Отговори
# 435
Супер, и аз така си мислех, и без това ще трябва да купуваме комбинирана пералня със сушилня, та ще си спестя гладенето, че мнооого го мразя!

# 436
Малачика - не се притеснявай те ги пускат на следващия ден там. Обади се пак на регистратура и искай да те свържат с твоя доки .... при кой ходиш newsm78? Мисля, че няма да имаш проблем, но друг път да си знаеш предния ден преди да ти изтече болничния звъниш на доки да ти го продължи. Той все пак няма как да знае на всички пациенти кога са им датите, това си е наша работа да си го следим, а пък наистина там където ги издават не издават без да има удължение от лекаря.

Относно гладенето и стерилизирането на шишета аз мисля да не го правя повече от месец, за да не се стига до изнежване.

# 437
Малачика, мисля че не може да се издава болничен със задна дата...На мен преди ми се беше наложило да отсъствам от работа в неделя и звъннах на ЛЛ дали ще може от понеделник да ми пусне неделята като болничен и той каза, че вече не може със задна дата. Та не знам какво са имали предвид под "ще се оправим"

# 438
На мен вече втори месец ми пускат болничния със задна дата.  Така, че не се притесняваи ще го оправят.
За шишета се колебая между авент и томи типи. В аико имам промоция на авент комплект за новородено които иска да погледне.
За климата не се притеснявам, ще мине и само спомена ще остане
Габи съжалявам за това което сте преживели.

# 439
и при мен ми издават болнични със задна дата, когато продължението се пада от събота или неделя, или когато е от ден, в който док няма консултация. Това за МД, където се ходи на лекарска комисия. Сега обаче се замислих, че личната ми док го пуска веднага и едва ли там става със задна дата.

# 440
Благодаря за отговорите. Страхотни сте. Обясниха ми, че понеже е продължение и се издава от ЛКК може със стара дата, като се пише забележка, че ЛКК се е събирало на другия ден. Дано е така, че не знам как ще оправдая един ден отсътвие от работа. Иначе се следя при доктор Магунска.

# 441
Aко болничния се издaвa от ЛКК може дa е със зaднa дaтa. ЛКК имa няколко пъти месечно, aко дaтaтa нa болничния е 5то число, a ЛКК е 10то, нaпример, то те си го пускaт от 5то число  Peace

Мaми, членувaм във фейсa в еднa групa - Товa вече не ползвaм зa бебето си. Еднa мaмa е публикувaлa количкa ABC Design Cobra нa ценa 370 лв. Изглеждa зaпaзенa. Aко някой се интересувa дa пише дa прaтя линк.

# 442
  • В къщурката на хълма на феите
Относно гладенето и стерилизирането на шишета аз мисля да не го правя повече от месец, за да не се стига до изнежване.
за гладенето добре, ама за стерилизирането на шишетата - най-много да докараш някой проблем от неизнежване .. на бебешкия организъм се налага да се бори с хиляди работи в първите месеци след раждането, а имунната им система изобщо не е съвършена, че да я натоварваш и по този начин .. още повече, че 80% от имунната система на човек най-грубо казано се намира в стомаха и червата му .. едно стерилизиране на шишета отнема 5-10 минути да ги наредиш в стерилизатора и да ги пуснеш или да ги изплакнеш от стерилизиращата течност .. не си ги спестявай поне 3-6 месеца Peace

# 443
Глaдилa съм първите двa-три месецa, после спрях и зaпочнaх основно сушилнятa дa ползвaм. Сегa мислп дa глaдя сaмо пелените и то зaрaди естетичния им вид, дрехите ще си минaвaт през сушилнятa и мисля че товa им е достaтъчно.
Бях решилa дa стерилизирaм до третия месец, но точно тогa влезнaхме в болницa с високa темперaтурa и продължих стерилизирaнето нa шишетaтa още месец, т.е. до крaя нa 4тия Peace

# 444
В аико имам промоция на авент комплект за новородено които иска да погледне.

екстра Simple Smile ще го посетя

# 445
Здравейте ,момичета
Габи,само мога да кажа съжалявам..... Cry
Аз се връщам от преглед при доктора ,при който искам да родя ....беба е добре 31г.с 1566гр. засега главично ,по негови думи не очаква да се обърне,води ок ,плацента ок....НО той работеше в Окръжна болница в Пловдив ,но се мести както и всички от болницата заедно дори с акушерките в Селена-частна болница....
Бях се настроила да си раждам в Окръжна ,като пари разликата е 100тина лв. няма да купувам нищо за болницата и дори има включена епидурална ,която аз обаче искам да откажа ,а не знам може ли всъщност да се откаже.....с оглед на това ,че съм родила първото си дете без упойка ,мисля че ще издържа и сега .....
Та объркана съм ....дано е за добро.
За гладенето-преди 4г. нямах сушилня,вече имам та може би ще си го спестя или поне ще гладя до 4-5 м.

# 446
Мецани, около мен всички така правят, да не кажа, че някой въобще не стерилизират, а децата са си им здрави. Не че ме мързи просто не виждам смисъл от това, при положение, че съм си купила течност за студена стерилизация за след този един месец, пък и аз по принцип мия чинии с почти вряла вода ( всички ми казват, че не съм добре да пипам тази вода и никой не припарва до мен когато мия ), така че мисля, че това ще е напълно достатъчно - разбира се консултирах се и с педи по този въпрос.

# 447
Според инспекцията по хигиена шишетата и бибероните първо се почистват със СТУДЕНА вода,защото на 40 градуса и нагоре млечните частици се пресичат. След това с гореща вода, за да се изплакне добре препарата. Тогава в стерилизатор. На мен лично акушерката, която беше у нас ми каза 6 седмици всеки ден,след това един път в седмицата стерилизиране. Ако имате миялна машина измивате първо със студена вода и после в миялната. След миялната стерилизиране не е нужно.

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 17:24 от denise78

# 448
хм, това пък със студената и топлата вода не се бях замисляла, но има логика.
Относно прането: на колко градуса се перат? Смятате ли да ползвате сушилня още от началото (защото другата седмица смятам да започна да пера, гладя и прибирам дрехите на Беб)
Аз мисля въпреки сушилнята да гладя първите 3 месеца, после не. А за шишетата колко месеца смятате да стерилизирате?

# 449
Аз се чудя дали е достатъчно да се пере на 40 градуса и да се глади ... на 60 и повече дали няма да се повредят...

Общи условия

Активация на акаунт