Отговори
# 450
  • София
Някой май не чете

този вирус остава завинаги в организма ви. не можете да се излекувате. това, което можете да направите, е да поддържате добър имунитет. при спад в имунитета вирусът може да се прояви, но може и да не се прояви.

Няма излекуване, има потискане на вируса. А това зависи от вашата имунна система, а не от мъжа ви.

# 451
T. e. да хвърля луди пари за лечение без да знам дали е необходимо и как да се лекува мъжа ми и след това като си легнем отново и се заразя - "еми, шанс" ... Thinking

# 452
  • София
Оффффф, няма да се заразиш отново, защото вече си заразена. Т'ва да не е трипер  ooooh!
Но без значение дали партньорът ти има или няма ЧПВ ти можеш да тушираш вируса така, че да няма никакви прояви.

# 453
Оффффф, няма да се заразиш отново, защото вече си заразена. Т'ва да не е трипер  ooooh!
Но без значение дали партньорът ти има или няма ЧПВ ти можеш да тушираш вируса така, че да няма никакви прояви.
Ок, благодаря ти много за информацията и обяснението.
Странно ми се видя понеже една девойка беше писала, че гинеколожката й казала и двамата с приятеля й да се лекуват и че няма смисъл да се лекува само тя...

# 454
Т.е. залагаме на силна имунна система и редовни прегледи. Живеем си живота както до сега. В такъв случай не виждам смисъл да правя тест за вируса на този етап, ако хистологията ми е добра и ако от тук нататък при контролите всичко е наред. При рецидив тогава може би ще е удачно да се направи типизация преди каквито и да са интервенции.
И малко в страни от темата,но не съвсем - по повод имунната система : не бях се разболявала от години. Зимата обаче ме повали грипа и като усложнение направих бронхит. Може би именно тогава е бил преломния момент, когато имунната ми система  е отслабнала и вируса е атакувал /ако имам този вирус/.

# 455
  • София
Т.е. залагаме на силна имунна система и редовни прегледи. Живеем си живота както до сега. В такъв случай не виждам смисъл да правя тест за вируса на този етап, ако хистологията ми е добра и ако от тук нататък при контролите всичко е наред.

Точно така Hug

# 456
  • София
ДНК теста определя типа на вируса, щама, нали? Моята лекарка каза, че ако резултатите от следващата ЦМ, след проведеното "лечение" с лактобацилни глобулки, е отново същата, ще ми направи ДНК тест и каза,че сега нямало смисъл само да ми взима парите, първо да видим дали дисбактериозата не е повлияла на резултата от ЦМ..И смятам да посетя и друг специалист след като направя ЦМ при същата докторка и независимо от резултата и. Насочила съм се към д-р Тюфекчиева, тъй като четох, че тя се занимава и е специалист точно в тази област,а и я препоръчват. Някоя от вас може ли да даде прясни отзиви за нея? Sad

# 457
Антака, аз затова си обичам моя доктор многооооооооооо!
Точно това ми каза- живейте си живота и на 6 м. пускаш цито.И двама специалисти ми казаха, че на мъжа ми лечение не се провежда.Това били пълни глупости за тях.

# 458
Да, за гъбите наистина знам, че ги дават много полезни за тези неща.  Не знаех, че това  са гъби. Само знам за няккави Шейтаки и Рейши.  Аз иначе това лято си направих тест за всички видове ЧПВ в Геника, защото цитонамазката ми излезе Втора група - "С" . Тестовете бяха отрицателни . Буквата " С " означавало  " възпаление " . Беше много странно, защото и микробиологията ми беше чиста, а пак пишеше - неспецифично възпаление. В крайна сметка ме лекуваха с Макмирор и Полижинакс. След 6 месеца ще правя пак цито, и то течна.

Buffy, кой ти каза, че буквичката с означава възпаление? Аз честно казано си мислех, че 2с е като 3а, просто различна лаборатория. Знам ли...докторът ми каза, че ако пак ми излезе 2с, ще ме прати на колпоскоп.

