Отговори
# 120
Игрaчки след третия месец Wink

# 121
Ясно, тоест няма да купувам още каквито и да е играчки. То и вероятно покрай раждането ще получа подаръци, та може и да не ми се наложи. Благодаря за споделения опит!  Hug

# 122
Biskvitka87, и аз така мислех за пудрата, но викам да питам. Ще взема само крем  Simple Smile Peace

# 123
Судокрема е много добър, но май не е подходящ за постоянно ползване, а само при нужда. Кой крем против подсичане е подходящ при всяка смяна на памперса? Този македонския на Гала май беше такъв?

Снощи ме заболя кръста вдясно като прищипано и ме болеше през нощта, но тази сутрин болката наподобява болка в бъбреците, по-скоро в десния. Имам в нас чай на Ламбрев, но пише, че не се препоръчва по време на бременност. Цистон също имам, за него чета, че някои го пият. Имате ли идеи? Sad

Хмм, пак допълвам поста, намерих това
"Често се казва, че бъбреците на една бременна жена работят за двама. Истината е, че тези важни органи действително работят при по-високо натоварване. Организмът е по-уязвим на инфекции и не са редки случаите на пиелонефрит. Хормоналните промени през бременността могат да причинят пиелонефрит в остра форма (в puls.bg). Да не забравяме, че растящият плод се намества, притискайки вътрешните органи. Уголемяващата се матка упражнява натиск върху бъбреците, деформира се и се разширява бъбречното легенче. Една трета от жените, които са имали болки в бъбреците, пиелонефрит или изобщо проблеми с бъбреците, запазват този проблем и след раждането. Не го пренебрегвайте: важно е както за майчиното здраве, така и за износването и раждането на здраво бебе!"

Да не бързам май с лекарствата...

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 13:16 от ShikeR

# 124
Момичета влизам да ви попитам нещо,и после ще ви допрочета  Sunglasses
През бременността кожата ви стана ли по-мазна ? До преди да забременея кожата ми беше много суха,постоянно ползвах лосиони за тяло,но сега особено като вече и съм в напреднала бременност кожата ми е  много мазна.Дали след като родя ще си остане такава ?

# 125
При мен точно обратното - от комбинирана с мазни участъци стана доста суха. Зависи как ти повлияят хормоните. Би трябвало след раждане и кърмене пак да се промени.

# 126
  • Калифорния
Надявам се, че не  Flutter. И моята кожа тази бременност стана като на тийнейджър  Embarassed Предния път нямаше промяна, та не знам дали ще се оправи, но силно се надявам.

За ежедневния крем за дупе - аз ползвам Бепантен. Дъщеря ми никога не се е подсичала и не се е налагало да купувам друго. Но тя има страхотна кожа, дано и на бебето да е такава

# 127
ShikeR, аз пих Уринал, Неоренал, Феминела уро форте, все по препоръка на гинеколога, този Цистон не го знам, но също съм чела, че го пият по време на бременност. Ако наистина е болка в бъбрека обаче тези хапченца няма да помогнат кой знае колко...на мен на няколко пъти ми се случва да ме боли кръста само от едната страна и аз също съм мислила, че е бъбрек, но на другия ден е минавало. Може нош па да пиеш до утре и ако продължава да отидеш на лекар. Дано ти мине до тогава  Peace

venelina.setrakqn, на мен ми стана по - суха кожата и косата също. Но аз съм доволна от този ефект, само дето после сигурно ще изчезне  Rolling Eyes

# 128
Аз харесвам Бепантен повече от Судокрем. По-леко се разнася и попива по-бързо. Отделно има по-добър и бърз ефект. Сега мажа със судокрем баткото , но само ако видя червено. За бебето ще е Бепантен.

# 129
Здравейте   bouquet
три теми сте изписали докато аз се помотвам Simple Smile)))

Шикер, според мен не експериментирай, а отиди на лекар. Нека да видят дали са бъбреците и ако да - да кажат какво да правиш. Бъбреците са сериозно нещо. Иначе, мисля, че пиенето на повече вода винаги е добре, но пак не бих разсъждавала на твое място, а на лекар.

Кога да тръгна към болницата? От всички лекции, които изслушах имам сления план:
1/ при регулярни и засилващи се контракции, когато станат на 5 мин, т.е. 12 за 1час.
2/ при изтичане на води: а/ ако е малко количество и са бели белезникави, взимам душ и тръгвам; б/ ако са много или са зеленикави, няма душ, направо тръгвам - това е ситуация на спешност.
Много се надявам да ми се случат първо контракциите, за да имам няколко часа вкъщи и да се настроя  Praynig

Багажът за болницата почти съм го напазарувала, но понеже всяка нощ полу мисля полу спя, все се сещам още нещо Simple Smile))
Памперси: На бебето за болницата взех 1пакет 28бр. на ДМ 1ца 2-5кг. На ОВ в МД казаха по 5 на ден и аз сметнах, че за 3-5 дни трябва да имам. Дано са 3. Памперсите ще ги прежаля. За вкъщи взех направо 2ка от белия памперс, бяха на промоция в метро и мисле, че са ок, защото ги дават 3-6кг. 72бр са.
За себе си взех нощни превръзки на aways. Намерих на пазара магазин за бельо на едро и си бзех супер памучни бикини за 1,8лв на бр. За 9лв - 5бр. Много съм доволна от тази находка. Тези еднократните не ми харесват, изглеждат ми като шапки за баня  Grinning не мисля, че ще ми е комфортно с тях. Мисля и занапред от този магазин да пазарувам и за мен, и за ММ, и за бебо. Чорапи хубави български имаше за по 60-70ст.

Козметиката много я мислих и май най-накрая я измислих Simple Smile след всичкото проучване взех Веледа, но нещо не съм очарована. Доста мазна седи и много мирише. Та май само се набутах с 50тина лв. Но бях решила за това пари да не жаля, защото и аз, и ММ сме с проблеми с кожата и смятам много да се грижа за отглеждането на бебешката кожа Simple Smile)) Сега мисля да мина към Себамед. Върху моята кожа съм повече от доволна и отзивите са пак много добри. Освен това имат кремче за дупе, което е подходящо за намазване при всяка смяна на памперса. Тези с цинка съм чувала, че не са за профилактика, а се мажат при проблеми вече. Ако се случи, ще ползвам веледата, която взех.

# 130
  • Пловдив
Да се похваля вече си имаме количка. 4 часа бях в магазина, голямо чудене, но си я харесах сама. модел МАРСЕЛ ЛЕН , АБДОР

# 131
Да се похваля вече си имаме количка. 4 часа бях в магазина, голямо чудене, но си я харесах сама. модел МАРСЕЛ ЛЕН , АБДОР

Честитоооо !   bouquet

# 132
  • Калифорния
Почти съм сигурна, че кремчето за дупе на Себамед съдържа цинк... аз затова не го ползвах, въпреки че другата ми козметика е тяхна.  Peace

# 133
За памперсите вчера се разгледах какви точно има и реших да взема на Памперс (от зелените) по 1 пакет от 1-ца и 2-ка.Мисля, че така е най - удачно. 1-цата са от 2-5 кг. а аз не мисля, че са ни необходими по мънички.За мокрите кърпички и аз като Рокси съм най - доволна от Baby Crema- има с алое и с лайка.Но трябва да се вземе от големия размер кърпички, които са много плътни.За мен те са 100 пъти по - добри дори и от Памперс.За козметиката съм купила вече на Bubhen, като и кремчето ми за базане след смяна на памперса е от същата серия.
По принцип не нося превръзки и не знам как ще се справя след раждането с тях, но мисля да купя на Always нощните.Мисля, че е важно да имат крилца, че да не тръгнат да се разхождат  Joy
Като ви чета как сте почти готови, направо ви завиждам.На мен сега в началото на Септември ми предстои преместване в друг град и доста ангажименти свързани с това.Надявам си бебка да си стои мирно до термина,който е на 06,10 и да не бърза да се показва по рано, че няма да сме готови за нея.

# 134
Оплаках ви се от болки в кръста/бъбреците, да ви кажа, че май ми мина. Обаче днес ми е изключително меланхолично и подтискащо.... Sad Като чета, че някои от вас са по-чувствителни през бременността, плачат за най-малкото, аз се радвах, че съм си както преди. До днес...цял ден ми се спи, едно ми е такова тъпо, нямам апетит, дори не можах да си изям обяда и повърнах  Sick Не бях повръщала от месеци...дано е било инцидентно и утре да се събудя чисто нова.
Съжалявам за тъпия пост, но исках да си помрънкам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт