Отговори
# 450
Има разлика между стерилизация и дезинфекзия. При стерилизацията не остават никакви живи бактерии, дори и добрите. При дезинфекция остават живи организми, които не са опасни. Дезинфекция е и измиване с вряла вода и почистване с препарат,  или в миялнята, там също се развива висока температура. След 6-та седмица дезинфекцията всеки ден е достатъчна и един път в седмицата стерилизация. Амааа да уточня така говорят тукашните докторя и преди малко даже се разрових в препоръките по отношение на детското хранене на института по здравето. (тукашното). Аз такива течности не намирам тук и никога не съм използвала.

# 451
Денис - моят доки ми каза същото, вкъщи имам две медицински сестри и те същото и смятам да го направя така. А относно тези течности има на НУК, както и на Бочко има препарат за бебешки съдове. Мисля, че е достатъчно това нещо, пък ще видим в движение какво ще правим. Относно гладенето, също мисля, че няма нужда от повече от един месец ( също съм се консултирала ). Ще пера на 60С и мисля, ч е напълно достатъчно. И моля ви не ме мислете за немърлива или мързелива - прочетох доста и стари учебници и нови книги, консултирах се с доста хора, както и с педи, и с акушерка - всички са на едно мнение един най-много два месеца и стерилизирането и гладенето.

# 452
  • В къщурката на хълма на феите
Аз пера на 40 градуса цветно пране и бяло на 50 Peace

# 453
Аз малко се притеснявам с тези 60 да не се свият дрешките, но ще видим. В движение ще се учим.

# 454
Преди 8г. гладех месец и стерилизирах 3-4. Отчитам го като излишна дейност. Сега няма да гладя и ще стерилизирам месец два.А и при наличието на по- голямо дете мисля ,че стерилизацията се обезмисля.

# 455
Нищо освен спално бельо не смея да пера на 60 градуса. Мисля че и на 40, с гладене после ще е достатъчно.

# 456
Аз не съм прала на 60, максимум 40 за цветно. Чаршафите на по-висока температура, те и са бели, нямам цветни бебешки,защото на висока температура цветовете често дават фира.  На 60 дрешките май ще се свият.... Май най-често пише 40 дрешките..

# 457
А аз паднах като видях на моята пералня бебешка програма на 90 градуса  Shocked

# 458
Ииииии малиииии , че то юфка ли ще правиш на 90???
Моят юнак е нещо много кротък.... Плува си само ама ритници нещо не усещам..... Тясно ли му стана..... чак се притеснявам.....

# 459
А аз паднах като видях на моята пералня бебешка програма на 90 градуса  Shocked

Леле, то трябва да си купиш дрешки за 1 - годишно, че като ги извадиш след тази програма да стават за новородено  hahaha

# 460
  • В къщурката на хълма на феите
Ква ти юфка, то направо на микрочастици ще извади дрехите от пералнята Mr. Green

# 461
# 462
А аз имам приятелка, която мисли първите седмици да изварява дрехите  newsm78. Ама то едно време не е имало перални и за това са ги изварявали, както и не е имало памперси и много са се мърсили пелените и дрешките

# 463
Как се изваряват дрехи??

# 464
Кaкво извaрявaне, кaкви 90 грaдусa  Shocked  Shocked  Shocked Живеем в 21ви век... Перa нa 40 грaдусa мaксимум и в сушилнятa.

Общи условия

Активация на акаунт