Отговори
# 150
  • София
Значи за болницата това е добро решение:)
А какви марки са тези кърпички? От аптеката ли пак да ги търся?

# 151
http://family-bg.com/prX_973.htm
Ползвaх нa Чико, мaй имa и нa други фирми.

# 152
Здравейтеееее, аз както обикновено по нощите се включвам Simple Smile
Оле днес попрочетох темичките и като гледам вие сте си направо готови със почти всичко, а аз нищо не съм подготвила. Ама от тази седмица почвам и  то с пълна пара Simple Smile Споделих че от утре освежаващо ремонтче, в края на семицата поръчвам легло, скрин, гардероб и повивалник Simple Smile А другата седмица живот и здраве дрешки, после козметика и т.н дребни нещица Simple Smile
А за моя багаж не съм се и замисляла какво и какви да купувам - ама ще гледам от вас и от приятелки Simple Smile
  bouquet

# 153
Добро утро,за кремчетата против подсичане пак мисля да взема Судокрем за то тежки случаи но за всекидневна подходящи ли са според вас Бочко или Здраве бебе преди бях със тях и си бях доволна,но като състав подходящи ли са ? newsm78

# 154
  • В къщурката на хълма на феите
Сталинка аз судокрем използвах за всекидневна употреба и Зиналфат и/или Джинджира Алба спрей за тежките ситуации Peace

# 155
  • при моите деца .....
Но вкъщи ако не мрънкам никой нищо няма да направи ... Не знам защо всички си мислят , че има време .
Ох, и вкъщи е така....
все отлагаме.... надявам се тази седмица да започнем боядисване на спалната, а трябва и малко шпакловка....
После да подреждаме за бебето....
Следващата седмица ще отидем за 4 дни до Хисаря, а после ще започна пране и гладене....

Аз не се мажа с нищо  Embarassed но чета и набелязвам от вас....

Аз нищо не съм купувала за болницата, септември и това ще правя....
Очакваме луд септември.

Тази нощ не можах да спя, много ме боля кръстът..... нито можех да седя, нито да лежа......
Може би се преуморих, ходих много последните 3-4 дни....
Това е от мен.

Щастлива седмица!

# 156
  • Сливен
Шикер, против подсичане за ежедневна употреба аз ползвах Джинджира Алба спрей, много е удобно и за навън, защото е спрей, не се налага да размазваш с ръце, а и ефекта е невероятен, Ивайла нито веднъж не се е подсекла, пръсках на всяка смяна на памперса.
За купуването на АМ предварително - този път ще си го спестя. Предния път имах едно за всеки случай, толкова ме изкушаваше на моменти да го отворя, е стърпях се и удържах дълго време фронта с кърменето, но по-добре да го няма. Успехът с кърменето е в упорството - бъдете сигурни, че няма да е лесно, на моменти отчайващо, защото кърмата не засища така като АМ, на моменти бяхме като скачени съдове, нон-стоп на цица. Обаче като се сетя с какво удоволствие сучеше, как си въздишаше от кеф, наистина чувството е безценно. Около мен напоследък доста мами на новородени като кажат , че не са издържали, много се изнервям, защото видам, че всъщност не са издържали на повика на цигарите и не са си дали никакъв зор да опитат - гледам едни малки буби на около месец в количките, а майките им до тях налапали цигарите  Sick Знам че всеки има право на избор, но според мен една майка трябва да направи усилие поне някой и друг месец да покърми, разбира се ако няма медицински противопоказания за обратното.
Аз днес съм на ЖК, мисля да заведа баткото на очен лекар, че нещо има проблем с едното око - така че съм с пълна програма.
Хубав ден  Hug

# 157
Добро утро, момичета!

Аз тази седмица започвам с прането и гладенето. Направила съм си план какво да правя всеки ден, хем да не е много, че ми тежи коремът, хем да съм готова до края на седмицата. Купила съм един био прах за бебешки дрехи, няма никаква миризма, сега ще го видим как е.
Основните покупки ги направих онлайн аз, затова имам вече почти всичко. Иначе покрай работата нямаше да имам сигурно нищо купено още… За болницата ми остават само нощници и да си намеря някаква чанта за багажа, другото вече чака опаковано. Май не става да ида с малко куфарче на колелца от тези за борден багаж, или?  newsm78
Само трябва да реша бебето последно с какво ще го обличам за вкъщи, само си сменям мнението, но то тук няма такива посрещания и празненства при изписването, та както и да е облечено все едно, само аз и ММ ще го видим.
И продължаваме да нямаме количка и да не знаем каква ще вземаме  Mr. Green Но странно още не сме се притеснили от този факт.  Mr. Green

Роксана - напълно съм съгласна с теб за кърменето! Аз също мисля да не купувам АМ, най-малкото, че ако потрябва винаги мога да пратя ММ. Но ще се мъча да кърмя, докато не ми каже лекарят или дулата, че просто не става или не стига на бебето. Искам поне няколко месеца да кърмя, дано мога. И това с цигарите също съм го забелязала, и не искам да обидя никоя пушачка, но е висша форма на егоизъм…  Естествено наистина, ако няма медицински показания да не се кърми.  Peace

# 158
Добро утрооо ! Ние сме си харесали количка , но ще я вземем чак края на ноември ако не и по нататък просто няма да ми е нужна според мен . На лекар с столчето за колата ,а ние имаме голям двор вадя го със столчето и разходка . Без това с ММ лъжем , че сме суеверни за да ни оставят 40дни сами да може да си се настроем , да ни е спокойно все пак ни е за първи път ... Щото тук акъли хвърчат от всякъде вече не се търпи , а мисля , че двамата ще взимаме добри решения за бебчо дори да са грешни по някога все пак се учим хихи .

# 159
Подкрепям за цигарите! Аз съм бесен пушач, но буквално от момента, в който видях двете чертички, не съм докоснала цигара. Да, зверски ми се пущи още, но няма сила която да ме накара да го направя! За кърменето пък и дума не може да става да бъде изместено от цигарите, нали затова сме ги правили тези бебита, да ги обичаме и да се грижим за тях  Heart Eyes

# 160
И аз съм съгласна с Рокси за АМ. Предния път съм убедена, че грешката ми беше, че започнах да дохранвам. Сега ще ми е за в краен случай.
Аз вече всичко съм купила от-до. Сега пера някои мои неща за болницата. Утре ще изпера и комплекта за изписване. И вече ще съм готова с багажа за болницата. Само ми остава да се почудя в какво да го сложа.
Ние количка купихме и смятам бързо-бързо да започваме с разходките. 5 дни в болницата и 5 дни вкъщи смятам, че е достатъчен затвор..

# 161
Както ви писах вчера ми беше много зле цял ден, почти не бях яла и съм свалила 800 грама от миналата седмица  ooooh! Снощи си легнах като никой път в 22:30 и спах до 10:00 завита с олекотена завивка, защото ми беше студено тази нощ...Сетих се, че кръста най-вероятно ме боли, защото предния ден си изпуках кръста като лежах (имам такъв навик от преди, но явно бременността не е хич подходяща за такива пукания  Close ). Дано е от това де, днес съм по-добре, изядох си закуската и се глася да излизам на кафе  Wink

Рокси, мерси за спрейчето, ще го купя, и кърпичките за гърди ще взема.

Вие колко градусов спирт ще купуте за пъпчето - 70 или 95? Чета противоречиви мнения.

И тези от вас, които пият витамини през бременността, ще продължавате ли да ги пиете и докато кърмите?

# 162
5 дни в болницата и 5 дни вкъщи смятам, че е достатъчен затвор..
По колко време навън? На лекциите ни обясняваха първо 5 минути, после 7, ей такива... Аз си мисля първо малко на балкона, после още малко и после навън. Де да знам, как мислите опитните ?  Grinning
Shiker, казаха ми на мен спирта да бъде 90 градусов и такъв ше взема  Peace За да изсушава повече.

# 163
Аз въпреки, че предният път не успях с кърменето поради кой знае какви причини няма да взимам АМ. Пак ще се запъна и ще пробвам до последно да кърмя. Има консултантки,на които ще се обадя и пак ще е война и мир у нас. Предния път много ревах като след 3 седмици опити, помпи , чайове, масажи, изкуствени зърна...  ох вече не помня всичко,старшата консуртантка тука в района ми каза :"Момиче, време е да спреш, побърка се. Вече не е здравословно нито за теб, нито за бебето." Аз повече от няколко мизерни капчици не бях видяла. Рев..... рев.... А сега гледам.мои познати ,които си имат кърма просто не започнаха да кърмят, изобщо не сложиха детето на гърда. Направо АМ , защото им било по-лесно. Какво да им кажа? Само си помислих, че някак си не е честно..... Аз събирах всяка микроскопична капчица ,която се събереше в помпата като някакво злато, и я слагах в АМ-то. Ама .... всеки си знае, неговото дете, неговия живот.
Аз ще съм с куфарче на колелца от тези малките за болницата. Има вероятност да хващам такси и сама да ходя до там, така че това ще ми е удобно. А и не виждам проблем да е куфарче.  
Аз купих 70 градуса спирт , но не за пъпчето, него няма да го правя нищо. За дезинфекция на термометъра например. Абе акушерката иска да имам у нас.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 10:53 от denise78

# 164
Добър ден мамии ☺ искам да ви попитам какво мислите за бебешката козметика на нивеа? Някоя от вас ползвала ли е?

Общи условия

Активация на акаунт