# 459
  • Wolwedans
Moмичета, преди повече от година-две писах за скромният ми опит и знания относно ЧПВ. Изчетох огромно количество медицинска литература, а по случайност стана и приятелството ми седна вирусоложка, която написа докторантура по темата.
Относно дали се лекува?- Не , разчитаме на имунната система да се справи с него.
Може ли да изчезне или ще остане завинаги в организма ни? Ама разбира се, че може! Огромен процент от хората се самоизлекуват от инфекцията с вируса без изобщо да са разбрали, че я имат. Като казвам огромен процент имам впредвид 90%, При около 10% от хората инфекцията е латентна- т.е. са само вирусоносители- нямат поражения от вируса, но не се самоизчистват, могат да заразяват, но нямат прояви. И само 1% от всички заразени развиват клинично значима инфекция с увреждане на епитела към предрак и рак.
Самоочистването от вируса става при здрава имунна система с помощта на процесите на ДНК репарация и клетъчна апоптоза ДОРИ при хора, развили вече дисплазии, предрак и рак.
С 2 думи- на всеки 100 жени заразени с вируса - 90 ще се самоизлекуват напълно, а 10 ще продължат да го носят в себе си години наред и само една ще развие предрак или рак.
Айде всички да сме от тези 90% ! Късмет!
Живейте си живота и не го мислете този вирус.
Нямате си и представа колко широко е разпространен. Направили са социологическо скринингово проучване сред балканското население и е установено, че 60 % от женското население имат антитела срещу някой от гениталните типове ЧПВ. ЕЕЕЕ това е всяка втора!
Не го мислете и не се кахърете изобщо
Здрав дух здраво тяло!- един верен соц лозунг

# 460
  • Wolwedans
Относно буквичките във втора група:

КЛАСИФИКАЦИЯ И ДИАГНОСТИЧНА ТЕРМИНОЛОГИЯ
Цитологична лаборатория, Krebsliga, St. Gallen, Швейцария, версия 1990

ПЛОСЪК ЕПИТЕЛ
РАР ¬І Негативна (не се откриват атипични клетки)
1.   Бацили на Дьодерлайн, Leptothrix
2.   Леко възпаление, макрофаги
3.   Атрофична намазка
4.   Post partum
PAP ІІ  Минимални клетъчни промени
РАР ІІА Без препоръки
1.   Зряла и незряла метаплазия
2.   Регенераторни клетки; Резервни клетки
3.   Единични клетки с хипер- и паракератоза при тежко възпаление
4.   Herpes simplex, трихомони, гъби
5.   Фоликуларен цервицит
6.   Хламидия
РАР ІІВ Препоръчва се рутинен контрол
1.   Минимална атипична метаплазия
2.   Минимални атипични регенераторни клетки
3.   Единични клетки с хипер- и паракератоза у жени над 30 г.
4.   Вероятен кондилом без дисплазия
5.   Множество регенераторни и резервни клетки
РАР ІІС Промени или атипия за проследяване
1.   Атрофични промени с вероятна дисплазия
2.   Промени след химио и лъчетерапия
3.   Промени след раждане
4.   При изразено възпаление
5.   Хормонално обусловени клетъчни промени

РАР ІІІА Лекостепенна дисплазия / СIN І /
1.   Лекостепенна дисплазия
-   От метапластичен тип
-   От некератинизиращ тип
-   От кератинизиращ тип
2.   Атипични регенераторни клетки
3.   Атипични резервни клетки
4.   Дисплазия след лъчетерапия
5.   Клетъчни промени при кондилом
6.   Атрофична намазка с клетки, подозрителни за  CIS  или карцином
 / пролиферативен тест/
РАР ІІІВ Умерена дисплазия / CIN ІІ/
1   Умерена дисплазия
-   От метапластичен тип – едроклетъчен или дребноклетъчен
-   От дребноклетъчен тип с резервноклетъчен произход
-   От некератинизиращ тип / едроклетъчен /
-   От кератинизиращ тип
2.   Атипичен кондилом
РАР ІV Тежка дисплазия и/ или Carcinoma in situ / CIN ІІІ /
1.   Тежка дисплазия или CIS
-   От некератинизиращ тип
-   От кератинизиращ тип
-   От дребноклетъчен тип / резервноклетъчен/
2.   Вероятно плоскоклетъчен карцином
РАР V Плоскоклетъчен карцином

# 461
 Ally_t благодаря!

Много полезна и изчерпателна информация. И ето че ЦМ все пак не е достатъчен метод за скрининг и при получаване на резултат от 3 нагоре е задължително в кратък срок повтаряне на теста. При мен ЦМ беше 3B, а биопсията - CIS

# 462
Е, аз вярно ли съм била от тоя 1%, егати каръка. Laughing

И аз това казах, живейте си живота, подсилвайте имунитета, правете си секс с мъжете и редовен скрийнинг, и това е Simple Smile

# 463
При мен PAP 2b, след колпоскоп и биопсия се оказа CIN1. Така че не разчитайте само на цитонамазката. Ако има подозрително описание или атипични клетки - търсете колпоскопски преглед.

Иначе, аз този месец ще правя нова цитонамазка и в зависимост от резултата ще решавам как да действам, защото в документите от биопсията пише, че с взетия материал е изрязано до чисто. Въпреки че хич не ми се оставят нещата така.

# 464
Аз бях такава група. Какво те интересува?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт