Отговори
# 135
Шикерче, хич не ти е тъп поста. Сигурна съм,че всички изпадаме в тези моментни състояния. Аз също не е непрекъснато да рева или да съм супер чувствителна,но има моменти, в които ми става супер тъпо и не знам защо. Почни да гледаш/правиш нещо за бебо и веднага ще се развеселиш Heart Eyes
Взех Судокрем днес,да имам за всеки случай,ако се наложи. Обаче някаква странна опаковка , не оная с бебока отгоре,ами по-малка и само пише Судокрем  newsm78 Памперс и аз взех,едвам намерихме единичка,а иначе гледахме цените и всеки си ги продава както иска. За мамите в София - в Била са най-евтини май. Търсих превръзки за родилки нямаааа,само памперси за възрастни. Утре ще продължа търсенето. Еднократни гащи също се чудя какви да взема,гледах едни на Чико май бяха,ама нещо...

# 136
  • София
Шикер, май е от времето. Откакто захладня само ма сън ме удря и мен Simple Smile)
Аз купих 5 пакета мокри кърпи- клоран, ще ползвам на всяка смяна на памперса преди да измия дупето. Незнам дали другите са по добри, като цяло харесвам козметиката на клоран, измиващоя гел също е на тази марка. Купих един судокрем, но по скоро ще мажа с него, когато видя зачервено нещо, за ежедневна употреба трябва да купя друг- може би бепанрен.
Не съм избрала крем за след къпане за тяло, за лице ползвате ли нещо друго или с кремчето за тяло мажете? Все повече де замислям дали да не купя за тяло биокозметика или да се спра на преварен зехтин за първия един два месеца. На една от лекциите в мола присъствах на презентация на едни продукти на Армина Био, в съдържанието на бебешката серия наистина няма никакви химични съставки..някоя мама дали е ползвала?
Също така казаха че за зимата трябва да се ползва колд кремче за бузките ако излизаме навън.. Таа и такова кремче се чудя какво да взема..
За памперсите ще купя  и една единица от аптеката, в болницата ще им дам нулата, ако ме върнат, ще пратя ММ за единицата и така:)
Папи, превръзко за родилки има в Лили, на Канпол, също в хиполенд- на същата марка:) незнам на тези другите марки- always, и тн дали ще имат.. Та аз взех на канпол, дано стават:) взех си и един пакет нощни Либрес, че аз от години само Либрес ползвам и не исках да ги сменям:)
И за финал- днешната среща на мамите в Once upon a time, беше много приятна, разведряваща и полезна, както винаги:)

# 137
Еос,аз съм в същата дилема. Взех всичко козметика на Бюбхен,но мноооого се чудя дали да  куп само био продукти и в началото да мажем точно с пресования зехтин. ММ натам клони,ама аз се чудя още newsm78 връщам да допиша. Казаха ми,че зехтина не трябва много да се преваря,защото му излизали съставлите,когато кипвал.
Благодаря за информацията за превръзките  Hug аз гледах в Ремедиум.

# 138
Шикерче хич не се извинявай, всеки има такива дни  Hug На мен пък като ми е мъчно за Алекс , все на рев ме избива, а и като го чуя по телефона съвсем  Hug

ММ голям смях с моя мъж, снощни си говорим и аз му казвам, че може да се наложи да ми помогне с бръсненето преди болницата, а той ми казва, добре де няма ли къде да идеш да те избръснат, ами ако те порежа  Laughing Mr. Green Mr. Green

Памперси мисля да купя 1-ца и за болницата и за вкъщи, но ще питам лекарката като ида на преглед, ако каже и 0 ще взема за там, така или иначе няма да останат Simple Smile
Мокри кърпи ползвам много , така че никога не са излишни  Peace Сега взимам baby crema, бочко или бебелан (доста са плътни и хубави), но за бебето може да взема на памперс, не съм решила още.
На ХИП и Клоран са хубави обаче не ми се вижда оправдан разхода, в един момент се купува през няколко дни пакет кърпи, както каза й Шмокси , като почне да пълзи и да се въргаля  Mr. Green Но всеки си знае разбира се  Peace
С крем не мисля да мажа при всяка смяна, кожата се изнежва.......според мен........Алекс така съм го гледала и сега пак ще етака , само при нужда, купила съм Судокрем  Peace
Аз имам още някакви дребни неща да пазарувам, но ...още 1 седмица на работа и после, пазаруване, пране, гладене и т.н. все хубави работи :*

# 139
  • София
Папи, ама той зехтина нали не кипва, а на водна баня само? Вече незнам, аз където съм гледала, все пише на водна баня като кипне водата, преди да заври зехтина- махаш от котлона.
Чоко, то и аз няма вечно да съм на кърпи клоран- цената им е три пъти над другите, ама поне няколкото първи месеца да е с тях, пък после ще видим.
Това с бръсненето преди болницата незнам как ше стане, ММ няма да откаже оомощ ама не си оредставям къде и в каква поза ще се случи тая процедура, хаха. Със сигурност около 4-5 окт.ще ида на кола маска, ако обаче беба тръгне по- рано ше го мисля някак, ако е след кола маската, някак ще се пробвам сама, то няма да има много косми така или иначе. В крайна сметка не ми се иска да ме бръснат в болницата:(
Аз днес си купух протектори за кърма, взех на канпол30 бройки, да ги пробвам, на авент го гледах-има дневни и нощни, ама ми се видяха доста скъпи, ако тези не вършат работа обаче, ще купя други.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 20:23 от Eos

# 140
Хахахахах Чоко, ТМ   Joy и аз не знам как ще стане с бръсненето. Криво-ляво успявам,ама ми трябва доооста време. На кола маска не смея да отида,да не получа контракции от болката,че но съм много чувствителна. Онзи ден като си скубах вежите така ме заболя,че ми се напълниха очите със сълзи  Joy викам си я се стягай,нормална ли си    Joy
Еос, да и аз така знам. На водна баня и да не кипва,чудя се дали бързо ше попива или всичко ще овъртолим с тоя зехтин...какви са тия протектори? Да нямаш предвид протекторите за гърди хмммм newsm78
Аз взех Хип кърпички, докато е съвсем мъничка, после ще сменим Peace

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 21:06 от Papie

# 141
  • София
Да да, точно протектори за гърдите имах предвид.
За зехтина, сестра ми маза и двете деца до годинка със зехтин, то се слага съвсем муничко и докато трае масажа напълно попива, не цапа и ме оставя мазни следи:)
Сега като се замисля, мойте племенници с никаква козметика не са мазани освен с тоя зехтин..

# 142
Обезкосмяването ми е една от най-неприятните теми, откакто порасна коремчето и не мога да се видя. Справям се, но ми отнема мнооого време. ММ не бих го карала, не искам да си ставаме чак толкова близки  Joy това ми е част от интимните неща, които правя сама и точка. По-добре в болницата, ако толкова не се справя.

Шикер, аз бях с гадене два дни миналата седмица. Не можах да повърна, но като цяло това трудно ми се случва. Тъкмо се бях отчаяла, че ще е така до края и хоп мина ми изведнъж. И при теб така ще стане - и с физическото, и с емоционалното неразположение.

Моята драма напоследък е кърменето и съвместимостта му с кремовете против стрии. Гърдите определено ще са доста уязвими и ще трябва да ги мажа. Нямам намерение да мажа зърната и ареолите, но все пак може да попадне и там, освен това лицето на бебо ще се допира до гърдата. Измиването само с вода преди кърмене смятам да го правя, но не мисля, че ще отмие всичко. А със сапун със сигурност няма да се мия преди всяко кърмене, за да не се изсуши кожата. Въобще много сложно ми се струва  newsm78 и не знам какво да правя  newsm78 Какво ще правите вие?

И да ви споделя, нещо което ме посъветваха и ми се стори доста разумно. Купих един пакет АМ за всяки случай. Много искам всичко да е ок с кърменето, но ако все пак нещо се случи, е добре да имам под ръка. Срокът му е 6 м, все ще го похарча, а ко не -още по-добре, ще прежаля паарите, но по-добре да имам за всеки случай.

# 143
emma, това е хитро да се вземе АМ за всеки случай. Обаче аз съм чувала,че каквото АМ са давали на беби в болницата с такова трябва да се продължи. Дали е така?

# 144
  • Калифорния
Срока на АМ може да е 6 месеца сега, но имайте предвид, че след отваряне на пакета не трябва да се ползва повече от 1 месец. Така че едва ли ще ги изхарчите Wink Аз така бях купила един пакет. Отворихме го след изписването, защото бебето беше свикнало в болницата нощем да хапва стабилно АМ, пък аз още нямах толкова кърма. И това беше - един път го ползвахме и след месец трябваше да хвърлим кутията. Но е добре да има за всеки случай  Peace, пък като се хвърли ще го преживеем.

# 145
AМ зaсегa не смятaм дa купувaм. Вече нaвсякъде имa хипермaркети и денонощни aптеки, в които имa голямо изобилие и можеш дa си нaбaвиш по всяко време нa денонощието  Peace
Aз сегa се сетих, че съм зaбрaвилa дa купя зa болницaтa мокри кърпички зa гърди. В случaй, че нямa възможност зa измивaне нa гърдите. Също съм ги ползвaлa и aко се нaложи дa кърмя бебето нaвън. Отделно имa стерилизирaщи кърпички зa биберони и игрaчки. Идеaлни сa зa моменти, в които бебето хвърли или изплюе бибaтa нaвън и нямaш възможност веднaгa зa стерилизaция. И тях мисля дa си нaбaвя зa болницaтa. Освен, че тaм ще стерилизирaм бибите във врялa водa зa чaй от кaфето  Peace

# 146
За болницата ще си взема лигнин ( те и това искат ) а за у дома някакви нощни превръзки ще се посъветвам докато сме в родилното за марка .
Голямааа мъка ми е бръсненето ММ предложи той като дойде момента да не обръсне , но нещо не ми се иска ... По добре аз да се мъча оък колкото толкова .
Аз със списъка за болницата съм почти готова. Днес почнахме ремонта в спалнята за местенце и на бебо , цялата къща се обърна с краката нагоре още не сме готови а аз да тичам след ММ и баща ми с парцал в ръка останах без сили ... Другата седмица смятам да пера и гладя и кошарата трябва да се сглобява ужас лудница ... А след седмица влизам в 9тия месец ... Но вкъщи ако не мрънкам никой нищо няма да направи ... Незнам защо всички си мислят , че има време .
За настроенията тъкмо помислих , че съм се пооправила и като захладня и мисля само за спане и ми е едно никакво , а от кога чаках жегите да се махнат ... Но те пак се връщат идната седмица не издържам вече Sad

# 147
  • София
Аз засега мисля да не взимам АМ, ако потрябва ще купим от аптеката до нас. Аз незнам коя е най добрата марка АМ, чувала съм че Аптамила е добър, но в българия не било същото като в Сърбия например..  Дано ме ми се налага да купувам де.
Тези кърпички за гърдите, после може ли бебето да го кърмя без да съм измила гърдите?
Ема, за крем против стрии не съм решила как ще процедирам, аз се мажа от около 2 седмици с лансинокс, той е много мазен и плътен и не е необходимо да го отмивам преди кърмене. А ми се струва че като е толкова мазен поддържа и кожата мека и еластична и рискът от стрии е по малък. Аз някак засега никакви нови стрии, но имам не гърдите едни от пубертета та се надявам да не се появят нови:)

# 148
Не се измивaт гърдите aко aи ги минaлa с тези кърпички Wink

# 149
Не знаех за тези кърпички! Shmoksiiii  Hug гледах сега има на Чико. Статия за колд кремчетата http://www.kozmetikata.com/show/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-% … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт