Италия 149

• 64 199
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Някой да има в Равена, отскоро се преместих и не познавам никого. Ще се радвам да намеря приятелки Simple Smile

# 136
Май не, поне не във форума.
Но иначе мъжът ми се върна снощи от там, беше по работа за една седмица, и каза, че е прекрасен град (освен че вечер нямало нищичко за правене). Но иначе ако те влече към византийски мозайки, това е Гръдъ. Wink

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 13:41 от tralala81

# 137
Добре дошла!  В Равена няма пишещи Във форума,  ти си първата.
Тралала,  южняците казват това за всеки северен град,  и не е да нямат право  Laughing.  Аз лично,  където и да съм била,  съм се убеждавала лично как след 18,30 улиците са пусти и към 20,00 дори няма къде да се вечеря.  Нещо,  което на юг не може да се види.  Онзи ден се прибираме към 21,00 с големия от рожден ден на негов приятел,  целия център беше задръствания от трафик на тепърва излизащи,  а беше четвъртък...  Няма да забравя една зима,  бяхме за няколко дни в Местре,  мъжо водеше едни курсове по информатика в корабостроителницата.  В 16,30 в петък си тръгнахме с колата,  и някъде след полунощ се прибрахме в Наполи,  стоейки поне половин час в трафика от изхода на тандженциалето до нас (около километър права улица)  Shocked ми хората празнуваха.... петък  Joy.

# 138
Равена за мен е разкошен, културен, цивилизован град и вечер има какво да се прави. Има едно чудно кафене Cafe Literario,  което ми е в топ кафенетата въобще- abadonka препоръчвам ти го. Градът има уютна атмосфера, мозайките наистина са ненагледни, подредиха доста организацията около монументите (мисля, че имат 10ина монумента защитени от ЮНЕСКО) покрай кандидатурата им за евр. столица на културата изобщо аз с кеф се връщам всеки път.

Иначе аз съм като че ли най-близо до Абадонка (Форли). В Равена не познавам никой. Но има групи из Фейсбук - потърси.

# 139
  • IT
 Като живеехме в Падова, не съм забелязала такава пустош след 18:30, но е може би заради университета, не знам. Но там пък се научих, да не забравям че неделя е почивен ден и за хранителните магазини Simple Smile

# 140
  • Италия
Ааа, Алекса, откак дойде кризата и в Италия, хранителните магазини се научиха да работят и в неделя. Поне при мен е така. Тюх, поне едно хубаво нещо се роди от тази криза!  Joy

# 141
  • IT
В Падова бяхме преди 10 години.  Simple SmileАз от тогава имам и навик да се презареждам с дамски превръзки Mr. Green

# 142
Аз като дойдох в Италия в неделя и ч-к (пон) следобяд нищо не работеше.
Имало е недели в които като забравя и  съм ходила до едно близко село, където има мин. извори и се води курорт - там имаше един отворен Конад. В момента мисля, че почти всички работят в неделя.

Но ние решихме ?сите с раб. време преди няколко години -наблизо отвориха Еуроспин и приключих с други хр. вериги освен за мн. малко неща (кафе, например). Аз съм във възторг от тази верига. В нашият магазин  най-хубавото са 3 щанда (риба, хляб, сирена,салами и месо). Пресни, качествени продукти, много добри цени/оферти. Освен това хората зад щандовете са страшно мили, отзивчиви - дори нещо да го няма казвам и те ми го поръчват. Днес си поръчах козя рикота, която ще дойде утре прясна-прясна от местен доставчик, който минава с някакви ограничени количества (не се търсят мн. кози неща) 2х седмично. Риба и месо също редовно поръчвам. Еуроспин работят непрекъснато-делници, празници... много са ми ценни и удобни с две думи:))

# 143
  • Италия
Лени, завиждам ти за Еуроспин, наистина! И при мен не е далеч, но си трябва кола, че е извън града. В това отношение обаче съм зависима от мм, дето все го няма. Да не говорим, че спезата от Conad ми е двойно по-скъпа от тази от Eurospin, ама нейсе.

# 144
  • IT
Тези магазини коментирате нали ?

# 145
  • Италия
Да, Алекса. И аз като Лени съм им голям фен, нищо че ми се случва да пазарувам от там 4 пъти в годината макс. Обаче като вляза, няма излизане! После в продължение на месец купувам само хляб  bowuu

# 146
  • IT
Да, Алекса. И аз като Лени съм им голям фен, нищо че ми се случва да пазарувам от там 4 пъти в годината макс. Обаче като вляза, няма излизане! После в продължение на месец купувам само хляб  bowuu
Най-обичам така.
В Лече съм виждала, даже сме минавали покрай такъв. Сега им видях картата и набелязах в квартала един. Другата събота ще го преслушам.

# 147
  • Италия
Ако търсиш маркови стоки, в Еуроспин няма да ги намериш. Обаче качеството им изобщо не е за подценяване, а сметката после на касата изобщо няма да я коментирам - на половината от тази в Конад ми идва  Peace

# 148
Ние за съжаление пазаруваме основно от карфур защото само там приемат ваучерите ни. Освен че ни е на три спирки с метрото и няма голям избор нещата са доста по-скъпи според мен. Обаче е отворен 24 часа в денонощието от скоро.

# 149
  • IT
Мирена, за мен е важно да са качествени, за това ви благодаря за информацията. В София и при свекърва ми пазаруваме от разни ферми. Къде да ги търся тези ферми в Рим и околности, така че такъв тип магазин с качествени  продукти ми е важен, така да се каже.
Между другото преди време от карфур си взех пяна за коса и лак  на Л'Ореал, която в бг се предлагаше само и единствено в салоните като професионална.

Общи условия

Активация на акаунт