Италия 149

• 64 191
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Жасмин обожавам и много бързо расте. Ще правиш ли лехи или само цветя ще садиш? Мен напоследък много ме влече идеята за земеделие ама сигурно защото нямам възможност да го практикувам.

Аз не харесвам индийските смокини, вкуса не си заслужава борбата с тея семки и с бодлите. Иначе обикновени смокини много харесвам,  но тая година ядох малко, не знам защо така се получи.
Нещо, което много ми се яде, но не съм виждала тук е коприва, дали продават по пазарите? 

# 121
Аз жасмин имам (не този който е широкоразпространия, друг вид), но той ми е към входната врата. Първоначално исках да имам жив плет, но после Ани ми даде идея за жасмин и разгледах, ще стои много добре за моите цели.

Иначе отзад не ми остава много място за орто, но има някакво място - при желание за копане изпарява ми се след първите две лопати мога спокойно да имам 10 корена домати например. Това е единственото, което ме вълнува за садене и смятам че има смисъл.  Но други фактори ме спират, така че засега остава трева само моето поленце, а по-натам ще видим. Искам да сменим и тревата, но с куче и котка наоколо смятам че са хвърлени пари на вятъра.

Индийски смокини аз не обичам също. Виж нормални смокини с едно запечено бри-.... но то пък калорично и пак Ленчето е прецакана:–)

# 122
  • MI
Yakamoz, виждала съм на Сан Агостино на пазара, но цената на кило се доближаваше до тази на златото  Laughing Или трябва да си засадиш/набереш сама, или да помолиш вашите да ти донесат на пролет....

За смокините да ви разкажа, тук съвсем на близо минава навильо Павезе, има пешеходна алея и понякога отиваме да тичаме (рядко) или поне да повървим там. И аз както обичам смокини забелязвам, че е пълно с такива, голямо щастие. Преди 2-3 седмици отиваме пак и аз ги гледам едни узрели и приканващи, съответно хленча на половинката да ми набере (бяха малко на стръмно, а мен ме е страх). Отива той да се прави на мъж и го гледам отскача ужасен. Един огромен плъх се запътил към същата смокиня  #Crazy #Crazy #Crazy Леле, като се загледахме, на всяко дърво поне по един, явно не само ние обичаме смокини. Честно, ако се върна пък там....  Sick Бях чела ,че са станали много голям проблем за Милано и обмисляли създаването на защитена колония от котки за справяне с тях, ама такова чудо чак не очаквах....  Sick

# 123
E може смокини без бри  Mr. Green

nelig, и на мен ми каза ветеринаря, че в милано има голям проблем с плъховете, защото ме предупреди да ваксинираме кучето срещу лептоспироза на 6 месеца, вместо на година както е примерно в софия.

# 124
  • IT
Свекърва ми имат в двора и прави сушени смокини с бадем или орехи, за Рождество.

# 125
На тия индийски смокини аз си им викам кактуси. Растат и крайпътно колкото щеш, но в магазина ги продават готови обелени от бодлите поне, в едни найлонови пликчета, поразмазани там вътре. Разбрахте вече, че не ги обичам много, вкусът им не е чак толкова необичаен, че да си струва мъките  Laughing.

Фейам, аз пък ще се разцъквам с език - кога мина тая година и половина, та вече се връща дъщеря ти?? И сега какво е на дневен ред?

Аз пък да ви се похваля, че прокарах най-сетне кола. Лятото в Бг изкарах няколко опреснителни часа и от август някъде карам. Още правя някакви мазала понякога, но поне вече не качвам адреналина, като карам  Laughing. Освен това ние нали имаме миниван, дизел, тая машина тежи, не се кара, а още по-малко пък се паркира. Ама свиквам, а и се чувствам голяма сила  Mr. Green.

Иначе е напрежение отвсякъде, ама това си го знаем...

Лени, новини от фондацията? Каква фондация, и за каква работа става дума? Влече ли те?

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 22:33 от tralala81

# 126
Ами новините са, че им помагам да изпратят един проект към ЕК в последния момент.
Всичко е много хаотично, нелогично и изнервящо, аз самата нямам понятие от самата материя (трафик на  хора, интересно е, да), но като документация и организация не са се променили много нещата.
Те са много мили, аз не съм направила нещо особено, по-скоро навлизам. Досега с трафик не са се занимавали много, предимно с насилие. Ако ме харесат да ме направят постоянен консултант ще мога да изкарвам и някой лев.

Честито и по-често да караш:)

# 127
  • в едно миланско село
значи, аз подготвях изненада за утре вечер, а ме изненадаха мен днес на гарата : пристигнала днес щерката  Laughing
Тралала, тепърва не знам дали ще учи, или работи. ще съдействам и в двата случая, разбира се...

честито за шофьорстването   bouquet

Лени, не разбрах и аз добре, но дано да се наместят нещата и да е нещо интересно за теб. аз не мисля вече на дълго време, всеки опит е за себе си и не знаеш какво ще излезе от него, така че просто се приема всичко, което дава шанс за развитие  Peace

# 128
Браво тралала, аз се надявам някой ден да събера смелост да карам, когато взех книжка изобщо не се притеснявах, но сега много ме е страх, въпреки че според мен е голямо удобство.

10 c's, много хубави новини щом ти е интересно е супер Simple Smile

# 129
  • Италия
Леле-мале! На това ли викате индийски смокини? Досега се чудих какво е, добре че Тралала разясни. Всеки ден ги гледам разпльокани по нашата улица - бля!, не съм им фен.
Лени, дерзай! Хубавите работи стават бавно.
Тралала, безаварийно да е!
Фей, попътен вятър на госпожицата, каквото и да реши!
Деси (Якамоз), нищо не казваш - как върви семейния живот, натаманихте (свикнахте ли си) ли се един с друг?

# 130
Хаха, ами честно казано няма какво чак толкова да разказвам, всъщност има нещо, ама ще ви кажа по-натам.
Разбираме се, не сме се карали досега. Аз понякога се ядосвам ба някакви глупости, примерно чорапи насам натам или някакви домакински неща, но гледам да ги разясняваме на момента и той много се старае. Иначе ми е голяма подкрепа за всичко, а и ми търпи тъпотиите. Няма от какво да се оплача Simple Smile

# 131
  • MI
10 c`s,честито и от мен, звучи ми като интересен проект и добра възможност...

Yakamoz, ама то вие си живеехте заедно, какво да се нагаждате още?  Laughing За кучо - как може да го хване това? Съвсем се психясах сега...  Sick

# 132
Ами предполагам като души по земята и ако яде някакви неща от земята, не съм се интересувала честно казано, а и не искам да се интересувам  Laughing За мен е достатъчно, че я ваксинираме и че ветеринаря казва, че е ок.

Не знам дали споменах в предните постове, но се решихме да кастрираме куч, на 6 октомври и е часа. Помня, че 10 c's, бяхте кастрирали вашето куче, имаш ли спомен дали ѝ извадиха и матката или само яйчниците? И горе долу как се възстанови? Питам те защото нашия лекар каза, че ще и вади само яйчниците, а матката само ако види, че има проблем, докато в България знам, че при кастрация вадят всичко.

nelig, да, така е, вече една година живеем заедно. Не е чак толкова много като се замисли човек, на мен ми се струва много повече Grinning

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 11:12 от Yakamoz

# 133
Деси, имам представа, защото бях до лекарката по време на операцията и гледах.
Само яйчниците. Тръбите мисля, че се връзват, матка нямам спомен да е вадена изобщо. Може би защото Диди беше под 1 година, когато я кастрирахме, не знам за Нереа дали ще е така.

Кучето се възстанови за 2-3 дни. Имаше проблеми да се качва на дивана, малко я убиваше шева, но за няколко дни минава. Когато излиза от упойка беше много тъжна картинка, носих я на ръце до вкъщи, защото тя не можеш да върви. После лежа на дивана завита но след час-два реално си слезе сама от дивана.

Мерси за добрите пожелания, хора - аз нямам никакви очаквания, нито знам какво искам ( класика за мен), така че съм оставила нещата да се развиват сами.

# 134
Ветеринаря ми обясни, че като я отвори ще прецени, точно защото тя е по-възрастна. Радвам се, че се решихме най-накрая. Честно казано нямам търпение да се свърши. Иначе наистина упойката е най-тъжното, ние един път и оперирахме лапата и после като излизаше от упойката беше тъжна картинка.

Общи условия

Активация на акаунт