Отговори
# 105
  • Сливен
Аз реших да започна с памперс (3-6кг), с Ивайла започнах с белите, може би и сега ще е с тях. Получих добри отзиви за лидълски (Тужур), но може би ще ги робвам по-нататък, след 6-ия месец и двата пъти съм използвала Канбебе - те са почти като зеления памперс, само са малко по-твъди.
Мокри кърпи - много съм довола от Бейби крема алое, от години съм само на тях.

# 106
  • София
Здравейте!
И аз в отбора на бързо изморяващите се, на болките в таза, кръста, корема.
За в болницата съм решила да взема най-малкия пакет на Памперс. Преди 6-7г. купувах зеления пакет. Кърпички ще взема 1 пакет, сигурно 72бр. и ще ги ползвам 1г. Аз също ще му мия дупето при всяка смяна.

# 107
За Памперси и мокри кърпи тук на DM марката Babylove има само супер отзиви, дори и в някакви гъзарски блогове на фешън майки с достатъчно пари да си позволят каквито и да е памперси. Sensitive мокрите кърпи на Babylove и sensitive на Памперс най-много се препоръчват навсякъде. Не знам дали я има на ДМ марката в България, но за началото свеки ми е купила на Памперс всичко, после обаче мисля да изпробвам и Babylove.

А и се редактирам - аз мисля мокрите кърпи да ги използвам всеки път - забърсвам акото с тях и горе-долу дупето и след това го мия. Просто с тях ще обирам по-едрия материал първо хаха.

# 108
Цитат на: sunnyyyyyy link=topic=866221.msg31441894#msg3144 1894 date=1440311706
Тези на тазобедрената става имам от доста време, иначе от скоро имам едни странни все едно ток ме бие в срамната кост и в пикочния мехур.
 smile3521 и тук сме така!
Превръзки взехте ли си? Аз вчера взех за родилки някакви,ама те изгелждат едни тънички, едни мънички...Обмислям да взема едни нощни на Always, да ми стигат до гърба и да се приключи  Mr. Green Какво ще кажете?  Mr. Green
Кърпички взех за болницата на Hipp. Не ги разбирам още, ще пробввм и мисля, на кой вид ще се спра за вкъщи. Иначе и аз мисля да мия дупето, кърпичките само, ако нещо се изцапа бебито.

# 109
  • Калифорния
То в началото (до захранването) едър материал няма  Wink Всичко е течно. Затова и много лесно излиза откъм гърба, ако бебето се изака малко по-експлозивно, когато е нагълтало повечко въздух или има колики.

# 110
Е, да де, аз това имах предвид под едър материал, вече самото дупенце мисля да мия. Така правиха всичките ми приятелки с бебета и имах "удоволствието" един път така да сменя памперс на едно 3-месечно бебе, та затова. Не, че има чак толкова голяма разлика, но все пак като се обере първо материала после по-лесно и бързо се мие дупето.

За нощните на Always четох, че не стават за първите 1-2 дни, то много зависи и колко е кървенето де. Но и  трябвало да се гледа дали превръзката има мрежичка отгоре (някои на Always имат), можело конците ако са те шили отдолу някак да се омотаят в мрежичката или какво беше. Абе в Интернет сто мнения за всичко, но аз затова си купих направо от аптеката за родилки, само че при мен не са тънички и мънички ами едни огромни чудесии, аз както не използвам превръзки от минимум 10 години не знам как ще свикна  Mr. Green

# 111
Аз съм взела Памперс  new baby newborn  1 и 2. Мисля кърпички пак на Памперс да взема. За тези от Лидл- в момента ползвам тях с баткото и съм доволна. След време ще пробвам с малкия как ще е. Последно като купих им бяха сменили дизайна и много приличат на зеления Памперс и са ги направили по-тънки. Цената им тук е на половината на Памперс.
Тизи превръзки за родилки са си големи тупузи. Аз взех два пакета и взех   Kotex черни, тях дават и в болницата след първите два дни. Пак са големи ,но са помучни а аз ако не е памук не мога да го ползвам.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 11:53 от denise78

# 112
Skeeter, права си за шева  Wink ще потърся по-големи  Wink

# 113
Вчера и аз попаднах на един блог на една дама, която  сравняваше няколко марки памперси по дебелина, пропускливост на въздуха, попивателна способност, нежна материя и не знам още какво. Най-добри излязоха Памперс Премиум Кеър (като не по всичко водеха класацията), но имаше и супер добри резултати на Baby Love на DM. Цената им не знам каква е, но със сигурност са по-евтини от Памперс. Най-зле се представиха Пуфис. В началото и аз ще купя на Памперс, а после вече ще изреждаме другите марки.

# 114
Аз имам друго питане към мамите с опит - какви играчки трябват за едно новородено? Ако изобщо трябват де. Дулата ми ми каза висяща играчка над леглото, ако може с музика и възможно най-цветната и кичозна, каза, че често родителите избират според вкуса си, ама на бебето колкото по-цветно и шумно и дрънкащо, толкова повече му харесва  Thinking Друго каза не е особено нужно, но аз гледам разни от тези книжки от плат, които имат вътре някакви шумящи неща, ама на едната, която гледах, пишеше от 6 месеца нагоре, на другата идентична ама друг цвят пишеше от раждането веднага. Обърквам се вече. Или изобщо не ми трябват такива неща първите 1-2 месеца?  newsm78

# 115
Мокри кърпи - и аз мисля някакви обикновени бебешки - Бочко или нещо такова, аз и вкъщи и в чантата все такива имам и за всичко ги ползвам. Иначе и мисля като  Skeeter да процедирам. Според мен мокрите кърпи ще влязат доста в употреба  newsm78

Памперси - не съм вземала, не съм гледала, не съм мислила за марки  Embarassed така като ви чета и аз ще взема първо на Памперс, пък после ще видим как ще са нещата

Превръзки - не съм вземала също. Мисля уж до седмица - две да подготвя нещата, които ще трябват за болницата, ама да видим. Само си поръчах някакви еднократни бикини и утре ги чакам да дойдат.

Козметика - май реших на Бюбхен, ама се чудя след смяна на памперса какво е добре да се слага - крем против подсичане всеки път ли се слага, а бебешка пудра? Едното замества ли другото? Щото ги гледам и двете и мисля само крем да поръчам  newsm78

# 116
За играчката над леглото - тя се слага към 3ти месец. Преди това е вредно за очите на бебето. Нашата не е шарена, но е с прожектор за звезди по тавана,с хубава музика. Отделно и една такава лампа има баткото и още заспива с нея. Книжките са като започне да слага всичка в устата и да си чеше венците (гумените). Другите с разни шушкащи неща ги харесват някъде ...4 месец и нататък. Дрънкалки са актуални по това време... В самото начало не ги интересуват още тези неща,мама ги интересува. 😊
Иххх това dm.... ще ме кара да ходя да Германия!

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 14:07 от denise78

# 117
Бебешка пудра не съм чувала да се използва вече. Има течни пудри. Те са като кремче. Аз в началото за дупето ще ползвам Бепантен кремче, като съм купила и Судокрем ако има червено.
Кърпички съм взела на Памперс бели. Със сина си първия пакет го ползвах до захранването. Реално в началото не са ми трябвали. Ако се е наакало или повърнало го мия или къпя. Навън не съм го преобувала много, само по изключение. В мола го миех направо. Има условия.
Играчки доста по-късно. Въртележка над леглото сложих най-рано, след 2 месеца някъде.

# 118
В моментa с бaткото ползвaм пaмперсa нa Кaуфлaнд. Много съм доволнa Wink Нa ДМ също сa хубaви, но нямaм удобен мaгaзин нaблизо. Веднъж взех нa Лидл - не ми хaресaхa, седяхa му мокро нa дупето. Кърпички ползвaм сaмо нa Бебелaн, нaй-кaчествените кърпички зa мен. Дебели, не се рaзкъсвaт кaто бършеш с тях. И aз също ги ползвaм нa всякa смянa нa пaмперсa, пишкaне, aкaне - нямa знaчение. Първо изчиствaм с тях и после мия дупето. В моментa също ги ползвaм зa миене нa ръцете нaвън след пясъчник, кaто се омaже с ядене и т.н. Един пaкет от 80 броя ми стигa зa около седмицa или по-мaлко. Незнaм кaкви сa тия пaкети дето ще ги ползвaте годинa  Shocked
Превръзки си взех нa Always нощни, тези зa родилки които гледaх нямaхa крилцa и си спомням, че се рaзмествaхa. По спомени също ги ползвaх сaмо двa денa, после кръвотечението нaмaля и минaх нa обикновени.

# 119
  • Калифорния
Аз пък с мокрите кърпи процедирам по точно обратния начин  Wink. Понеже съм с момиченца и е много важно (и трудно) да не им влиза замърсяване в уретрата, първо измивам едрия материал на чешмата после слагам бебето по гръб и хубаво избърсвам това, което съм пропуснала. А то винаги има пропуснато, защото на чешмата бебето е свито и не се измива по гънките.
За тази цел ползвам омазнени кърпички (вместо мокри) на Себамед, защото по-лесно се бърше с тях, пък и по тези гънчици е хубаво да му е мазна кожата на бебето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт