Програмата "Личен асистент" - 3

• 177 403
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • Хасково
Всяка община ще приема документи по различно време.Това,че договора е до края на месеца не пречи. дори ще ви сложа линк със съобщение на община Варна за определен район които започват прием на документи точно на ЛА който работят по програмата която сме и ние.
http://www.varna.bg/bg/articles/9883/Район_“Одесос“_уведомява__лицата_„Лични_асистенти“_и_потребители_на_услугата_„Личен_асистент“_по_проект_„Нови_алтернативи“_-_02.02.2016_г..html
Така,че всичко си зависи от самата община и кога са кандидатствали самите общини за проекта Общините който са кандидатсвали по рано явно по отрано ще приемат документи.
П.П.Мед сестрата която дойде измери единствено кръвното ,но само 2 дни е ходила и не беше доволна  каза,че мисли да се отказва.

# 181
  • в полите на Балкана
Намерих малко повече информация за  общ. Несебър.

http://burgas-reporter.com/2016/02/25-bezrabotni-ot-nesebr-shhe- … lichni-asistenti/

# 182
  • Бургас
7-часов работен ден брои ли се за пълен?Майчинството нанесено ли ви е в трудовите книжки и взема ли с предвид при платена борса?Миналата година имах обезщетения 6 месеца,сега дали ще ползвам?Моля някой да каже.

# 183
Майчинството не се нанася в трудовата книжка.В УП-2 се посочва при напускане на работа след поискване от лицето.
Парични обезщетения за безработица по Кодекса за социално осигуряване.
Цитат
2. Периоди, които се зачитат при определяне правото на парично обезщетение за безработица:
При определяне на правото на парично обезщетение за безработица се зачита и времето:
    на платен и неплатен отпуск за отглеждане на дете;
    на платен и неплатен отпуск за временна неработоспособност и за бременност и раждане, както и отпуска при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст;

6. Размер на паричното обезщетение за безработица:
Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица, определени със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. За 2016 г. този размер е 7,20 лв.

10. Особености при определяне размера на паричното обезщетение за безработица:
Когато в периода, от който се определя среднодневното възнаграждение или среднодневният осигурителен доход, се включва време, което се зачита за осигурителен стаж без да се дължат осигурителни вноски, или през което лицето не е осигурено за безработица, при определяне на осигурителния доход се вземат съответно:
    за времето на платен и неплатен отпуск за отглеждане на дете, на неплатен отпуск за временна неработоспособност и за бременност и раждане и на неплатен отпуск до 30 работни дни през една календарна година - среднодневната минимална работна заплата за страната за съответния период;
    за времето на платен отпуск за временна неработоспособност и за бременност и раждане, както и отпуска при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст - доходът, от който е определено паричното обезщетение по правоотношенията, по които лицето е осигурено за безработица;
    за времето, зачетено за осигурителен стаж по законодателството на друга държава на основание на международен договор, по който Република България е страна - среднодневната минимална работна заплата, установена за страната за съответния период;
    за времето, през което лицето не е осигурено за безработица - среднодневната минимална работна заплата за страната за съответния период.
НАРЕДБА ЗА ОТПУСКАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА
Цитат
Чл. 10. (1) (Предишен текст на чл. 10 - ДВ, бр. 74 от 2002 г., отм. - ДВ, бр. 13 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., отм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.)
(2) (Нова - ДВ, бр. 74 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.) При отпускане на парично обезщетение за безработица по реда на чл. 54б, ал. 4 КСО 3-годишният период се определя от датата на отпускане на предходно парично обезщетение за безработица.
(3) (Нова - ДВ, бр. 74 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.) При отпадане на основанията за получаване на парично обезщетение за безработица по реда на чл. 54б, ал. 6 КСО изплащането на обезщетението в пълен размер се възстановява за оставащия период на изплащане, намален с периода, през който е получавано обезщетението по чл. 54б, ал. 6 КСО.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 16:30 от n_alex76

# 184
  • Бургас
Алекс,благодаря bouquet

# 185
Здравейте, днес бях на супервизия  на ЛА. Бяхме само личните асистенти на деца. Казаха ни, че по принцип трябва да полагаме грижи за повече лица, но ще измислят нещо за майките за да не е така. Ще подаваме нови документи на 15 февруари, взех си заявленията за да ги попълня, новата програма ще започне към средата на март, така че ще има прекъсване.Това е от нашата община!

# 186
А дали са помислили ,че докато ние полагаме грижи и за друг болен детето ни какво ще прави  newsm78 Тук при нас има хора които са лични асистенти за по 4 часа на двама нуждаещи се от грижи ,но за майките които се грижат за своите деца как ще стане...не го разбирам.

# 187
Как ще стане? Просто ще назначат майките на 4 часа. #2gunfire
Не мога да разбера кога ще има наистина политика не само към децата с увреждания, но и към майките им.Тази програма е направена не за хората с увреждания, а за безработните, за да може после от НСИ да обявят колко е намаляла безработицата. Close

# 188
  • Бургас
Знаете ли за програмата,която започва през май

# 189
  • в полите на Балкана
Как ще стане? Просто ще назначат майките на 4 часа. #2gunfire
Не мога да разбера кога ще има наистина политика не само към децата с увреждания, но и към майките им.Тази програма е направена не за хората с увреждания, а за безработните, за да може после от НСИ да обявят колко е намаляла безработицата. Close

Аз пък се чудя до кога ще има разделение между деца с увреждане и възръстни с увреждане.
А програмите за асистенти от самото начало са насочени да потушават базработицата, а не да помагат на нуждаещите се. Като гледам какви хора са се запътили да стават асистенти защото са безработни без дори и да са виждали човек с увреждане и ми се реве ooooh!

# 190
  • Хасково
И аз бях на супервизия пълна зауба на време.При нас все още твърдят,че не знаят нищо.Ако има нещо ще ви уведомим казаха,освен мед сестрата миналата седмица вчера ми пратиха и фелдшер и той без да съм го питала каза,че ще има продължение на програмата,а координаторката казва,че незнаят нищо
Cveti75,а вие къде прочетохте или чухте за тази програма?

# 191
  • София
И аз бях днес на супервизия.  Казаха, че всички ще сме на 4 часа с договор за две години.  Разликата от тази програма е,  че има заложени посещения на рехабилитатор, логопед и медицински лица, каквото и да значи това. След като минат социалните през всички,  комисия щяла да преценява къде от какъв специалист ще имало нужда....ще стартира от 10 ти април някъде и този месец и нещо дето увисваме без доход може да се запишем на борсата за още по-крупните 7 лв.на ден. Без коментар!!!

# 192
И аз бях днес на супервизия.  Казаха, че всички ще сме на 4 часа с договор за две години.  Разликата от тази програма е,  че има заложени посещения на рехабилитатор, логопед и медицински лица, каквото и да значи това. След като минат социалните през всички,  комисия щяла да преценява къде от какъв специалист ще имало нужда....ще стартира от 10 ти април някъде и този месец и нещо дето увисваме без доход може да се запишем на борсата за още по-крупните 7 лв.на ден. Без коментар!!!

За коя община?
Ние сме в Изгрев и засега не знаят все още нищо. Казаха, че във всяка община се действа различно.
Не мисля да се записвам в трудовата борса - няма кой да ми гледа детето.

# 193
  • София
За Подуяне. И моето дете няма кой да го гледа, но борсата какво ви пречи?

# 194
  • Бургас
Личия.на договор съм до края на месеца,социалната каза да подаваме пак документи и ще чакаме.По телефона обясни на някой,че са 2 програми,но аз тръгвах вече и друго не разбрах.Работа никой не ми е обещал.

Общи условия

Активация на акаунт