Отговори
# 270
Радвам се, че се запознахме, Еос 😊
За бръсненето, аз предния път имах големи планове за понеделника: козметичка , фризьор, тонове. Обаче тапата ми падна в неделя, водите текнаха вечерта и в крайна сметка се обръснах сама с помощ от ММ. Иначе щяха да ме бръснат, а не исках. Клизма ползвах преди изписването, Релаксит. Носех си я за раждането, но не  се наложи, така се бях наяла с тиква преди това, че се получи естествено, докато си чаках пълното разкритие

# 271
Относно моите изследвания, хемоглобинът ми се е покачил от 104 преди 2 месеца на 106  hahaha
Като един голям специалист реших, че нищо няма да пия. Явно с лекарства или без при мен е все тая. Преди изпих една опаковка Пренатал и Биозин мама, резултатът беше +5 кила за 1 мес., а хемоглобинът паднал.

# 272
Гледам подхванахте темата за клизмата Grinning ,аз само се чудя при секцио правят ли или не? Имам доста познати раждали секцио и всеки различно казва...може би си зависи от болницата  newsm12
Найстина е доста топло,но за щастие все още не ме мъчат жегите по цял ден съм навън ,за сега съм ок.
За памперсите ,ще пробвам с "памперс".
Праскови,ям по 4,5 на ден ,изобщо не се бях замислила,че се водят алерген,но не се притеснявам Simple Smile

# 273
Ами то нито Пренатала, нито Биозин мама е за повишаване на хемоглобина.
А килцата си се качват от бременността, а не от витамините. Аз пия Пренатал отначалото и съм +7 кг до сега.

# 274
Гледам подхванахте темата за клизмата Grinning ,аз само се чудя при секцио правят ли или не? Имам доста познати раждали секцио и всеки различно казва...може би си зависи от болницата  newsm12
Найстина е доста топло,но за щастие все още не ме мъчат жегите по цял ден съм навън ,за сега съм ок.
За памперсите ,ще пробвам с "памперс".
Праскови,ям по 4,5 на ден ,изобщо не се бях замислила,че се водят алерген,но не се притеснявам Simple Smile
Ох и за секциото правят клизма Simple Smile Моя позната скоро роди секцио и ми каза,че са и направили Simple Smile

# 275
На мен също ми правиха клизма за секцио, но грам не ме притесни тази процедура. Неприятно ми беше проверяването за разкритие или каквото там беше това подбръкване. За гадните косми и аз съм в чуденка. С краката и подмишниците реших проблема с ILP  още преди година, а тъкмо почнах триъгълника и забременях. Мацката, която ми прави процедурите ме помоли да не правя кола ако искам после да продължим, та в момента и аз съм с бръснача, но си мисля да направя една все пак в началото на октомври. На мен ми излязоха много костмчета на пупата, никога не съм имала, а сега явно от хормони, не знам. С дъщеря ми имах дамо линеа негра. Хич не ми се иска да ги махам с надеждата да паднат сами след раждането.
Излязоха ми и изслвдванията и съм много доволна- всичко в норма Simple Smile
Даже СУЕ и фибриноген дето се покачват са в норма, а хемоглобина 123. Това не ми се вярва чак, предния път пиех ферофолгама от 4-ти месец.

# 276
# 277
Цял ден се опитвам да наваксвам. Накрая успях на площадката, докато мама бяга след малкия.
Днес си смених лекаря. Прехвърлих се при този, при когото раждах първия път. Не ме гледа на ехограф. Само ми пусна изследвания и всичко е наред. Средата на август ме вика, за да издаде 45-дневния болничен. Тогава смятам с ММ да вземем и количката и комплекта за изписване и вече сме приключили. Направо не ми се занимава с нищо вече. Днес умрях от жега докато обикаляме.
Памперси взех днес на Памперс белите - размер 1. Да споделя опита си - размер 1 и размер 2 се ползват за много кратко, затова най-добре не се запасявайте. Размер 1 е от 2 до 5 кг, но аз със сина си никога не съм ползвала до посочените кг.
Мен и с първата бременност и сега ми се появяват косъмчета по корема. Като тръгна на плаж и започват да не се забелязват, но по принцип въобще нямам. След като родих ми изчезнаха и аз не разбрах кога. А преди секциото моят АГ ми беше казал всички косъмчета от пъпа надолу да ги няма. Не помня дали със самобръсначка или с депилатоар съм ги махнала, но повече не съм имала. Клизма не са ми правили. АГ ми каза да взема нещо, за да съм свършила работата сутринта преди секциото. Аз нищо не взех, понеже съм си редовна. А след операцията не са ми давали да пия никакви мазньочи. При нужда даваха на мамите да си сложат свещичка. И това говоря в държавна болница. По принцип обаче в различните болници действат различно. Аз се радвам, че ще съм на същото място, та поне са ми ясни тези дребни неща.

