Отговори
# 165
  • Сливен
За разходките - както го дават да е циганско лято, и аз смятам да започнем отрано. Никога не съм го спазвала това с 40-те дни.
Щях да пиша за мокрите кърпи - откакто съм родила сина си, не съм спирала да ги ползвам, дори когато няма бебе вкъщи. Може и да не е съвсем правилно, но са ми много удобни, а как "перат" някои петънца на момента не е истина  Laughing
denise78, в случаи като твоя наистина е по-добре да се спре с кърменето и да има една спокойна мама  Hug

# 166
Разходките- само времето да го позволява ще излизаме. А и с баткото и едно куче няма как да не излезна. Или ще водя баткото на градина или ще се наложи да разходя кучето. С баткото бяхме много бързо вън, но беше пролет и хубаво време.

# 167
Добро утро и от мен   bouquet  И ние започваме мини ремонт вкъщи. Мрънкам за него от както съм забременяла.....а започва чак сега, като съм си по цял ден у нас  ooooh! Дано майстора е по-експедитивен и не ми се мотка много у нас  Praynig

За крем против подсичане за ежедневна употреба, на лекциите ни казват, че трябва да е без цинк, за да не свиква кожата. Мислех да взема на Себамед, а за по-тежки случаи Судокрем. Ще погледна и този спрей, за който говори Рокси, звучи доста удобно  Peace

За покупките, аз съм почти готова. Остават леглото, ще го поръчаме тази седмица, и някакви консумативи за родилното и други дребни нещица. Мисля тази или другата седмица да стягам багажа, да ми е по-спокойно  Crazy

За кърменето, много се надявам да успея да кърмя.  Praynig Ще положа всички усилия за това  Simple Smile

# 168
  • София
Добро утро и от мен, и аз от днес започвам с гладенето, дрешките са изпрани, сега пера одеалца, чаршафи и хавлийки.
На нас на отворените врати ни казаха за пъпчето спирт 90градуса, може би такъв ще взема.
За разходките, моля знаещите мами да лажат как е най добре, първо по 5-10 минутки на балкона, колко дни? След това навън, за по колко време може бебо да е навън- 15-20 мин много ли е?
И също трябва ли температурата навън да е над някакви градуси? Естествено ако е минусови градуси няма да го опъна навън, ама края на октомври сутрините са около8-10 градуса и се чудех подходящо ли е?

# 169
Ами аз знам тук как е. Важното е бебето да може да регулира добре температурата си. Едно бебе около 3500 обикновенно може на вън. Едно по-малко бебе не може още добре да регулира температурата си.  Тук често след първата седмица излизат. Шапката е задължителна и отделно спазвай правилото както ти си облечена + едно за бебето. Тук ако е малко по-хладно слагат една специални грейки с топла вода в количката и така вън. Смята се,че малко студен въздух няма да го разболее,само да не духа и да не вали . Но това са тукашни приоми,децата тук израстват на по-хладничко, не познават нашите жеги и родителите им не се страхуват да ги изложат на студа. Дори в стаята се поддържа 20 градуса в началото като през нощта по малко по малко се стига до 17 градуса. Ако се двоумиш топло ли му е или му е студено пипаш вратлето. Навлечено дете е много по-лошо.

# 170
Със сина си чаках да стане на 1 месец. Дотогава го изкарвах на балкона. Пъррво за по няколко минути и постепенно сме стигали до 30-40 мин.
Сега ще родя 1 месец по-рано (края на септември) и времето ще е много приятно. Нямам намерение да го изтървам. Бебчето така или иначе на изписването ще е навън. Следващите дни ще го изнасям за по малко на балкона и стига времето да позволява, ще започнем да излизаме в парка до нас. В началото за по-малко, а после и по-дълги разходки.
И аз заради баткото ще трябва да излизам. Пък и не мога да си представя 1 месец да стоя вкъщи, а навън да е чудно време  - нито жега, нито студено.

