Отговори
# 255
Олеееее, недейте така  #Cussing out Появиха ми се едни леки косъмчета около пъпа, ще ги махат ли???? Ми после, ако решат да си растат завинаги  #2gunfire
Още по-кофти е, че моята козметичка ще става леля около моя термин, и ще изчезне при сестра си ( в друг град е ) и аз ще съм в приключение да си търся друга козметичка ( Приемам предложения, ако се наложи) Не мога и да си помисля да се справя сама, не мога нищо да видя). Чувала съм , че тези депилатоари са все едно се бръснеш

# 256
  • Пловдив
Олеееее, недейте така  #Cussing out Появиха ми се едни леки косъмчета около пъпа, ще ги махат ли???? Ми после, ако решат да си растат завинаги  #2gunfire
Чувала съм , че тези депилатоари са все едно се бръснеш

Веднъж махнеш ли ги започват да разстат. Аз преди години ги махнах и сега всеки месец ги махам. Но са редки, може от бременността да се е появил един мъх. С депилатоарите си е чисто бръснене, пак растът на следващия ден, все пак не го скубеш гадината от корена, а само повърхностно

# 257
  • В къщурката на хълма на феите
ааа чак до пъпа не огряват .. мен ме бръснаха 4-5 пръста под пъпчето .. ама келфайда дет се вика ..

# 258
  • София
И мен в болницата ме бръснаха. Имала съм 1 косъм не обръснат. Но корема не са го пипали. Аз по принцип нямам много мъх, но през бременностите се увеличава. Грам не съм се впечатлявала. Клизмата ми беше големият ужас. И след раждането искаха да ме минат с 200мл рициново олио, жива и здрава да е девойката, с която бях в стая. Пих само глътчица и за нея горчиво съжалих. Та съвет от мен към решилите да раждат нормално, преди да тръгнете за болницата, мъжете да ви метнат един поглед дали сте добре обезкосмени и по възможност клизма или по малко храна. А от аптеката си вземете нещо подходящо за разхлабване след раждането, от което няма да си изхвърлите и червата.

# 259
  • София
Аз съм решила, че следващия месец като ходя на кола маска (в средата на август) ще си запиша дати за октомври през 10 дни (за 10 дни на мен никак не ми поникват много косми), та ако се случи непредвидено нещо да съм била поне в лизките 10 дни на кола:)
Днес бяхме с още две мами на лекцията в Мол София, имаше интересни неща - особено накрая, когато еда АГ от правителствена болница говореше за недоносени, доносени и преносени ббета, за инфекции предавани от майката на бебето (какви страхотии разказа само за шарките и за токсоплазмозата, направо настръхнах  Sick Sick) и за контракциите по време на раждане.
Другите теми бяха с доста рекламна насоченост - в началото започнаха с един гел който предотвратява срастванията при секциото, а след това темата продължи със презентация на фирма за съхраение на стволови клетки.
За памперсите - за болницата ще взема не от най скъпите, защото със сигурност там никой не следи какви памперси на кое дете се слагат. Повечето болници имат изисквания за конкретна марка памперси. За след това вероятно ще ползвам Либеро или като втори вариант Памперс. За мое огромно съжалеие Хъджис май вече нямат внос в БГ  Cry Естествено ако на бебето не му понесат добре тези марки ще пробвам и с други докато се нагодим Simple Smile
Уф това с клизмата никак не звучи добре..ми аз незнам как сама да си я направя..а как да знам кога точно ще раждам за да намаля храната..уф Sad

# 260
Как бръснат кореми??? Това при нормално раждане ли, нещо не разбрах. Два пъти съм раждала, ама корема не са ми пипали. То достатъчна беше касапницата на триъгълника, какво ти бигче, с бръснача...това +клизмата са ми най лошите спомени. Втория път си знаех и отидох готова. Къде аз, къде после ММ Grinning

# 261
  • София
Аз минах през ЛКК, не ме ухапаха. Вече ми е много по-спокойно.
За клизмата и аз още не знам, никой не е умрял, но защо да си развалям комфорта. А колкото до това, кога ще настъпи раждането, аз мисля да се ориентирам по тапата. Миналият път ми падна точно на термин и родих 2 дни по-късно.

# 262
Аз мисля точно по тапата да не се ориентирвам. Хахахахах. Миналия път ми падна в 37-ма седмица а в 39-та още никой нямаше намерение да излиза. Ама ми бяха намаляли околоплодните води и хайде зорлям да раждам...

# 263
  • В къщурката на хълма на феите
Мимонти за секцио иде реч .. поне аз за това говоря Blush

на мен клизмата изобщо не ми беше неприятна .. в интерес на истината даже ми помогна за контракциите .. между другото нищо не пречи като не искате клизма в болницата, да си купите такава за домашно ползване - същото действие има, само че след вас не ходи санитарка Mr. Green

# 264
Ох това с клизмата ми звучи много гадно.... Тук не правят, но понякога сш мисля за една в домашни условия... Обаче не знам кога да я правя и дали няма да закъснея и да пътувам за болницата и да а..м безконтролно....  Mr. Green

# 265
Ааааа, така може Wink Рекох да не е някакво нововъведение това, а клизмата ще си я изтърпа отново, че срама от изпускане е по-голям. Викиту, на мен тапа не ми е падала, или поне аз не съм я видяла, води и контракции, това за мен е ориентир

# 266
За мъхчето по корема Аз си ходя на кола маска на цялото тяло още в тийн годините.И сега си ходя да ми ги маха + и на корема  Laughing Тъй,че аз съм спокойна относно бръсненето  Laughing Няма да им се налага да ми го прилагат  Joy
Ама и то и без това се глася за естествено раждане  Rolling Eyes

# 267
Здравейте мами. И аз днес ходих на лекции на тема Първи грижи за новородено. Беше си интересно,но втората част за стволовите клетки беше направо скучна. Мами,които вече имат деца да попитам какви термометри ползвате,защото се чудя дали да купувам електронен,защото май не мери точно.

# 268
Стамбули, последния път като ходих и аз питах моята козметичка дали ще ме бръснат в болницата ако не оцеля момента да отида при нея преди да родя. И тя каза, че ако са съвсем малки нямали да ме бръснат, това било едно време. Ама знам ли....ако ще бръснат, по-добре сама в нас, отколкото те и после да имам косми и там, където досега съм нямала.
О аз се бях обрьснала деня преди термина,на следващия ден(деня на термина),като влязох да раждам пак ме обрьснаха,и какво обрьснаха не знам Grinning

# 269
  • Сливен
В нашата окръжна болница, където съм родила нормално и двата пъти, нито правяг клизма, нито бръснат (поне мен не са). Аз откакто забременях минах на депелатоарни кремове, преди това ходих на козметик, но сега си карам така, после пак ще ходя на кола маска.
Вчера на ЖК не ме гледаха на ехограф, само мерки и теглилки, уговорихме датата за следващата ЛКК за болничния, който ще е последния преди 45-дневния.

Общи условия

Активация на акаунт