# 278
  • София
Слънчице :* и аз се радвам, че се видяхме. Надявам се скоро да има някоя срещичка и да се запозная с още хора Simple Smile
Аз за памперсите смятам тези дни да купя, без да се презапасявам. Ще купя и няколко пакета мокри кърпи за дупе, има страхотна промоция в нашата аптека на Клоран.
Количката я изпрахме поетапно и направо светна:) Единствено столчето за кола ( то май и на рамата може да стане) не може да се разглоби много добре, т.e текстилните части май не се разкачат напълно, защото има много колани и каишки. Та въпроса ми е към мамите с дечиц- как точно им перете столчетата за кола? Под душа някак с четка и препарат или на автомивка? И аз се чудя вече.

# 279
оххх, писах писах и кво натиснах пак ...  smile3514
после ще дочета какво сте писали, бързам да ви разкажа за лекцията на която бях днес - видове упойки при раждане. анестезиолог разказа как е по-добре спинална отколкото пълна упойка, когато става върпос за секцио - по-безопасно било. разбира се, каза че спинална се изключва при някои случаи - гледат се предварително хемоглобин, кръвно и т.н.
поствам и тука както в ФБ линк за чаршафи - ако някоя мама като мен  Laughing все още се ослушва и не е взела  Wink

http://olx.bg/ad/bebeshki-charshafi-s-lastik-ot-ranfors-ID2MkTN.html

иначе преди лекцията имаше презентация на НУК продукти - май успяха да ме зарибят с тея стъклени шишета   Rolling Eyes
някоя мама да каже ако е ползвала на НУК или канпол стъклени шишета дали е доволна от тях?

# 280
  • София
Тинмон, къде беше лекцията днес? Аз също бох искала да ползвам в началото поне стъклени шишета, но съм се насочила към Авент, защото ще имам доста неща на Авент и ми се иска да са съвместими, което в повечето случаи предполага една марка.

# 281
лекцията беше в клиника Селена, пловдив. И на по-хубави съм присъствала  Laughing но никога не отказвам да чуя още някой по темите за бременност и грижи за бебета  Peace
та, тея дни и без това чета и се информирам за шишета и стерилизатори. ориентирала се бях към томи типи, сега пък ме разколебаха тея на НУК от стъкло... казват че било по-добре стъкло при новородени  newsm78 а термометър изобщо не знам какъв да купя  newsm78
колкото до хемоглобина - желязото трябва да се пие при добавка към фолиева и вит Ц - имат отношение за усвояването му  Peace аз също съм с по-нисък хемоглобин. лекаря при който правих ФМ (Васил Даскалов) каза така: пий си желязо, няма да ти навреди, но може да помогне! - така че ще го слушам и ще пия до края поне по едно на ден Simple Smile

# 282
  • ВАРНА
На мен също ми правиха клизма в болницата преди секциото. След него обаче не са ми давали нищо да пия.

# 283
Здравейте и от мен! Записвам се да следя темата. Моят термин е 23 октомври. Очакваме девойка Simple Smile

# 284
Термометрите ги обсъждахме някъде. Моят опит - ако не е електронен е абсурд, понеже се чака мноооого време, а бебето обикновено реве. Ние първо взехме някакъв за ухо за доста пари, а не отчита коректно. След това взех обикновен електронен от аптеката и с него е ок.
И на двете ми столчета за кола се маха текстилната част и се пере в пералня. Има си начин коланите да се разкачат. Аз лично на коша за новородено и столчето бих прала само. До пластмасовите части бебето няма да се докосва. Пък и те с едно забърсване с препарат ще се почистят.
И забравих да се оплача, че на прегледа АГ ми каза - И без плаж и без секс! Щом нямам никакви проблеми и оплаквания защо пък не?!  newsm78 Аз и без това в жегите не искам да ходя на плаж, ама като се нормализират температурите се чувствам много добре във водата. Хем ми е хладно, хем ми е леко, хем не ми е трудно да се движа... А секс вече не правим всеки ден, ама поне пък от време на време защо да не може  newsm78 С първата бременност беше забравил да ми ги забрани тези неща  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт