Отговори
# 330
Диди  Hug Ще следва конизация, да. Но каква ще каже лекарят. На първо място се успокой /колкото и пъто да ти звучи това/. На второ място - радвай се, че е хванато навреме.
Момичета, давам час за Ганчева за 21,10 /сряда/ за 14,15 часа. Не си прецених вярно цикъла  Embarassed
Моля, който иска часа да ми пише ЛС, за да й дам имената си. Предложението важи до утре вечерта, когато ще го откажа.
 bouquet

# 331
  • София
Диди Смайл, Ка ин Ситу означава хванато навреме. Всичко ще е наред.

# 332
Nefertarri, змия  bouquet

# 333
Диди, спокойно, аз имах същата диагноза и даже ми беше ЛЕТЦ, не беше скалпелна. Hug

# 334
Здравей, аз също бях с карцином ин ситу,направиха ми скалпена конизация всичко минава и се забравя! Ходя на цитонамазки на 3 месеца и вече почти година съм 2 група. Всичко ще е наред не отлагай конизацията!
Момичета здравейте. Резултатът от биопсията ми е готов. Да припомня накратко: след цитонамазка 3А в канала и 3Б на видимата част от шийката последва преглед с колпоскоп, при който бе открито кървящо ерозио, от което лекарят  ми взе парче за биопсия.
Резултат: Материал от маточна шийка - папиломатозен покривен сквамозен епител. Лента и частици свамозен епител - карцинома ин ситу. Липсва подлежаща строма.
 Cry
Утре съм при гинекологът ми, за да каже какво следва от тук нататък. Предполагам, че скалпелна конизация.
Имам въпроси, ако някоя от вас може да отговори  ще съм много благодарна, тях ще ги задам и на него.
От този резултат следва ли задължително, че имам онкогенен тип ЧПВ  ? И последното изречение "липсва подлежаща строма" означава ли, че не се знае колко навътре в стромата е проникнал процеса ?
Не мога да спра да благодаря на себе си и на Бог, че реших да сменя гинеколога си. Ако не го бях направила до къде ли щях да се докарам с предишната, която ме лекуваше от кандида без да имам такава и взимаше цито с памучен тампон.
Извинете ме за дългия пост.

# 335
  • София
При мен се оказа,че е хроничен цервицит и някаква си лигавица,това пише в епикризата,а за раничката нищо не пише...аз съм сигурна,че Ганчева ми каза след манипулацията,че я е обгорила,ма нали бях замаяна та не помня.И сега ме вика след следващия цикъл,да преценява какво да правим,пфууу,а мислех че свърши вече тая сага!
Освен това и лазера не ми отпада(за сега)та вчера цял ден звъня в Токуда да си отложа часа,който чакам от 6  месеца  ooooh! , добре че успях поне това да свърша!

Didi smile , добре е че си го хванала навреме,успех Hug

# 336
Здравейте момичета!  Hug
Да се отчета. Конизацията я планувахме за 28-ми октомври. Постъпвам в болницата предния ден. Ще бъде LLETZ - дълбока конизация. Да ми се маха от главата и  се моля да изрежат до здраво.

# 337
Диде, с теб сме  Hug

# 338
Здравейте мили дами!

Моля Ви кажете ми какво ви беше кръвотечението след конизацията!
Моята беше на 5.10.2015, първите 7 дни нямах почти никакво течение само бледо розово, след това обилно кръвотечение. Посетих гинеколога си оказа се, че са ми се отворили някакви кръвоносни съдове и следваше обгаряне... изписа ми кръвоспиращи хапчета ударни дози витамин С и вагинални свещички, кръвотечението намаля, но не спря виждам и дори малки съсъречета. И сега при ходене то WC пак ми се ливна тази кръв обилно... това нормално ли е или пак трябва да ходя...
Ако може някой да помогне ще съм благодарна. Sad Weary

# 339
Мога само да те успокоя и да се наблюдаваш все така. Аз такова течение обилно от кръв не съм имала.

# 340
Здравейте, преди няколко дни ми излязоха резултати от цитонамазка, които меко казано ме стресираха:
Порцио 1, цервикален канал 2в, с  ХПВ, ПИЛ атипични с неясна степен. Цитолог Радослав Дренски, гинеколог Мая Василева.
В момента си гледам цитонамазката от миналата година пак от същия цитолог: 2в и извод "лека дискариоза". месеца по-късно рутинен преглед с коло..... нещо си, който не показа никакви изменения.

Добре, че го прочетох за тази повтаряща се напоследък диагноза. Не казвам, че не е вярна. Може и нещо лошо да се окаже, но със сигурност ще  потърся още едно мнение.

# 341
  • Wolwedans
Здравейте мили дами!

Моля Ви кажете ми какво ви беше кръвотечението след конизацията!
Моята беше на 5.10.2015, първите 7 дни нямах почти никакво течение само бледо розово, след това обилно кръвотечение. Посетих гинеколога си оказа се, че са ми се отворили някакви кръвоносни съдове и следваше обгаряне... изписа ми кръвоспиращи хапчета ударни дози витамин С и вагинални свещички, кръвотечението намаля, но не спря виждам и дори малки съсъречета. И сега при ходене то WC пак ми се ливна тази кръв обилно... това нормално ли е или пак трябва да ходя...
Ако може някой да помогне ще съм благодарна. Sad Weary
При конизацията използват ел. ток за да коагулират кървящите съдове. За това в първите няколко дни обикновено кървене няма или е оскъдно. След отпадане на есхарата (коричката) е възможно съдовете да се отворят отново. За това нормално се появява по- обилно кървене около 10-ина дни след конизацията най-късно.
Кога ти беше последната редовна менструация? Възможно ли е това да е цикъл. Ако не е цикъл, вероятно пак са се отворили съдове.

# 342
  • София
Здравейте, преди няколко дни ми излязоха резултати от цитонамазка, които меко казано ме стресираха:
Порцио 1, цервикален канал 2в, с  ХПВ, ПИЛ атипични с неясна степен. Цитолог Радослав Дренски, гинеколог Мая Василева.
В момента си гледам цитонамазката от миналата година пак от същия цитолог: 2в и извод "лека дискариоза". месеца по-късно рутинен преглед с коло..... нещо си, който не показа никакви изменения.

Добре, че го прочетох за тази повтаряща се напоследък диагноза. Не казвам, че не е вярна. Може и нещо лошо да се окаже, но със сигурност ще  потърся още едно мнение.
Мая Василева веднага бих я сменила,както и клиника Вита Peace

# 343
  • София
Д-р Дренски обаче е бил много прецизен при моите изследвания.

# 344
Последния ми цикъл беше на 27.09 , но това не е менстурация ..

Общи условия

Активация на акаунт