Програмата "Личен асистент" - 3

• 177 379
  • 756
  •   2
Отговори
# 150
Значи тези, които са по старата програма, наново ще си подават всички документи, кандидатстваш си все едно ти е първи път..
МамаРаче, явно не съм се изказала ясно и по някакъв начин съм те засегнала. Моето дете е с вродена аномалия на малкият мозък, недоразвит 4 вентрикул на мозъка, лежащо болно е, не говори, не седи само и изобщо нищо не е наред...нали не смяташ,че аз бях я оставила за няколко часа, че да асистирам на други хора??? Това имах предвид!
Тя е на 10г., дай боже да стане и на 18г. пак същото ще мисля, нито мога да я поверя на друг човек, защото никой няма да се наеме да я гледа, нито мога да я оставя, нито аз ще съм спокойна. Тя има нужда от мен 24 часа от денонощието. В момента по тази нова програма, единственото нещо което ме устройва е да съм неин ЛА.
Моето дете и на 20-30-40... винаги ще има нужда от мен..знам че и при вас е така
Под не ме интересува, се надявам разбра какво искам да кажа  Peace

# 151
  • в полите на Балкана
Мисля, че разбрах. Peace
Както писах, цитирах те, но не беше нищо лично. Просто ми прави впечатление, как всички майки реват за часовете за асистенти, за социалните помощи, за връщането на пари със задна дата и т.н. Всички те пишат как децата са ощетени, а при възрастните всичко е по-добре, което изобщо не отговаря на истината. Просто възрастните са толкова смазани от системата и безхаберието, че предпочитат да се примиряват.

# 152
Да, шибана система..изтрещяхме всички, обезверени, освирепели  Sad

# 153
  • Хасково
А дали наистина ще трябва да се грижим и за друг човек.Моя позната от Благоевград каза,че я задължавали и втори човек да гледа.Детето и с 90% и и казали за него 2ч и още някой човек за 2ч на 210лв заплата.Тя се чуди дали въобще да подписва договора то с отдръжките идва около 160лв. за получаване

# 154
За такова нещо не съм чувала, но ако е така,което много ме съмнява, то аз се отказвам от кандидатсване  Stop

# 155
  • Хасково
И аз бях много изненадана когато ми каза,но на много места чета,че ще само 4ч дори днес четох в МТСП една жена питаше точно този въпрос,но там си отговарят копи пейст и никой нищо не обяснява.Веборана, а Вие под 16 ЛА,че има определени за вашата община имахте предвид само за децата или включително за възрастните?
Тази моя позната миналата седмица ходи на обучение и там казали,че на  8 часа или целодневно както им казвали били назначени само тези с медицинско образование предполагам,че са мед сестри.

# 156
  • в полите на Балкана
Аз бих се отказала от ЛА, ако му назначат мед.лице на 8ч.за нощна смяна. Поне ще се наспим като нормални хора.
пп. Нищо не ме учудва вече в програмите за асистенти.

# 157
16 е общата бройка ЛА, а другите които ще са социални асистенти,т.е. тези които ще се грижат за повече от един човек ще са повече.

# 158
Аз изпадам от програмата тогава,ЛА съм на жена и прекарвам почти цял ден с нея,нямаме роднинска връзка,следователно не мога по новата програма да съм ЛА,а мога да съм социален на повече хора,но проблемът е,че аз няма как да я оставя и да ходя при други,тааа много тъпо се получава.

# 159
  • в полите на Балкана
Че от кога роднинската връзка е критерии за ЛА? По скоро пречи роднинската връзка за ЛА.

# 160
А от тук идва и въпросът ми къде толкова мед. сестри ще се намерят за да станат лични асистенти.? А и заплатите са едни....ние няма как да не се грижим,  особено тези с децата /,било малки- големи /все имат определени нужди.

# 161
  • Хасково
Благодаря за отговора Веборана.Не знам откъде сте,но16 бройки не е ли твърде малко ЛА.Аз съм от Хасково и  в момента има назначени 93 ЛА,ако са толкова малко и при нас и 30ЛА да са другите какво правят,значи искат не искат трябва да са социални асистенти?Приказките им големи уж тази програма щеше да е по добра,ама като гледам нещата отиват на още по зле,а навсякъде статиите вървят със заглавие,че 16 000 нови ЛА ще се назначат

П.П. Нончето и аз това се замислих,но то няма да има бройка толкова за ЛА повечето ще са за СА.

# 162
  • в полите на Балкана
То има недостиг на мед. сестри по болниците, те за асистенти тръгнали да ги назначават. Аз чух, че и психолози ще да назначават. Ще видим малко остана.

# 163
Ами при нас в Пловдив се говори, че ЛА може да е само човек-роднина,аз като не съм роднина съм можела да кандидатствам само за социален и да обслужвам 2-ма човека,което в случая не ме устройва.Досега по тази програма нямаше такъв проблем,нямаме роднинска връзка,но съм ЛА.

# 164
Преди 6 месеца в града ни идва г-н Калфин, въпросите се въртяха предимно около личните асистенти и останах крайно разочарована от отговорите.Идеята на нашите управляващи е постепенно личните асистенти да изчезнат като вид, а на тяхно място ще има соц. услуги, за да можем роднините, които се грижим за болни, да можем да се върнем на пазара на труда.Например в дома ни ще идват рехабилитатор, логопед, психиатър ,мед. сестра ,ако трябва да се постави инжекция или да измери кръвно.Не разбрах обаче, кой ще сипе вода на сина ми, като ожаднее или ще го нахрани ,или ще сложи дърва на печката.Най-ясно ми стана, че министъра беше на срещата подпийнал и изобщо той и тези в агенцията за соц. подпомагане, които създават програмите  нямат идея как се полагат грижи за болен човек.Не очаквам положението на инвалидите и семействата им да се подобри, защото целта е да се дава вид, че са много загрижени за нас и правят едва ли не велики неща, за да се подобри състоянието на човека с увреждан, да може грижещия се за него да започне работа и така семейството да е с по-големи доходи и най-важното да се пестят пари на държавата!

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 20:02 от wivanowa

Общи условия

Активация на акаунт