Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 214
Попадна ни една тъжна статистика от отвъд Океана и решихме да споделим и да попитаме защо според вас това се случва.

На всеки 10 дни, само в САЩ по едно дете умира от топлинен удар в кола - небоходими са по-малко от 15 минути при температура 37 градуса, за да настъпят тежки увреждания на мозъка и бъбреците, и въпреки това 14% от родителите в САЩ съзнателно са оставяли детето си в паркирана кола. А 11% признават, че са забравяли детето си в колата на паркинга, според последно проучване на организацията SafeKids.orgt.

По-долу е наскоро стартирала кампания One Decision, която цели да предотврати такива инциденти.

Защо смятате, че такива инциденти изобщо се случват? А на вас самите случвало ли ви се е? 

# 1
 • Мнения: 800
на въпроса: разбира се, че не. трябва да си завършен малоумник или психопат, за да 'забравиш' дете в кола. това не е риба. домашно животно не може да забравиш, какво остава за дете. отвратително, елементарно извинение, което дава вратичка в закона на родители, които по една или друга причина са решили да се отърват от 'спънката да имат живота, който заслужават'.

по отношение на щатите - това е една силно сбъркана страна. живеещите там сигурно ще групират усилия да защитават американската мечта, ценности и свободи, но фактите са факти. това е фабрика за хора. не държава, а корпорация, където човек е по-ниско от говедо. месо, облъчвано с радиоактивни лъчения за 'убиване на бактерии', всякакви канцерогенции съставки в храните, които са забранени в н на брой страни, потресаваща статистика на насилие спрямо деца и малолтени (400,000 безследно изчезнали деца годишно), соево мляко и продукти наблъскани с хормони, полицейска слободия (обратното на това в България) и още много, много целенасочени механизми за контрол на популацията и откровенното й изличаване.

Скрит текст:
или както ози озбърн беше казал веднъж (а хора, които се движат във въпросните кръгове разбират едно-друго): 'америка е най-сатанинската страна на света'. но някои неща трябва да ги видиш с очите си и да ги преживееш лично, за да повярваш, че не са просто случайности, съвпадения и недоглеждане на държавните структури  Wink

# 2
 • София
 • Мнения: 20 720
Американците са идиоти.

Обаче и темите в Академията започват да стават идиотски...

# 3
 • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
 • Мнения: 2 832
Американците са невероятно дебилни като нация, затова.   ooooh!


Обаче и темите в Академията започват да стават идиотски...

Мда, и аз го забелязах....

# 4
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 155
може да е призив бързо да се изнесем в Америка и да спасяваме децата им, като ги вадим от колите  Whistling

# 5
 • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
 • Мнения: 2 832
За децата не знам, но определено ще стане бум на граждански дела срещу "добри самарияни" ...  Whistling

# 6
 • София
 • Мнения: 1 893
небоходими са по-малко от 15 минути при температура 37 градуса, за да настъпят тежки увреждания на мозъка и бъбреците

Хайде сега, пълни глупости. Сигурно над 50% от децата са прекарали и повече от 15мин на над 37 градуса, за моето го гарантирам, че дори не е еднократно. Това след раждането, иначе 100% са прекарали около 9 месеца на толкова.

А, че американците са малоумни е друга тема...

# 7
 • Мнения: 2 571
Дебилни са тия, дето твърдят че някой друг е тъп, без да го познават.По-лесно ми е да помисля, отколкото да обидя, но хора всякакви. Разбирам откъде идвате.

Да, оставям си децата в паркирана кола, ако е за 1-2 минути, отдалечена съм до 20 метра от колата и имам видимост към нея през цялото време. Колата, разбира се е заключена през това време.

Иначе познавам един българин, който изведе бебето на разходка за да си почине жена му малко. След известно време получава обаждане от ареста. Мъжът и арестуван, след като оставил бебето в колата и влязъл да пие кафе в едно кафене сам. Без видимост към колата, за 40 минути. Оправдал се, че колата била на сянка и нищо нямало да стане.

Та за американците не знам, защо ги оставят, но за този българин знам. За да си пие сам кафето на спокойствие в кафенето, без да му досаждат бебета.

Ако колата беше толкова важно средство за придвижване и в България, тези случаи щяха да са по-чести. Също забележете, че в САЩ почти само бащи оставят децата си в колата. В България просто децата са в комплект с майката. Леко балкански семеен модел. Почти няма бащи, на които им се налага да возят непрекъснато децата си насам-натам. Затова и случаите са по-малко.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 04:08 от Сирена

# 8
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 155
вчера пътувах с градския пранспорт малко по-далеч от обичайното.небоходими са по-малко от 15 минути при температура 37 градуса, за да настъпят тежки увреждания на мозъка и бъбреците

...

замислих се, че ако това беше вярно, двете деца в автобуса щяха да са увредени.
от новите автобуси беше, но не пусна климатика, а са добре изолирани машини, та без климатик и без вентилация вътре беше към 40 градуса.

може би температурата не е тази или влияе и влажността...
не съм оставяла детето само в колата, независимо дали я виждам или не.

# 9
 • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
 • Мнения: 2 832
Дебилни са тия, дето твърдят че някой друг е тъп, без да го познават.По-лесно ми е да помисля, отколкото да обидя, но хора всякакви.Разбирам откъде идвате.

Моите изказвания произлизат от личен опит. Прекарала съм достатъчно време там и то в различни части на страната, за да мога да си позволя да си направя изводи.
Не знам точно какво разбираш, но явно е е достатъчно.....Общи условия

Активация на акаунт