София, жк Младост - тема 25

• 83 108
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Вече съм бясна и ми писна тотално...

59 одз Елхица има въшки. Ама не сега, инцидентно, или по случайност, а от Август! И колкото пъти детето (не моето, очевидно) се върне на градина (след домашен престой с цел обезпаразитяване), толкова пъти до ден - два се връща отново с въшки!!!  Twisted Evil Преди 2 дена сестрата е констатирала наличието на въшки в главата на дете сутринта и... познайте какво е направила - ами, пуснала го е, естествено, какво друго прави човек, като му доведат дете с паразити? Че то иначе може да вземат да се свършат! И леглата сигурно не почистват както следва... Изобщо... Сутринта мадам Директорът, вместо да изпадне в паника, че в повереното й заведение има повече паразити от деца и персонал взети заедно и живеят по-щастливо и необезпокоявани, взе, че ми обясни, че тя бе била медицинско лице и не можела да различи кой има въшки!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Разбира аз нещо да се случи, ама... 2 месеца вече никакви мерки да не се вземат - не, това не разбирам и категорично отказвам да разбера, както и да ми се обяснява!!  Sick

# 331
  • София-Младост
Сигналидирай някъде...СРЗИ може би  newsm78

# 332
В момента е масово из детските градини в Младост. Тази седмица имаше и публикации в медиите.

Борбата трябва да е общо усилие на всички родители, независимо дали детето има или не, на ръководството на градината и ХЕИ (или както се казват сега). Иначе се получва един порочен кръг.

# 333
  • София
Моето дете август беше в сборнте групи в Елхица,но аз не съм имала проблем и не съм чула за въшки, и слава богу де.Иначе докато беше там не ми хареса нещо подредбата,детето е в Здравец и съм много по доволна. Laughing

# 334
  • София
Ами някъде към края на Август за пръв път ги прихвана, после не беше на градина... до училище май... и отново се сдоби. И от тогава - още 2 или 3 пъти. Ами не може така!!! "То е масово" не може да е оправдание, като е масово и не могат да се справят, пък да затворят градините, или а махнат целия персонал, или всички директори и медицински "лица" - като се замисля, това май би се оказало достатъчно...  Mr. Green

# 335
Жалба до ХЕИ

# 336
  • София
Аз взех в началото на учебната година взех този предпазващ спрей, само дето съм много несериозна,  и я се сетя 1 път в седмицата да пръсна, я не  Embarassed

Иначе писмени жалби до сътветните институции трябват, че от там евентуално да им направят проверки и предписания...

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 12:19 от desitka*

# 337
И в 118-то СОУ има бум на въшки,мои приятелки са пропищяли.За мен е супер несериозно и безотговорно, да ги проверяват и да не се взимат мерки.Едно време си спомням в у-ще ни връщаха,и докато не ни изчистят от тези гадове не ходехме на училище,дори искаха бележка от личния лекар,който ни преглеждаше и ако няма детето, се пуска на училище.21 век мисля,че не е нормално...

# 338
Така е! И точно затова смятам, че само общи усилия могат да помогнат:
- всички родители на деца от засегнатите градини и училища  превантивно измият със спец. шампоан.
- ръководствата на градини и училища да ги връща.

Пишете на Директора на градината/ училището и Столична РЗИ (nzb_p@srzi.bg).

# 339
Предстои ни преместване в Младост 2, моля дайте ми малко повечко информация къде мога да запиша детето(2г10м) на детска градина, от написаното разбирам че вариантите са- Меридиан22 и Оксиния. Много трудно ли ще намерим място по това време на годината , какви са таксите на тези две заведения без транспорт, изобщо всичко което бихте могли да ми кажете ще ми бъде от полза. Ще сменяме и личния лекар , предпочитам да е педиатър.

# 340
  • София
и ЕСПА

# 341
Еспа се премести преди 2 години, ако не греша.
Частни градини в Младост има още: Аника, Българско школо (тяхната мисля, че се казва Слънчево зайче). Тези, които са по бистришко шосе - Рай, Германи, Еко дара, също се достигат бързо.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 19:54 от secret girl

# 342
  • София
Аз пък не знаех, че този с/у Лидл прави доставки...дайте тел. моля. Иначе отивам всеки път на място да си взема за вкъщи.

Ресторант Хуанан- 02 974 4711

# 343

ЕСПА отдавна не е в Младост. На нейно място е 189-то ОДЗ.

Въшки има навсякъде от поне една година насам. М.г. имаше изобилно в 10-то, сега чувам за 118-то и поне за половината ДГ в района.

# 344
  • София
Не може толкова дълго време да върлуват на едно и също място. Просто не може, ако са били взети мерки. Ако не е имало "ми то е само една въшка, няма да го връщаме детето, ми то са само малко гниди, няма да го връщаме, ми то току-що прахме и чистихме, сега какво, пак ли".То е като с хлебарките - като не се вземат мерки си се множат свободно и щастливо. Ама там, дето се вземат мерки,кой знае защо не се задържат...  Mr. Green Или с бълхите, мишките, плъховете и всичко останало.

Общи условия

Активация на акаунт