# 171
На мен пък ми казаха, че пъпчето нищо не се прави... newsm78 вие ще го обтривате със този спирт ли?

АМ и аз не мисля да вземам, винаги може да се вземе, имаме денонощна аптека на близо, пък и няма как да знам предварително какво дават в болницата, така че ще изчакам да видя, както и ще има ли нужда, предполагам до изписването ще е станало ясно  Rolling Eyes

Аз пък не мисля за кърменето едва ли не на всяка цена. Може би защото съм се настроила, че може и да не мога заради щитовидната. Първо зарази заболяването може да нямам кърма, второ и да имам не знам дали хапчетата позволяват да се кърми. То май зависи от дозата, но моята е доста висока, края на другия месец ще го обсъждам с ендокриноложката, но ако не може не мисля да правя драми.

За разходките - много се надявам времето да позволява да се излезе възможно най - рано  Peace

# 172
  • Сливен
Аз пък не мисля за кърменето едва ли не на всяка цена.
точно това казваме и ние - не на всяка цена!
За пъпчето - и аз ще реагирам след изписването, защото на баткото пъпа падна в болницата, така и не го видях, на Ивайла вкъщи, така че ще видя първо как ще е сега и тогава ще взема, ако е необходимо.

# 173
choco_late  хаха много загрижен ТМ   Party Моя пък снощи ми се смя, как се бръсна- не знам защо ама гледам в тавана, явно си представям гледката  Embarassed
Шикерче много чести взема да ми стават тези изблици  Tired Снощи пък взеха да ме обземат едни чеерни мисли за предстоящото събитие. Не знам бременен синдром ли е, черногледство ли е, какво е... С рев заспах, вечерта към 3-4 пак като станах до WC-то пак рев.. абе.... А освен черногледството и защо нищо не съм купила, ето всички вие купувате, а мен е страх  Rolling Eyes да, ама нищо не съм купила.. едни такива нечленоразделни мисли
Papie и веждите болят, ама другото си е повече май  hahaha
Момичета, аз пак малко неподготвена и с тъп въпрос, ама айде за след раждането с някакви грамадни превръзки/ нещо което не съм слагала от мин 5-6г/, а тампони кога мога да си позволя. Със сигурност ако има шевове не ще да е добра идея, но...
Мама най- накрая благоволи да се приберат с брат ми / цял месец бяха при баба в Хасково/, време беше, писна ми на мен с тия мъже само  hahaha Та, докарали са вчера всички неща от брат ми и той милия /на 8г е/ нямал търпение да сглобява кошарка  Joy Явно иска да си складира колите вътре или да я ползва за палатка....

# 174
Аз имам въпросче кога смятате да перете дрешките за родилното ? Не мога да преценя термина ми е на 1октомври чудя се сега ако ги изпера няма ли да се нацапат напрашат нещо ?! И в какво да ги съхранявам докато тръгнем за болницата ? Идеи ?  newsm78

# 175
Докато не ти спрат лохиите никакви тампони. Т.е от следващата менструация.
Аз изпрах дрешките за изписването и ги прибрах в чантата, готови са. Термин 04.10 ама знам ли.... 35 седмица вече....

# 176
И моите са изпрани и изгладени. Сложих ги в такъв хартиен плик от някакъв магазин, че и без това имам безброй такива нови. Другите също са ми изпрани и изградени и са по шкафовете. Термин 01.10.

# 177
Благодаря ви ! От другата седмица се заемам значи  Peace

# 178
Мамита, трябва да се върна малко да изчета, сега искам да попитам така или иначе вече и аз съм си в къщи, болничен от днес Simple Smile)) Мога ли да си направя маска на косата, с домашни неща, няма да навреди нали?

# 179
Здравейте и от мен, в сезона на ремонтите у нас е пълна лудница, надявам се до края на тази седмица вече да свършим. С покупките сме почти готови, остават неща като памперси, превръзки и др. такива, но сега съм наблегнала да ви чета, за да се ориентирам за марките и размерите. И един въпрос: Ако се наложи секцио (че моето диваче още е седалищно ) хемоглобина колко трябва да е - в момента ми е 106 и казаха, че е нисък?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт