леко зачервено гърло и предписа витамини и коластра/нито едно от двете не давам, аз лично съм против изкуственяци витамини, тя яде много плодове, а коластрата са кравешки имуноглобулин, който не е проучен до край как взаимодейства с човешката имунна система и дългосрочно какво взаимодействие и въздействие има, та в тоя ред на мисли, аз лично не бих давала никаква коластра, без значение цена.

Снощи я изчипах с хладна вода, дадох топло мляко с пробиотик наблъскан, завих я добре, гушнах я и тя се изпоти , преоблякох и от тогава, цяла нощ та до сега не ми е вдигнала темп. грам. Пуснахме все пак вчера изследвания и ги коментирахме с педиатърка, позната, тя каза че най вероятно е ангина, но заради граничното CRP/35/ да си я наблюдавам и най-вероятно ,ще се размине без нищо, взехме и секрет от гърлото за стрептокок, пак по неин съвет, за да знаем дали трябва да пие антибиотик, за щастие и той беше отрицателен....та се надявам да се е разминало съвсем.......Седя и чакам и дебна сега , дали се е разминало или ще има втора офанзива  Praynig Praynig Иначе днес си стана енергична, отпаднала все още заради температурата вчера цял ден, ама яде доволно количество ягоди и пъпеш и кисело мляко, после и малко супа, та явно и апетита и се връща малко по малко  ooooh!

И още добри новини днес, излезнаха изследванията за б12, няма проблем детето, няма да има нужда от каквито и да било добавки към момента/че ми беше много на сърце как ще го бодат, като знам какво чудо е/  Whistling Whistling

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 13:46 от Звезден^Прах

# 425
  • shumen
Прахче,да се оправя скоро детенце.Според мен,ако е ангина няма да се разминете без АБ,но ти си знаеш.Аз лично не бих рискувала.
Рокси,как е днеска Ивка?За Т и аз си мисля,че може и от болката да е.
Меци,мисля,че Рокси каза,че са я снимали и са им казали,че не е счупена.
Моето диване днеска е станало от 5.30.Беше се напикал и го вдигнах да го преоблека и край със съня.Не знам как е изкарал до 12.30 на обяд без сън.

# 426
И аз така си мислих за ангината, но добре , че направих консултация преди това, че бях тръгнала да искам от личната . Оказа се , че само стрептококовата ангина се повлиява от антибиотик, за другото нямало смисъл изобщо, само се товари детето и се стреля халосно антибиотика.

# 427
  • Сливен
Меци, не я снимаха - докторът от спешното прецени, че нищо и няма, а имаше дежурен и ортодопедичен кабинет - можеха поне там да я погледнат. Понеже от площадката направо отидохме в болницата , не носех и синята здравна кижка, не я и записаха - а аз и знам и ЕГН и всичко, можех да занеса книжката по-късно, домързя ли ги не знам. Аз дори не разбрах къде точно се е ударила докато не видях вчера следобед отока. Ако и тази вечер вдигне температура, утре ще я водя при личната, че тя пък преглежда само пъва смяна до обяд.
Прахче, радвам се, че Ивейн е вече по-добре  Hug

# 428
  • В къщурката на хълма на феите
Рокси според мен направете една снимка на ръчичката .. понякога такива спуквания остават скрити - още повече, че травмата е била прясна .. по-добре една снимка повече да направите за тоя дето духа и ръчичката е само натъртена, отколкото нещо по-лошо да стане в последствие .. поне аз така мисля ..

# 429
  • NE
Прахче Аз за зачервено гърло съм доволна от Апис Мелифика. Вилито със зачервено гърло се подобри още преди да дам първата доза АБ. Все си мисля, че не е ангина щом яде и не плаче от гърло.

# 430
Как го даваш? По колко , разтворен във вода ли? Аз за ангина знам Меркуриус ама не смея без да знам по колко за дете, че то май е силничко  newsm78

http://apteka.framar.bg/30001648/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83% … 1-15-%D1%81%D0%BD

Сега се събуди, яде пак пъпеш и каша, играе си и подтичва.......май се размина.....дано  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 431
  • NE
Прахче На Вилито му го изписа педи на два пъти защото бързо се повлиява гърлото при него. 5 гранулки х 3 пъти на ден във вода. Ако смуче може и в устата.

# 432
  • shumen
Прахче,дано сте се разминали с болестта.
Рокси,как е Ивка?Заведи я да снимат ръчичката щом не са,за да няма счупване.А за тези в спешното нямам думи.Навсякъде ги мързи така и много им се дразня.
Моя тази вечер пак ме изправи на нокти.Уж се люлееше на една люлка от онези едновремешните металните и реши,че ще слиза както е засилена и падна и за малко да го удари в главата.

# 433
  • shumen
Идвам да копирам една хубава новина от другата тема.
ЩЪРКЕЛОВА НОВИНА  bigdance2 
Вчера в 16:50 се роди Мартин на Ani Bani. 4050 гр., 53 см. Двамата са добре. Тя звучи супер свежо  Mr. Green а той е очарователен  Love
Рокси,как е Ивка?Какво стана с ръчичката?
Офф,аз сега се чудя как да обясня на тези лелки в яслата,че трябва да се дава вода на децата в тия жеги.Днеска още със взимането моето дете изпи едно шише вода и после рева от корем.Като го питах дават ли им ми каза,ами не винаги,когато искаме.

# 434
  • София
Здравейтееее,
Честито на Ани. Да е жив и здрав малкия юнак и само радост да носи на близките си.😊😊😊

Аз минавам на бързо. Ние сме при свекитата от вчера следобяд. Но на малката и потече сопола  #Cussing out #2gunfire какъв е тоя късмет незнам.
Дали не е от вчера от разходката в Созопол и вятъра който духаше или от климатика в колата...... направо ще се гръмна.
Мен ме мъчи някакъв гаден обрив по краката - бедра, колена и не мога да разбера от какво е. Не съм се пекла вчера, а той вчера излезна........

Общи условия

Активация на акаунт