Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 214
Като част от събитията “Подготовка за училище” в Сити Център София, тематично, по време на есенната "Мини Академия за Родители" на 12 септември, разговорите ще са за Ученето.

Поканили сме петима вдъхновяващи лектори, които ще споделят своя опит от работата с деца в различни сфери, ще ви вдъхновят, ще ви дадат полезни съвети и ще отговарят на всички ваши въпроси, а през голямото междучасие ще имате възможност да се запознаете с други родители.

Програма:

13:00 – 13:30 Регистрация

13:30 – 14:00 Децата и парите, или кое е най-важното умение на XXI век – Стойне Василев – финансов консултант и създател на образователна игра за деца „Умни пари”

14:00 – 14:30 Как да помагаме на децата си да учат по-добре – Цветелина Камова – създател на Red Paper Plane

14:30 – 15:00 Онлайн ресурси в полза на учениците – Иван Господинов – представител на Khan Academy в България и учител по програмата "Заедно в час"

15:00 – 15:30 Голямо междучасие

15:30 – 16:00 2+1 начина децата ни да преоткрият света чрез математиката – Светлана Горанова – съосновател на "Център за забавна математика"

16:00 – 16:30 Уменията на бъдещето – Светлин Наков – съосновател на софтуерен университет "СофтУни"

Докато родителите учат, децата могат да вземат участие в работилничката по "Забавна математика" и да се поставят в позиция на откриватели, които имат свободата да избират, решават, грешат и да опитват отново.

Участието е напълно безплатно, но препоръчваме предварителна регистрация заради ограничения капацитет на залата: www.mini.parentacademy.bg

Ще ви очакваме на 12 септември, от 13:00 часа на 3 етаж в Сити Център София.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 13:20 от Редактор*

# 1
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 18 155
нали знаете, че 12 септември, събота е работен ден?
не е невъзможно да се участва, но ще е по-сложно за работещите родители  Peace

# 2
 • Мнения: 4 354
Дали се предвижда да се заснеме и качи он-лайн? За жалост най-вероятно, няма да мога да си взема отпуск, за да посетя събитието...

# 3
 • Мнения: 214
Здравейте, благодарим за въпросите и за интереса - да, знаем, че 12ти септември е работен ден, но за съжаление е и най-подходящото време за провеждане на събитие с такава тематика. А и предполагаме, че повечето родители ще са си взели отпуска за подготовка за първи учебен ден Wink

Ще направим всичко възможно да предоставим материали от събитието, но не знаем дали ще имаме възможност да запишем лекциите. Надяваме се да видим много от вас на място# 4
 • Мнения: 214
Стойне Василев, CFSA, CIA е финансов консултант, лектор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg. Има повече от 11 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера и е победител в първото издание на Startup Academy с идеята за финансова образователна игра за деца „Умни пари”.

Според него, мисията в живота му е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансова си грамотност.

Научете повече по темата и не забравяйте да резервирате предварително мястото си тук.

# 5
 • Мнения: 214
Цвети Камова е майка на Симеон на 4 г. и Анета на 2 г. Тя е създател на Red Paper Plane – иновативна, базирана на мисии семейна игра, за деца 3-6 години, както и на цялостната концепция за дизайн мислене у дома и по-пълноценното време заедно с децата ни.

Цвети ще сподели своите съвети за това как родителите могат да помагат на детето да учи по-ефективно.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 09:28 от Академия за родители

# 6
 • Мнения: 214
Иван Господинов е представител на Khan Academy за България и учител по програмата Заедно в час. Той отговаря за организирането на доброволческата инициатива и контактите на местно ниво. Завършил е философия и социални науки в Лайпциг, Германия, а сферата на неговите интереси обхваща най-вече философия на образованието. В събота той ще ни разкаже повече за безплатните онлайн ресурси в помощ на учениците.

# 7
 • Мнения: 214
Светлана Горанова завършва Софийската математическа гимназия, като не се отказва от точната наука и тя остава нейно призвание и страст – завършва висшето си образование в Германия и се връща тук, за да се занимава с най-малките. През 2011г. съосновава Център за Забавна Математика – цветно, весело място, където малчугани от 4 до 10 години откриват красотата в математиката чрез авторска методика за извънкласна дейност.
В събота тя ще разкаже за нейните 2+1 начина, по които децата ни могат да преоткрият света чрез математиката.

# 8
 • Мнения: 214
Светлин Наков е съосновател на софтуерен университет “СофтУни”. С над 20 години опит в технологичната индустрия като софтуерен инженер, мениджър, предприемач и преподавател, Наков е и част от компания “Телерик”, в която работи като мениджър “Технологично обучение”. Напуска академията, за да се посвети на мечтата си да създаде софтуерен университет у нас. Заповядайте в събота на дискусия по темата "Уменията на бъдещето"

# 9
 • Мнения: 214
В работилницата “Пътешествие през Културите на Света” на Хлебни Къщи България от 13:30-16:30 часа, малките участници ще стигнат чак до Южна Америка и Перу, ще се научат да правят и украсяват традиционен перуански хляб с картофи и още много интересни ни необичайни неща.

Общи условия

Активация на акаунт