Отговори
# 480
  • София
Винаги има нужда от цитонамазки, защото може да има изменения и без ЧПВ. Аз съм жив пример за такъв случай.

# 481
Тоест дисплазия може да се получи не само от ЧПВ?

# 482
  • София
ДА!
както и ракът на белия дроб не се среща само при пушачи.

# 483
Заразяването с чпв, само по полов път ли може да стане?

# 484
  • София
Има ли проблем на 6м. при всеки преглед да се прави колпоскоп?
Прави ми впечатление, че повечето не го правят и ми е интересно да не би да има причина от здравословен характер така да се каже, да не те облъчва или знам ли.. нещо друго  newsm78

# 485
  • София
Няма проблем,няма никакво облъчване.

# 486
Здравейте момичета,
От доста време не съм писала, но ви чета.
Тези от вас, които са с конизация могат ли да ми отговорят, колко време след операцията са имали чисто психологическа бариера да са с партньора си.
Питам, защото у мен се заражда такъв проблем. Скоро ще станат 3 месеца, а аз определено го отбягвам и започвам вече да се престаравам в това. Нещо подсъзнателно миказва, че не е дошъл момента още. И все си измислям разни причини или му казвам - не е дошъл момента още, не съм готова още.....
Как се справихте с проблема, ако сте имали такъв?
И какви допълнителни мерки сте взимли, за да не разболеете отново. Напимер някакви вагинални глобули, които да възстановят микрофлората във влагалището след секс или пък действат профилактично. (Все си мисля, че ако съм с мъжа си е възможно цялата тази драма да ми се стовари на гърба отново). Опитвам се позитивно да мисля, но притеснението оства.
Поздрви на всички!

# 487
Не може ли и той да се изследва и да знаеш дали е носител на вируса?

# 488
Леа, бяха ми казали след първия цикъл, че съм ок за секс (аз бях с ЛЕТЦ) и си признавам, че едвам дочаках, даже май избързах преди да ми е свършил и изкървих много. Изплаших се и много се разстроих, но няколко дни след това вече нямаше проблеми. Не знам защо се чувстваш така, болки или дискомфорт ли имаш? Не се страхувай, пробвайте лекичко и нека той бъде търпелив и внимателен Simple Smile

# 489
Здравейте!
Аз имах бариера да правя секс  5 месеца след конизацията и накрая се престраших.
Моят гинеколог ми е казал, че може да изследва партньора ми. Имало начин и мъжете да бъдат изследвани. 

# 490
  • ...на безопасно
Киса, резултатът ти е от Сити лаб-Варна.
Разпознах почерка.
Нормален е, имаш възпаление някакво.

# 491
  • Варна
Киса, резултатът ти е от Сити лаб-Варна.
Разпознах почерка.
Нормален е, имаш възпаление някакво.

Относно възпалението: седмица преди на ми направят цитонамазка бях с възпаление на бартолиновата жлеза, може би това показва.  Rolling Eyes

# 492
Психологическата бариера, момента, как да се предпазя, за не ми се случи отново.....отбягването на партньора...и аз си задавах, задавам този въпрос. Леа, ти вече си заразена с вируса и независимо дали ще бъдеш със съпруга си или не, рецидив би могъл да се получи след време отново. Не може да се обречеш на въздържание до края на живота си заради това. Коментирахме този въпрос в темата. Единствения начин е да поддържаме имунната ни система силна, за да не допуска вируса да прави поразии, да се пазим до колкото е възможно от настинки и грип, да се води природосъбразен живот, да се поддържа висока лична хигиена, както и да се изисква такава от партньора. За дисплазия, която не е предизвикана от ЧПВ е същото, защото след толкова много материали, които прочетох, тя /дисплазията / може да бъде предизвикана и от други инфекции като херпесния вирус тип 2 например.

# 493
  • sofia
Има ли значение кога се прави цитонамазката. До сега винаги съм я правила 3-4 дни след менстуация, но сега ще я правя 10 дни преди менструация. Дали има някакво значение това?

# 494
Има ли значение кога се прави цитонамазката. До сега винаги съм я правила 3-4 дни след менстуация, но сега ще я правя 10 дни преди менструация. Дали има някакво значение това?

Мисля че не е проблем да се прави през целия цикъл, единственото условие е жената да няма кървене  Peace

Общи условия

Активация на акаунт