Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 септ. 2015, 08:06 ч.

Изчерпан яйчников резерв

  • 147 730
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
  • Мнения: 4 409
И на чист ден да го беше изследвала, в случая няма значение, стойността е много висока за забременяване и за задържане на плода. За огромно съжаление, АМХ е доста нисък. ФСХ ти е супер, но това няма значение, щом АМХ куца. Аз също винаги съм имала перфектен ФСХ, 5 - 6, и нисък естрадиол, но ИЯР.

# 1 186
  • Мнения: 368
(Коментар по изследването на Sheikha)

Анти Мюлеров хормон      0.026   ng/mL   0.010 - 1.790
За първи път виждам такива референтни стойности  на лаборатория, да няма грешка?

Пускам  мои от една и съща проба, понеже ме бяха изследвали първо в pmol/l , преди месеци  изследването ми беше ng/ml и помолих лабораторията да ми ми ги преобразуват.
В повечето клиники казват " Под едно е НЯР", а с тази горна граница 1,790 ми се вижда нереално.

AMH Plus /ECLIA/ 5.100 pmol/l 2.890 - 49.700
AMH Plus /ECLIA/ 0.714 ng/ml 0.405 - 6.9

# 1 187
  • Мнения: 7
ТСХ е много висок, не се започва процедура с тази стойност. Добре е да направиш консултация с ендокринолог за да го смъкнеш.
АМХ е много нисък, с тази стойност дори не може да се кандидатства по фонда.
Може да се дължи на ниския витамин Д, но с тази стойност повечето лекари препоръчват с донорски яйцеклетки. На колко години си?
Фсх е добре, което малко не ми се връзва с ниското АМХ, но важното е колко фоликула ще видите на прегледа.

Това ми беше назначено днес като  изследвания и се очудих на резултатите,защото нямам симптоми за проблеми с щитовидната жлеза.
На мен винаги са ми казвали, че ТСХ се изследва на чист ден и ми е чудно, че ти е назначен на 3-ти ден от цикъла.

Идеята беше с една кръвна проба да се изследват максимум параметри.При мен е за първи път и сега ще ме изследват задълбочено.Не сме правили опити за забременяване по естествен път и затова исках да видя дали всичко е наред с моята репродуктивна система

# 1 188
  • Мнения: 802
Sheikha, за оценка на резерва е най-добре да се обърнете към репродуктивен гинеколог. Обикновено се назначават ФСХ, ЛХ, Естадиол, АМХ, Инхибин и се гледат антралните фоликули на 2-3 ден от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт