Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска академия на Телерик

 • 56 387
 • 175
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 675
Моля за мнения и впечатления от Академията.
В момента тече записване за входящия тест.

Ето информацията, на която попаднах:

"Детската академия на Телерик" е национална образователна инициатива на софтуерната компания "Телерик" АД, която цели да събуди и запази интереса на учениците от 4-ти до 6-ти клас към компютърното програмиране и да подготви следващите български шампиони по информатика. Учениците на "Детската академия на Телерик" се обучават от опитни преподаватели, участват в онлайн състезания, официални турнири и се готвят за национални и международни олимпиади.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 18:50 от Редактор*

# 1
 • Мнения: 20 903
Имаше такава тема. Гледам, че е замряла около ноември миналата година. Но пък със сигурност ще намериш някакви отзиви там.

# 2
 • Мнения: X
Синът ми завърши Академията на Телерик и след това започна работа в компанията. Но, той беше студент, когато го направи. Изключително е доволен от професионализма и качеството на обучението в Академията. Но, той твърди, че за деца преди гимназията такова обучение би било излишно и безполезно. Аз самата не съм компетентна да изляза със свое мнение, но според него на тази възраст е рано да се оцени и съответно, развива потенциала на децата за евентуални бъдещи програмисти.

# 3
 • Мнения: 1 675
Синът ми завърши Академията на Телерик и след това започна работа в компанията. Но, той беше студент, когато го направи. Изключително е доволен от професионализма и качеството на обучението в Академията. Но, той твърди, че за деца преди гимназията такова обучение би било излишно и безполезно. Аз самата не съм компетентна да изляза със свое мнение, но според него на тази възраст е рано да се оцени и съответно, развива потенциала на децата за евентуални бъдещи програмисти.

За тази възраст е достатъчно да се предизвика интерес към програмирането и желание да се "усети" какво става в кухнята, как се "готви" една игра.

# 4
 • Мнения: 4 704
Обучавала съм малки деца по програмиране, и определено ефекта точно в тази възраст е невероятен, ако разбира се и детето съдейства и има съответните качества. Преди да изляза в майчинство намерих едно такова дете талант, което беше започнало да проявява интерес в 5клас, и когато се записа в школата беше в 6-ти. Още първата година стигна до националната олимпиада, като се класира 6-ти. След това нямаше година пропусната, защото следя развитието му. Моя колежка се занимава в момента с такива деца, и каза, че това дете и още едно са на национална лагер-школа, а не всеки стига до там. Сигурна съм, че още като завършат ще почнат работа като програмисти. Но имайте предвид, че от 100 деца едно остава да се занимава с програмиране. Тежко е, просто не е за всеки.

# 5
 • Мнения: 34
Здравейте,сина ми почти 3 години ходи, от както беше 6-ти клас.Мисля,че е много доволен.Вече не ходи в школите а само на алго академиите им.Не защото не му харесват,просто се запали по други програмни езици(сега учи в софт уни).Според мен Телерик е чудесен вариант да види детето за какво става дума и дали му харесва програмирането.Мисля,че и сега на най-малките водят Явор Никифоров и Евгени Василев.От няколкото контакта с тях имам чудесни впечатления- запалват и пленяват децата.Също така организират и лагар-школи всяка ваканция.Ето предстояща- https://www.facebook.com/lagershkoli.Ако нещо ви интересува,на което мога да отговоря като родител-питайте.

# 6
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Синът ми посещава школата (4 клас) в Пловдив. Изключително ентусиазиран е.
Тук нещата май съвсем не са като в София, но въпреки всичко ме вълнуват някои въпроси, ще се радвам ако някой ми отговори.
Колко време(години?) се изучава С++? Дали ще има възможност да научи и други програмни езици в тукашната школа? А ако се прави разделяне по натрупани знания на какъв етап се прави?
Виждам, че усвоява много бързо и дори е напред, разбрах че после ще правят калкулатор, а той вече го направи в къщи.  Притеснява ме да не би да му стане безинтересно в един момент.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 94
Синът ми посещава школата (4 клас) в Пловдив. Изключително ентусиазиран е.
Ljuboznatelna, много моля, кажи ми къде има школа на Телерик в Пловдив?  bouquet

# 8
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
В математическата гимназия. Приемът е октомври, но още през септември трябва да се свържете с някой от преподавателите.  http://telerik-kids.com/

# 9
 • Мнения: 71
Дни на отворените врати в Детската академия на Телерик в София [...]

Прием на нови деца в Детската академия на Телерик в София от февруари [...]

# 10
 • Мнения: 3
здравейте, някой може ли да каже нещо повече за приемния изпит, въпросите от каква група са и от къде може да се подготвим за тях? Някой минал по този път да сподели!

# 11
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
В Пловдив бяха логически задачи. Няма предварителна подготовка, но в нета има такива задачки. Децата в по-голямата си част постигнаха 12-13 точки от 20. Може и да бъркам за точките, моля да ме поправите ако е така.

# 12
 • София
 • Мнения: 11 300
Има резултати от изпита в петък вечер.
Цитат
Среден резултат на кандидатите: 12.54
Пуснах едната ми дъщеря на приемният изпит в телерик и сега  обмислям дали да я запиша, ако се съгласят тъй като тя е трети клас в момента.
Доколкото разбрах заниманията са единият от почивните дни три часа, като след това имат домашно.
Не мога адекватно да преценя дали това което би научила там ще компенсира допълнителното натоварване от курса.
Има ли родител на дете, което е посещавало курса от 4-ти клас да сподели колко от децата са продължили и дали са доволни като цяло. След първата година продължили ли са със специализирането и кой от профилите са избрали?

Имам и следният въпрос. Ако дъщеря ми се запише сега и започне да посещава заниманията след което се откаже, следваща година след явяване отново на изпит ще има ли възможност отново да се запише?

# 13
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Според мен изчакайте още година. Задачите за които се прави кода са за четвърти и пети клас. Може да погледнете задачите давани на състезания (в сайта са) и да прецените.
Друг вариант е да погледнете в книжарницата учебника по информатика за девети клас - втора част (С++) , за да сте наясно с какво се захваща детето. https://www.book.store.bg/p84987/informatika-za-9-klas-vtora-cha … van-stoianov.html

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 19:36 от Ljuboznatelna

# 14
 • Мнения: 20 903
Според мен изчакайте още година. Задачите за които се прави кода са за четвърти и пети клас.
Всъщност се приема, че група Е е за ученици от 4-5 клас. Виждам обаче, че във Варна има третокласник, продължаващ на областен кръг. Вероятно е да има третокласници и в други области.
Не мисля и че е необходимо да разглеждат учебника за девети клас, за да вземат решение.
Aila, ако детето има желание, нека посети няколко занятия и да прецени дали му е интересно, дали му харесва и дали ще му стига времето за още едно занимание. Винаги може да се откажете.

# 15
 • София
 • Мнения: 11 300
Благодаря за отговорите  Hug.
 Реално те са във вторият срок на трети клас. Пиема септември е началото на четвърти клас. Миналата година от тяхното училище имаше дете в началото на втори клас, което посещаваше година и нещо заниманията.
Ще изчакам класирането  и дали ще се съгласят като по-малка да я запишат, ще поговоря и с нея и ще преценя.

# 16
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Щом има желание, нека опита. Посочих учебника, защото в Пловдив у дома децата могат да четат допълнително от него, ако нещо не са разбрали. Може би защото им преподава една от авторките. Wink Но ако не друго, родителите се запознават с това, което учат децата.

# 17
 • София
 • Мнения: 11 300
Отново се включвам с въпрос.
При тези от вас на които децата са посещавали детската академия на Телерик, кое от двете направления сте избрали, ако е имало подобно разделение и кое смятате, че е по-подходящо за малки деца?

Цитат
Какво се изучава в направленията в „Детска академия на Телерик“?
В „Детската академия на Телерик“ детето ви може да избира между направления „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“. „Алгоритмично програмиране“ включва запознаване на децата с програмния език C++ и създаване на несложни програми с него.  „Разработка на игри“ ще насочи интереса на детето ви от играенето към създаването на компютърни игри.

Цитат
Направление "Разработка на игри" - Явор Никифоров

Обучението по разработка на игри в "Детската академия на Телерик" запознава учениците с основните технологии за създаване на компютърни игри с HTML, CSS и JavaScript. То започва след част "Базови умения за работа с компютър и програмиране".
http://www.telerik-kids.com/sofia/game-development-syllabus

Цитат
Направление "Алгоритмично програмиране" - Евгений Василев
Учебната програма по алгоритмично програмиране цели да подготви учениците за явяване на състезания по информатика. Тя е разделена на два модула и стартира веднага след приключване на част "Базови умения за работа с компютър и програмиране".
http://www.telerik-kids.com/sofia/algorithmic-programming-syllabus

Предполагам, че първото, но ще се радвам на коментар от някой минал през това.

# 18
 • Мнения: 1 309
Да се включа с инфо. Синът ми посещава академията от Октомври 2015. От днес минава второ ниво. Много му е трудно, но не иска да се откаже. Не успява да изпълни всички домашни изцяло и в срок, но когато успее, .... Еуфорията е безумна. Голямо щастие и облекчение.
За мен това са едни изключително полезни занимания дори и да не станеш програмист, защото там се мисли. Учат ги да мислят, да разсъждават, да комбинират. Никой не им дава готови решения на задачите, а само насоки. Една задача може да се реши по много начини, няма един единствен. Това прави преживяването в Телерик много истинско, много близко до житейските ситуации. Освен това е и много забавно. Средата е прекрасна.
Само хубави неща!
За задачите знам, че са тест за интелигентност, не задачи по математика, както си знаем от учебници и сборници. И все пак, задачите от Кенгуруто подпомагат подготовката, ако изобщо правите такава. Ние не се бяхме подготвяли. приеха ни с 14 т.
Последният изпит разбрах е бил с повече задачи, но и за повече време.

# 19
 • София
 • Мнения: 11 300
Днес е на първото занятие едната ми дъщеря, ще видим дали ще и допадне.
Задачите явно освен логически, част от тях са си напълно математически, тъй като тя разпозна сега докато решаваше от Кенгуруто една задача, която се е паднала на изпита, отделно спомена и една типова, от типовете, които решават на курса в СМГ.
Явно математиката е от голяма полза, защото макар да е трети клас има 18 от 20 точки на приемният изпит.
Записах я в направлението игри, заради Яшо и възрастта и.
Много ти благодаря за отзивите и коментарите  Hug

# 20
 • Мнения: 1 309
Браво! Явно и ходенето на курсове по математика е важно и си показва резултати! Ние не ходим на никакви курсове освен на езици, разбира се и много спорт!
Успех в програмирането и ако имате нужда от помощ от батко, пишете

# 21
 • София
 • Мнения: 11 300
След първото посещение малката е много ентусиазирана и доволна. Обясняваше, че Яшо бил много готин и искаше веднага да сяда да си пише домашното. В началото се е била притеснила, защото не разбрала нещо и не знаела какво да прави, но след като и обяснили всичко се е наредило.
За съжаление още следващото занятие, ще се наложи да го пропусне, тъй като са на ски лагер. Доколкото разбрах в този случай може да се прегледа урока от сайта, но не разбрах дали трябва да предупредим, че ще отсъства. Вариант е ако в неделя не може да посети групата и в събота, но в случая и това не ни е възможно.

# 22
 • Мнения: 1 309
Радвм се! Не е нужно да казвате, че ще отсъства. Ако са им издали вече карти за достъп, те ще разберат, а и никой няма да ви търси отговорност или да ви санкционира. Това му е хубавото, че не е като в училище Simple Smile
Да, на сайта има запис на урока и ще може да си го прослуша!

# 23
 • София
 • Мнения: 11 300
Благодаря много за информацията  Hug
Нямат още карти, ще прегледаме урока от сайта в този случай. Мерси  Simple Smile

# 24
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Вчера погледнахме със сина ми видеоурока. Изглежда, че в Пловдив са по-назад, защото на него и 14 урок му беше нов, а имаше и 15-ти. А в неделя има тренировъчно състезание Rolling Eyes

При нас се получи един пропуск, защото някой беше използвал мейлите на които госпожата разпраща съобщения, беше си регистрирал мейл с нейното име и разпрати две съобщения, които отлагаха уроци. Втората седмица някой от родителите се е обадил да разбере подробности и така в петък вечерта разбрахме, че това са фалшиви имейли и в събота е имало и ще има занятие.
Предполага се, че е работа на някое дете. Но според мен е участвало и някое по-голямо, защото са спазени стила и начина на изразяване, а и сценария защо няма занятие е добре обмислен, не ми прилича на четвъртокласник  Shocked

# 25
 • Мнения: 5
Отзивите за Академията са добри. Имам много приятели, които работят там като програмисти и са невероятно доволни от нивото; проектите, по които работят са международни и са на много високо ниво, освен това изкачването по стълбичката в компанията не става трудно.

Като човек, който е започнал да учи програмиране в 4ти клас, бих казала, че това е подходяща възраст да се започне. Дори и детето да реши, че това не е бъдещето му/й, вече се е създало едно логическо мислене, което е приложимо във всяка една сфера. Според мен няма да съжалявате.

# 26
 • София
 • Мнения: 11 300
http://www.telerik-kids.com/home/kakvo-novo/2016/02/23/programmi … t-to-third-grades
Цитат
Работилници по програмиране за деца от първи до трети клас

Те ще се провеждат две съботи през месеца в учебния ни център в София

Радваме се да споделим, че „Детската академия на Телерик“ разширява учебната си програма с безплатни работилници по програмиране за ученици от първо до трети клас в София. Първата ще се проведе на 27 февруари 2016 г. от 13:30 до 15:15 ч. в учебния център на „Академията на Телерик“. Участието е безплатно, необходима е предварителна регистрация на децата.

# 27
 • Мнения: 1 973
Здравейте, знаете ли дали тази година ще има детски лагер през лятото?

# 28
 • София
 • Мнения: 155

В момента има пролетен на Созопол, организиран традиционно от Яшу...

https://docs.google.com/forms/d/1dloexNWkXEXHBv-KXGekAWVjpgDpa8H … HzIXf41U/viewform

Летния също се е превърнал в традиция и обикновено е след 20-ти август за 2 седмици..още е рано за информация за него...

# 29
 • Мнения: 1 973
Ще чакаме. Благодаря.

# 30
 • София
 • Мнения: 155

Яааааа...изненадващо вече има инфо за лятната школа в Китен  Simple Smile

https://docs.google.com/forms/d/1dloexNWkXEXHBv-KXGekAWVjpgDpa8H … HzIXf41U/viewform

Имайте предвид че възрастово е много шарена - от начинаещи 3-4 клас до 10-11 класници, разбира се разделени в различни групи.
И наистина доста се програмира, не е шега написаното от Яшу "към 7-8-9 часа на ден"
Е има и плаж и забавления разбира се...

# 31
 • София
 • Мнения: 1 152

Яааааа...изненадващо вече има инфо за лятната школа в Китен  Simple Smile

https://docs.google.com/forms/d/1dloexNWkXEXHBv-KXGekAWVjpgDpa8H … HzIXf41U/viewform

Имайте предвид че възрастово е много шарена - от начинаещи 3-4 клас до 10-11 класници, разбира се разделени в различни групи.
И наистина доста се програмира, не е шега написаното от Яшу "към 7-8-9 часа на ден"
Е има и плаж и забавления разбира се...
Само не разбирам връщането кога е (1/5/13/18 септември 2016???) и съответно обявената цена за колко нощувки е?

# 32
 • София
 • Мнения: 155
М....дааа, от шеговития тон на Яшу не става много ясно, но сигурно скоро ще се изясни, че и без това е миш-маш цялата информация откъм дати.

Миналата година беше за 12 нощувки от 23/08 /нощен влак/ до 05/09 /отпътуване към 22ч пак с нощен влак/ т.е. 12 нощувки в хотел + 2 нощувки нощен преход  Simple Smile

# 33
 • София
 • Мнения: 2 269
Има ли някъде примерни тестове за прием в детската академия?
Или на някой ако му се занимава да напише с няколко думи какво представлява теста (за което благодаря предварително  bouquet)

# 34
 • Мнения: 1 309
Вече е по-ясно тръгване-връщане. Аз имам въпрос за дневната програма. От-до се коди, после плаж, после от-до пак кодене ... Къде са тези 7-8-9 часа? Кога одтава време за плаж, забавления ...

# 35
 • Мнения: 1 309
Оше един въпрос към опитните. По колко деца се падат на един учител/ръководител извън чадовете за програмиране? Ясно ли е кой за кого отговаря? Проверяват ли бройката в края на деня Simple Smile Кой присъства и кой не на занятията? Изобщо каква е степента на контрол и грижа за опазване живота и здравето на децата? Или е свободен режим и никой не знае кое дете къде е и какво прави, разчитайки на самодисциплина и самоконтрол. Няма лошо, но за по-малките е трудно.
Благодаря!

# 36
 • София
 • Мнения: 155
Ами относно часовете за кодене - и аз си милех че "7-8-9 часа" си е шеговития тон на Яшу, но сега го питах моичкия и се оказа, че наистина им се събират 7-8 часа занятия дневно.
След закуска има занятия до обяд т.е. плаж предиобяд се случва рядко. Следобяд се ходи на плаж ако не е много горещо и преди вечеря пак има занятия. Ако е горещо има следобедни занятия и се ходи на плаж късния следобед преди вечеря.
Има няколко дни с преобладаващи забавления, примерно Аквапарк - тогава пак се коди, ама по-малко  Laughing

За останалото по-скоро самодисциплина и самоконтрол, не разчитайте ръководителите да се грижат за децата извън занятията. Да за по-малките не е лесно отначало, но се свиква и се учат на самостоятелност.
Ако детето е с изразен афинитет към програмиране смея да твърдя , че заниманията в лагера са доста полезни  и попълват доста пропуски и надграждат натрупаните вече знания.

# 37
 • Мнения: X
... плаж предиобяд се случва рядко. Следобяд се ходи на плаж ако не е много горещо и преди вечеря пак има занятия. Ако е горещо има следобедни занятия и се ходи на плаж късния следобед преди вечеря.
В такъв случай, защо изобщо е необходимо да се пътува до морето? Море явно не се случва, а кодене по 7-8 часа на ден може да има и без да се мръдне от София. И без това, след 7-8 часа занимания на ден в жегата, детето е с гръмнали бушони.

# 38
 • Мнения: 1 309
На мен ми се струва ужасно много кодене! Това си е един работен ден. За 11-годишен, колкото и да е запален, си е ужасяващо много...

# 39
 • София
 • Мнения: 155
Ми не знам. Моя много се кефи и иска да ходи вече 3-та година /сега е на 13/. Не иска и да чуе за други лагери, предлагала съм му много варианти. Според него е добре балансирано кодене - забавления. Вече го чака с нетърпение.
В крайна сметка това е лагер-школа, не обикновен лагер. Абе май си е ШКОЛА-лагер  Laughing
Ако все пак предпочитате повече плаж и забавления запишете се на обикновен лагер.

# 40
 • София
 • Мнения: 5 964
Здравейте, кога се появява информация за записване за теста за прием за следващата година?

# 41
 • Мнения: 1 309
Проблемът не е във времето за плажа, а във времето за кодене. Ама той си е мой проблем. На мен ми се струва много. Аз като седя 3-4 часа пред монитора, главата ми пуши после.
Иначе вече бяхме и на сърф лагер, и на обикновен.

# 42
 • Мнения: 1 309
Е, решихме се! Замина и е много доволен за момента. Лагер-школата е полезна и забавна, поне за сега-втори ден.
Вие да споделите нещо?

# 43
 • Мнения: 1 309
Здравейте, кога се появява информация за записване за теста за прием за следващата година?
http://academy.telerik.com/
Тук! Успех!

# 44
 • София
 • Мнения: 5 964
Здравейте, кога се появява информация за записване за теста за прием за следващата година?
http://academy.telerik.com/
Тук! Успех!
Благодаря ви, аз се интересувам от курс за дете в пети клас.

# 45
 • Мнения: 1 309
http://www.telerik-kids.com
Тук има и абонамент за новини!

# 46
 • София
 • Мнения: 1 723
Как смятате, подходяща ли е Детската академия за младеж, който ще е 3-ти клас?
Ходи на лятното училище на IT Step и беше особено запленен от програмирането на игри. И  понеже и те имат годишно обучение, съм в чуденка, дали да го записвам там или да пробваме в Телерик.
И още- дали пък няма да е му прекалено натоварено, ако имат големи домашни (освен на спорт, ходи на английски и математика, а и там имат доста домашни)

# 47
 • Мнения: 1 309
Натоварена е програмата, но в 3 клас все още е леееекичко в у-ще. В 4-ти, също. Ще свикне с натоварването и ще търси още Simple Smile

# 48
 • София
 • Мнения: 11 300
molive аз пробвах с едната близначка в трети клас когато пуснаха втори прием в Телерик тази година . В началото много и хареса, но после явно и дойде в повече и се отказа. В събота беше на СМГ курсове и като добавим и три часа в неделя към Телерик, точно когато децата се събираха да си играят и идваше в повече. Може би ако беше на училище  щеше да се получи, но започнаха и ваканциите и съвсем отекоха нещата.
Не пречи да опитате и да прецените, аз реших, че ще го оставя за пети клас отново след като мине кандидатстването след четвърти клас. Иначе ако е състезател по математика, не би трябвало да има проблем с приема в Телерик, поне при нас това определено помогна и изкара много добри точки на изпита.
Всички лекции ги има качени, ако искаш прегледай ги сама или поне някоя с детето и прецени дали ще е подходящо за него в момента и дали ще му е интересно.

# 49
 • София
 • Мнения: 1 723
Много ви благодаря за информацията Simple Smile
Пуснаха ми един мейл, според който вече има и занимания за деца 1-3 клас. Цитирам:

"За ученици от 1 до 3 клас предлагаме инициатива CoderDojo. Инициативата се провежда съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната национална коалиция. 
  Работилниците се провеждат две съботи в месеца като предоставят възможност на децата още от 1-ви клас да се запознаят с технологиите и програмирането. По време на работилниците те ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри. Всяко дете има личен ментор (по-голям ученик или курсист от инициативите ни в другите възрастови групи), който помага на най-малките ни курсисти да създадат първите си програми. Необходимо е да носите собствен лаптоп. Новите работилници ще стартират през септември 2016 г. "

Aila, да, състезател е. Харесаха му летните курсове, обаче не бих искала И неделята да ни е заета, че все още са си дечковци и им се играе и щурее. Ще се пробваме с тези съботни курсове (по-лекички ми се струват)... само да не ни съвпадат със СМГ

# 50
 • София
 • Мнения: 11 300
Да тези занимания 1-3 клас почнаха след като вече бях записала Ники иначе бих се замислила и аз.
Нейна съученичка изкара курса които е за 4-6 клас още във втори клас, макар че определено не е за толкова малки деца и не всички биха могли да се справят от това, което видях с което се занимават.
Отново казвам, много и хареса на моята дъщеря и беше много запалена, но просто три часа в неделя не беше подходящо натоварване тогава за нея, предваканционно, а в момента приоритет и е математиката за тази година.
Исках да видим какво е, наблизо ни е ще остане за по-нататък, а и при желание винаги може и вкъщи да изгледаме някоя лекция и да направим упражненията.

# 51
 • Мнения: 1 309
Ето, вече обявиха прием за следващата година!
https://technews.bg/article-93494.html
Успех!

# 52
 • София
 • Мнения: 2 269
Аз само не разбрах за трите часа в събота или неделя. Деня по избор ли е или има групи с предварителен график?

# 53
 • Мнения: 1 309
Или събота или неделя по избор.

# 54
 • София
 • Мнения: 2 269
Благодаря!

# 55
 • София
 • Мнения: 1 042
И аз записах моя син за тест в Телерик. Много е запален по компютрите и иска да опита как се програмира, така ако го приемат ще се жертва част от уикенда.

# 56
 • София
 • Мнения: 2 259
И аз записах моя син за тест в Телерик. Много е запален по компютрите и иска да опита как се програмира, така ако го приемат ще се жертва част от уикенда.


Валя, мина ли детето теста? Тази година колко задачи и каква е насоченост?

# 57
 • София
 • Мнения: 2 269
Не съм Валя, но ще отговоря. Синът ми беше на теста. 40 въпроса с математическа насоченост. Боби каза, че били трудни и е имало доста задачи от курса по математика (за кандидатстване в СМГ). Дамата, която им е била квестор също е казала, че въпросите са много трудни, за да могат лесно да класират децата.
Веднага са им казали резултатите.
Чакаме класиране на 28.09

# 58
 • София
 • Мнения: 11 300
Пуснали са и информация за предишни ученици на Телерик.
Цитат
Здравей,
 
 
Честит първи учебен ден! Надяваме се, че очакваш с нетърпение старта на „Детската академия на Телерик“. Изпращаме ти информация за участието ти в новия сезон в групите за напреднали в направление „Разработка на игри“:
 
 
·         Кога започва обучението
Занятията стартират на 1 и 2 октомври 2016 г. Те ще се провеждат веднъж седмично в събота или неделя в рамките на три часа в учебния ни център.
 
·         Как да си избереш група
Запиши се за групата, която отговаря на твоите знания и умения. Ако ти е трудно или прекалено лесно, винаги може да се прехвърлиш в друга група. Това е възможност, която въвеждаме от тази учебна година. За да решиш, разгледай програмата на направление „Разработка на игри“ тук.
 
·         Коя група е подходяща за мен
 
o   „Разработка на игри“ – Средно напреднали/Урок 10+/
Този курс е подходящ за теб, ако:
o   си посетил поне 10 занятия в групите за начинаещи в „Детската академия на Телерик“
o   си пропуснал голяма част от уроците през сезон 2015/2016
o   би искал да преговориш цикли и тепърва да се запознаеш с масиви
 
o   „Разработка на игри“ – Напреднали/Урок 35+/
Този курс е подходящ за теб, ако:
o   си стартирал школи през октомври 2015 г. и си преминал цялата едногодишна програма
o   искаш да преговориш графи и да се запознаеш с 3D визуализациите в игрите
o   искаш да създаваш игри за телефони и мултиплейър игри
 
o   „Разработка на игри“ – Средно напреднали/Урок 23+/
Този курс е подходящ за теб, ако:
o   си стартирал школи през февруари 2016 г.
o   се чувстваш уверен в знанията си за масиви и би искал да се научиш как да използваш функции в създаването на игри
 
·         График на групите за напреднали в направление „Разработка на игри“ 2016/2017*
 
неделя
9:00 – 12:00 ч
Средно напреднали
/Урок 10+/
Явор Никифоров
Регистрирай се
неделя
9:00 – 12:00 ч
Напреднали /Урок 35+/
Иво Дилов
Регистрирай се
 неделя
16:00 - 19:00 ч
Средно напреднали /Урок 23+/
 Иво Дилов
Регистрирай се
 
                   *За да се запишете в курсовете, е необходимо да сте влезли в профила си в онлайн системата на "Академията на Телерик".
 
·         Сертификати
Ако се чувстваш уверен в знанията си, на всеки два месеца ще можеш да се включиш в състезание за сертификат, което да ти даде право да минеш в следващо ниво. Не се опитвай да се надцениш. Избери си най-ранния урок, в който се чувстваш сигурен, за можеш да се справиш на състезанието за сертификат.
 
Моля да се регистрираш за участие в групите за напреднали не по-късно от 27 септември (сряда) 2016 г.
 

Пожелаваме ти успешна учебна година в „Детската академия на Телерик“.

Поздрави,
Екипът на „Детската академия на Телерик“

Доколкото виждам първо ще изчакат да видят групите и старите курсисти, преди да обявят новото класиране.

# 59
 • София
 • Мнения: 2 269
Има ли някъде информация, колко деца са кандидатствали до момента? Или поне статистики от минали години за брой и среден резултат на кандидатите?

# 60
 • София
 • Мнения: 11 300
Мисля, че 12-14 точки беше минимума предната година . Някъде имаше информация, но не ми се търси в момента. Удължили са срока за миналогодишните курсисти до края на месеца за потвърджаване, след което най-вероятно ще изпратят покани на класиралите се деца. Изчакват няколко дни, не много за записване и отново канят деца за незапълнените места.

# 61
 • София
 • Мнения: 2 269
Да, благодаря! Открих информацията. Ето, който се интересува - статистика от миналата година:

Брой кандидатствали ученици: 800
Брой приети ученици: 260
Минимален резултат за прием в „Детската академия на Телерик“: 13 точки

# 62
 • Мнения: 1 973
Аз чакам да стартират регистрацията за CoderDojo.Детето е в 3 клас.

# 63
 • София
 • Мнения: 2 269
Аз вече имам имейл. Приети сме  Party

# 64
 • София
 • Мнения: 11 300
Лара честито  Hug
При нас изтича срока за подновяване на участието в курсовете.
Попитах за последно малката дали иска да ходи и този път реши че иска.
Записах я, да видим дали няма пак да се откаже.
Даже попита дали не може да започне от началото на курса, не след десети урок, но не знам дали има такъв вариант.
Ще попитам утре дали е възможно.

Имам въпрос до родителите, на които децата им ходят отдавна. Докато се рових в профила на малката открих синтезирана информация на едно място в профила и - име на лекцията, запис на лекцията и информация за домашните. Там е отбелязано, че няма изпратено нито едно домашно. Поне в началото докато ходеше си пишеше домашните, но не сме разбрали да трябва да се изпраща някъде. Праща ли се обикновено домашното и отчита ли се в профила това или е някаква опция, която не се поддържа.
П.П Открих си отговор на въпроса - Как да изпратя домашно в студентската система на Telerik Academy?

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 23:01 от Aila

# 65
 • София
 • Мнения: 158
И моето дете е прието/ 4 клас e/, но ходи на още две извънкласни дейности, които предполагат писане на домашна работа. Та... се чудя дали няма да се пренатовари. Какъв е обемът на домашните?

# 66
 • София
 • Мнения: 11 300
Коти имат около 5 подточки код да разпишат за домашна работа. Това което са правили на урока, да го доразвият или да направят нещо ново от същият вид или леко усложнено.
Ето от тук след лекциите може да видиш и домашните - http://www.telerik-kids.com/sofia/game-development-online-lessons
Отнема си време, вече колко зависи от това детето как се справя. На моята в началото и беше доста ново и различно, а и беше краят на учебната година, когато съвсем не и се учеше вече.

# 67
 • София
 • Мнения: 64
Здравейте,
детето се записа за групата по Алгоритмично Програмиране за Начинаещи в неделя.
Исках да попитам всичките ли 70-100 деца в това направление участват заедно на уроците или са разделени на подгрупи?
Ако са всичко заедно как успяват да чуят и видят всичко което им се показват от преподавателя?
Как се обръща внимание на толкова много деца на куп?

Ще бъда благодарна на мнения и впечатления от курса по програмиране.

# 68
 • София
 • Мнения: 11 300
Всички деца са заедно. Залата е голяма, като в средата има катедра за преподавателя, а от двете му страни големи проектори. Децата са в предната част от двете страни подредени с лични лаптопи, ако носят, което е по-удачно или на стационарните компютри налични в залата. Ако ползват стационарните компютри трябва да си носят флашка за да си свалят нещата, които са работили в час.

# 69
 • София
 • Мнения: 11 300
Можете ли да ми кажете тези които започват сега в събота от колко часа е курса?

# 70
 • София
 • Мнения: 2 269
Съботните групи са от 9 и от 16 ч.

# 71
 • София
 • Мнения: 11 300
Благодаря  Hug

# 72
 • Мнения: 7 419
Дайте идея за задачите на входния тест? При нас е на 8ми другата събота.
Състезателни теми за ЧХ, ДМ и от сорта ? Или?

# 73
 • София
 • Мнения: 2 269
По-скоро нещо като Кенгуру. Или поне така казват децата... И аз търсих и никъде не открих информация. Но задачите са трудни, щом за София средния резултат беше малко над 13 от 40 възможни точки.

# 74
 • Мнения: 7 419
По-скоро нещо като Кенгуру. Или поне така казват децата... И аз търсих и никъде не открих информация. Но задачите са трудни, щом за София средния резултат беше малко над 13 от 40 възможни точки.
Еха, ще е забавно  Crazy
А като тест ли е или са с отворени отговори?

# 75
 • Мнения: 1 973
Започнах да се притеснявам, че нещо пропускам или не съм разбрала. Имало ли е отворена регистрация за 1-3 клас, за начинаещи?

# 76
 • София
 • Мнения: 2 269

А като тест ли е или са с отворени отговори?

Тест е  Peace

VAVA, не е имало регистрация за 1-3 клас. Това, за което говорим е 4-6 клас.

# 77
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Задачите са логически, от този тип:
https://dauchimmatematika.alle.bg/%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87 … B0%D1%87%D0%B8-5/

Моят син пращаше решената домашна на преподавателката за проверка.
Домашните му отнемаха до час, ако се затрудни повече - до два. Случвало се е и да не може да реши задача. Става въпрос за Пловдив, С++.

# 78
 • Мнения: 7 419
Синът ми е приет (12 точки от 16), в събота започват. Дано му е интересно и полезно Simple Smile

# 79
 • Мнения: 94
Здравейте,
Къде се подготвят децата за изпитания тест-курсове/частен учител?Ако може да ми препоръчате за гр.София.
Благодаря.

# 80
 • Мнения: 1 309
Никъде не се подготвят. Ние отидохне в началото на 4 кл. направо на изпита и така вече втора година програмираме. Не сме ходили на нищо извън училище: частни уроци, школи в СМГ ... не. Но казват, че такива занимания много помагат. Успех!

# 81
 • София
 • Мнения: 2 269
Школите по математика със сигурност помагат, защото задачите на изпита са подобни. Но не си струва да се запишеш на школа само за да кандидатстваш в Телерик. Има и платена такава школа, така че ако на някой му се плаща, може направо там да запише детето си.

Аз съм доволна засега. Синът ми каза, че е трудно, но в същото време успява да се справя с домашните, което означава, че трудността е на оптимално ниво.

Искам да попитам по-опитните майки: трябва ли да се качват домашните? Виждам, че има линк за качване към всеки урок, но не са им казали да ги качват (или поне синът ми не е разбрал).

# 82
 • Мнения: 1 309
Трябва да се качват, да. От друга страна, никой нищо не ни е казал за некачените.

# 83
 • Мнения: 94
Търся учител с който детето да решава известно време подобни задачи и да придобие увереност,че може да се справи.Има интерес и сам сяда да си решава,смятам ,че известно време ако посещава учител ще му е много полезно.

# 84
 • София
 • Мнения: 1 723
В темата по напред беше споменато, че задачите за изпита са подобни на ЕК. Ако младежа има интерес към математиката и посещава състезания, не вярвам теста да му е труден. За самоподготовка, влез в някой от сайтовете (напр. https://klasirane.com/EK.asp ) и решавайте

# 85
 • София
 • Мнения: 11 300
Не не мисля, че са подобни на ЕК. Споменах, че е имало една задача, която дъщеря ми разпозна от там. Другите не са били от там, но са си задачи, които от наблюденията ми, децата, които се занимават по-сериозно с математика, нямат проблем да решат достатъчно за да се класират.
Можете ли да ми кажете, къде качвате домашното?

# 86
 • София
 • Мнения: 2 269
Домашните се качват там, където са линковете с видео лекциите - в профила на детето. Към всяка тема има линк за качване на домашното.

# 87
# 88
 • Мнения: 1 309
Тази седмица имат изпит! За тези, които не знаят казвам Simple Smile Дали обаче е и за новите ... по-скоро-не. За миналогодишните е .
Успех на децата!

# 89
 • София
 • Мнения: 11 300
И новозапочналите началото на годината имат някакъв изпит, да пишат игра мисля, след което ще се преценява дали продължават със следващите уроци или започват отново отначало.

# 90
 • Мнения: 1 309
Ахааа, значи и на вас - успех!

# 91
 • Мнения: 1 973
А какви са задачите за входния изпит. Получила съм писмо, че ще сформират нова група за 4 клас, а моята е в трети. Има доста третокласници, които успяват да справят. Ако има някъде качени примерни тестове, моля кажете къде.

# 92
 • София
 • Мнения: 11 300
VAVA няма никъде качени или поне аз не знам задачи. Ако обаче не се лъжа и дъщеря ти се занимава със състезателна математика просто отидете, мисля че няма да имате проблеми с теста. Едната близначка я пуснах миналата година трети клас втори срок и изкара 18 точки. Мисля че 13-14 точки е границата за прием.
По-скоро ако искаш прехвърли няколко записа на лекции и помисли дали ще и допадне и дали би ходила с удоволствие. Три часа е самата лекция, а след това имат и домашно.

# 93
 • Мнения: X
Курсовете само съботни ли са?

# 94
 • Мнения: 1 973
Благодаря. Ще гледаме заедно лекциите.
Успях да я запиша за заниманията на CoderDojo. Много й е интересно. Има само 5 занятия, остават 3 до края на годината.

# 95
 • София
 • Мнения: 5 964
Моля да ми кажете от колко часа са заниманията за деца в модул Разработка на игри в неделя? Синът ми посещава съботния курс от 9 до 12 часа, но заради СМТ се налага да отиде в някоя от неделните групи.

# 96
 • София
 • Мнения: 11 300
buni за кое ниво питаш? Моята дъщеря за първо ниво от първи до десети урок ли се пада ходеше в събота от 4 часа, точно защото в събота от 9 не можеше заради СМГ. Сега след като приключи новият прием обаче, няма да има за второ ниво в събота от четири, а само в неделя от четири и събота сутринта доколкото разбрах. Новата група е обявена, че ще започне от 26.11.2016 от 16:00 , така че дотогава предполагам, ще продължават да имат в събота от 4 следобед, а за неделя не знам. Ние искахме да е свободна неделята и затова ходеше в събота, но явно ще се наложи да се смени с неделя.

# 97
 • Мнения: X
По 10 занимания ли е един курс? Ако се пропусне такова, как се наваксва?

# 98
 • София
 • Мнения: 5 964
Aila, той е за първи път в Академията, започна от 01,10,2016 - събота модул Разработка на игри. Би трябвало да е първо ниво и си спомням, че имах право на избор между три групи -  в неделя и в събота, ако в събота има две групи, значи в неделя е само една  newsm78

# 99
 • София
 • Мнения: 11 300
buni значи са заедно с моята дъщеря.
Новата група от 60 деца мисля, ще има час със сигурност в събота от 4, така че моята дъщеря няма да може да ходи тогава, както досега. В събота сутринта също не може, тоест за нея остава неделята. Дали има и сутринта в неделя или само в четири следобед не знам, ще я помоля да попита на следващото занятие.

# 100
 • Варна
 • Мнения: 399
Има ли вече информация за лагер школата във Видин през декември?

# 101
 • Мнения: 125
Има ли вече информация за лагер школата във Видин през декември?

Вижте [тук...]

# 102
 • Варна
 • Мнения: 399
Благодаря!

# 103
 • София
 • Мнения: 17 539
А кога са изпитите? И изобщо, къде може да се намери (меродавна) информация за прием (за тази година)?

# 104
 • Мнения: 6 712
Най-добре е да следите страницата на академията,би трябвало скоро да има инфо.Мин.седмица бяха пратили мейли на старите курсисти, в които пишеше,че най-вероятно новата уч.година при тях ще почне ноември.

# 105
 • Мнения: 94
Здравейте,на 4.10 детето беше на изпит в академията,но не е разбрал кога и как може да си види резултат.Някои дали знае след колко време излизат резултатите?

# 106
 • Мнения: X
Здравейте,на 4.10 детето беше на изпит в академията,но не е разбрал кога и как може да си види резултат.Някои дали знае след колко време излизат резултатите?

Веднага. Погледнете в профила му, има резултат от изпита, колко точки е изкарал.
Но дали е приет, или не, не пише - трябва да обявят списъка с приетите.

"Кога стартират нови групи за начинаещи
Приемната кампания за учебната 2017-2018 г. приключи.
Кандидатите, явили се на входен изпит, ще получат уведомителни имейли след 18 октомври 2017 г.  Занятията ще стартират през втората половина на ноември 2017 г."

# 107
 • Мнения: 94
Благодаря,но в профила не отивам нищо.

# 108
 • Мнения: X
Благодаря,но в профила не отивам нищо.

Ако отидете горе на менюто Академия -> Входен изпит, не виждате ли резултат?

# 109
 • Мнения: 94
Не, при натискане на бутон входен изпит излиза-Кандидатстване за Telerik Academy Alpha.

# 110
 • Мнения: X
Да, странно. Там имахме резултат, но сега не пише нищо.

А детето ви не си ли е видяло точките, като е приключвало теста?

# 111
 • Мнения: 94
Значи проблема не е само при нас.
Може би трябва да изчакам повече време, но детето няма търпение да разбере колко точки има.Явно от вълнение не го е запомни ли. Чуди се още. .....

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 21:05 от лиляна

# 112
 • Мнения: X
Моят син изкара 31 точки от 40 възможни, 4 клас е. Задачите са били за седмокласници, нали?

# 113
 • Мнения: 94
Каза,че не са били много лесно задачите ,но не успя да кажв какви са били горе-долу задачите,моят е 5 клас.Ще чакаме резултат, дано да се е справил и да успее.Но се учудвам,че не виждам в профила точки..Вие кога сте  кандидатства ли?

# 114
 • Мнения: X
На 2 октомври. И на следващия ден имаше резултат.
Задачите са били като от състезания. Всички деца 4-7 клас са се явявали на еднакъв тест.

# 115
 • Мнения: 94
Благодаря,ще им пиша да ги попитам,защо ние не си виждаме резултата.

# 116
 • В къщата на здравето, любовта и красотата!
 • Мнения: 286
Ние също кандидатствахме. Имаме 17 т. Последно средният резултат беше 13,89 или нещо такова. Ние сме 5 клас.

Миналата година доколкото си спомням влизаха с 19 т.

# 117
 • Мнения: X
А вече излезе ли класиране? Аз писах на Телерик, отговориха ми, че временно резултатите са свалени за обработка и ще се качи класиране. Друго момче от класа на сина ми изкара 26 точки. Задачите са били от състезания, имало е нелеки, но за дете-състезател няма пречка да ги реши, особено ако е 6-7 клас.

# 118
 • Мнения: 94
  Ние вече получихме имейл.


Успех!

# 119
 • В къщата на здравето, любовта и красотата!
 • Мнения: 286
Би трябвало да имате мейл вече. Ние сме приетиии!  Радост вкъщиии Simple Smile))

# 120
 • София
 • Мнения: 17 539
И Врячо е приет - но какви са му били точките така и не можах да разбера, хрумна ми да погледна чак като видях тук, че ги пишело... и че са точки, а не бр. решени задачи...

# 121
 • Мнения: X
Поздравления!
1 точка = 1 задача
И максимумът е 40 т. за 40 задачи.
Можете да си попитате за резултата, едва ли ще откажат инфо.

На какво ще се запишете? Моят син си избра игри, защото алгоритмичното програмиране съвпада с друго важно занимание, което не може да пропуска. Станаха сто дини под една мишница...

# 122
 • В къщата на здравето, любовта и красотата!
 • Мнения: 286
Ние също сме за игрите. И при нас има съвпадение с времето отделено за алгоритмичното програмиране.
И аз съм притеснена с ангажиментитие как ще ги обхванем, но да видим. Simple Smile

# 123
 • София
 • Мнения: 17 539

Нищо не е избирал, аз го направих.  Mr. Green
Алгоритмичното програмиране.
Неделя му беше единствения свободен ден - досега.
Ако съвпадаше с нещо, щях да преместя нещото... И двамата програмисти вкъщи - аз и татито - намираме, че това е смисленото и важното, което следва да учи.
Прочее, и аз програмирам на C , и баща му... някак е основата за всичко друго.

ПП
Не ми е чак толкова голям зор да знам конкретно колко е изкарал, едва ли ще ги питам, като не мога да взема самия тест, че да видя кои задачи и къде е сгрешил. Simple Smile
Само от броя бях го сложила на малко под 2/3 решени - ама мислех, че може и тежест да имат, а накрая само брой решени /  общ брой беше видял. Хич и не ми беше дошло наум, че може да има резултат в профила - но... пак нямаше да има голяма полза.
Показателно е, че на състезания според състезанието получава към 50% или по-малко, рядко - повече.  Затова предположих, че задачите са били по-леки. А може пък да са били по-близки до него, знам ли. Уви, няма как да ги разгледаме.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 17:57 от katiABV

# 124
 • Мнения: X
А не са ли малки за това програмиране? Не е ли по-добре да започнат с игри?

# 125
 • Мнения: 6 712
Ще споделя мое виждане по зададения въпрос,уточнявам,че си зависи от детето...
Големият ми син е курсист в Телерик от трети клас(сега е девети) тогава нямаше "игри"и му беше завладяващо(покрай Яшу) да програмира на С(баща му е програмист и при нужда му дава насоки).Още от началото се видя,че се справя сравнително добре,без много усилия(в годишните ранглисти на състезателите е бил от 1  до 7място за групата си или класа)
За сравнение-малкия син също тръгна от трети клас,но определено му е по-трудно и не толкова успешно.
Нека децата да пробват това,което те са си избрали-да се забавляват чрез игрите или да се забавляват като състезатели.Успех на всички!
Извинете за дългия пост Embarassed

# 126
 • София
 • Мнения: 17 539
А не са ли малки за това програмиране? Не е ли по-добре да започнат с игри?


Не мисля. Т.е. не мисля, че са малки, не мисля, че би му било трудно (конкретно на Оги), не мисля, че е по-добре да се почне с високото ниво.
Обаче ако е на хор или на курс в СМГ или нещо подобно в тези часове - особено богат избор така или иначе нямаш.
Предполагам (няма как да знам), че започването с игри би било по-... забавно, може би. Но иначе моите наблюдения сочат, че който е започнал с програмиране от ниско ниво после се справя с другото, обратният преход е по-труден. Познавам голям брой програмисти, които мразят пойнтерите, примерно.
Абсолютно убедена съм, че Оги не би се затруднил - виж, за Врячо не съм сигурна, той си е природно разпилян, да не говорим, че така и не успях да го убедя да си прави схеми (или чертежи, или каквото и да било) на работата - опитва се всичко да задържи в главата и, естествено, половината неща изхвърчават от там...

# 127
 • Мнения: X
Обаче ако е на хор или на курс в СМГ или нещо подобно в тези часове - особено богат избор така или иначе нямаш.

На репетиции e всяка неделя от 13:30 до 14:30.
Ето какво са учили на двата курсa в Телерик миналата година:
Игри: http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/402
Ал.програмиране: http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/382

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 09:05 от Анонимен

# 128
 • Мнения: 94
Моля за съвет- на една приятелка детето желае да кандидатства в академията,не се занимава със състезателна математика (5 клас)има ли шансове за прием?В книжарниците съм виждала учебници (книжки)за състезателна математика,биха ли му били от полза?Моето дете така и не можа да обясни какви са били задачите на изпита.Аз незнам какъв съвет да ѝ дам и да я насоча. Благодаря!

# 129
 • Мнения: 185
Здравейте! Синът ми /16г./се регистрира на сайта на Телерик, но не разбрах, кога и как се провежда входният тест?

# 130
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Ако е кандидатствал, би трябвало да получи обратен мейл. В Пловдив кореспонденцията се води и директно с преподавателите на школите.

# 131
 • Мнения: 60
Здравейте! Записани дребосъци от днес за 1-3 клас София има ли? Simple Smile Малки са, осъзнавам го, но се надявам да се хареса и да се забавляват Simple Smile

# 132
 • Мнения: 1 973
Супер забавление за децата! Не се притеснявайте,  ще им показват, ще научат много интересни неща. Ще програмират на Скрач картички и игри. Ще програмират и Микро бит.

# 133
 • Мнения: 3 812
Моят въпрос е към  майките с деца, ходещи на алгоритмично програмиране : справят ли се децата ви по състезанията, само с подготовката от телерик?
Синът ми е 6 клас, втора година е в школата.
Миналата година тръгна с летящ старт, справяше се отлично и втория срок му стана доста трудно. Това го обезкуражи и започна и да решава по-малко. В къщи няма кой да му помага.
Децата от школата, които ходят по състезания и са добри, всички са с бащи програмисти. Та се чудя как се справят вашите деца и дали се получават нещата и без помощ в къщи ?

# 134
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Синът ми се справяше без помощ, но той е много запален по програмирането, и то алгоритмичното. Не се представяше блестящо, но в къщи странично си програмираше и самообучаваше. Задачите са си доста трудни.
След три години алгоритмично, втора година е Разработка на игри, и му е много лесно, но не го влече.

# 135
 • Мнения: 3 812
Синът ми се справяше без помощ, но той е много запален по програмирането, и то алгоритмичното. Не се представяше блестящо, но в къщи странично си програмираше и самообучаваше. Задачите са си доста трудни.
След три години алгоритмично, втора година е Разработка на игри, и му е много лесно, но не го влече.
Рядко решава в къщи
Но това , че не се справя добре по състезания, го отчайва
Не знам защо е решил  , че ако сега не се справя блестящо, никога няма да навакса тези неща

# 136
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Аз имах предвид, че в къщи програмира странични неща. Например бот за форум. Нещо с практическа насоченост. Просто за удоволствие. Задачи не е решавал, на състезания само веднъж имаше максимален брой точки, обикновено бяха между 100 и 200. Но това никога не го е разочаровало. До детето си е.  Може да опитате догодина Разработка на игри, там ще използва натрупаните знания, и ако е творческо човече, ще му е много интересно.
В програмирането има и много математика, не на всеки се отдава. На моето дете трудно.Но са му интересни кодовете и какво може да направи с тях.

# 137
 • Мнения: 3 812
Аз имах предвид, че в къщи програмира странични неща. Например бот за форум. Нещо с практическа насоченост. Просто за удоволствие. Задачи не е решавал, на състезания само веднъж имаше максимален брой точки, обикновено бяха между 100 и 200. Но това никога не го е разочаровало. До детето си е.  Може да опитате догодина Разработка на игри, там ще използва натрупаните знания, и ако е творческо човече, ще му е много интересно.
В програмирането има и много математика, не на всеки се отдава. На моето дете трудно.Но са му интересни кодовете и какво може да направи с тях.
Ljuboznatelna благодаря за споделената информация
Моят син също си програмира разни неща, взе да учи и други езици освен с++
Беше на лагер "разработка на игри" и доста му хареса
Според мен доста добре се справя, но резултатаите по състезанията го сломяват
Може би и аз имам принос за това, че го натискам да решава в къщи

# 138
 • Мнения: 192
Интресно ми е, дали има статистика - От колко приети в началото, колко деца остават в курса, след тестовете в края на първи срок?

# 139
 • Мнения: 7 419
Синът ми започна с 20 деца група в 4 клас, завършиха 12 в края на 7ми. Не знам кога колко са отпадали и дали са идвали нови.
Сега в 8 пак ходи, на различен модул, нищо че е в програмистка паралелка (в 8 клас нищо програмистко не се учи така или иначе)...

# 140
 • Мнения: 3 812
duhi puhi 8 клас подготвителен ли е?
Интересно ми е такава паралелка дали ще е полезна за дете, което преди това е ходило в телерик
Ще следя твоите отзиви за паралелката

# 141
 • Мнения: 7 419
Ми то вече няма подготвителен... Всичко е 8ми и се кандидатства само след 7ми... Така че да, като едно време ПГ.
Учат по 16 часа английски + 8 математика + всички разказвателни... 25 предмета имат 🙄

Полезна ще се види дали е 10-12 клас, но си е нормално продължение на Телерик, ако на детето му се занимава.

# 142
 • Мнения: 4 704
Ми то вече няма подготвителен... Всичко е 8ми и се кандидатства само след 7ми... Така че да, като едно време ПГ.
Учат по 16 часа английски + 8 математика + всички разказвателни... 25 предмета имат 🙄

Полезна ще се види дали е 10-12 клас, но си е нормално продължение на Телерик, ако на детето му се занимава.
Как 25, това ми изглежда невъзможно, трябва да имат прекалено много часове на ден. В 8 клас се учат при нас н МГ английски, математика, информатика, ИТ, философия, БЕЛ, музика,рисуване, физическо, това са 9 предмета.

# 143
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Това в математическата ли е? Моят син е в ПГЕЕ приложно програмиране. По негова преценка, що се отнася до програмирането, направо си е завършил 12 клас с тези си знания. След алгоритмичното програмиране в Телерик започна Разработка на игри, но му идва твърде лесно,а и не го влече, и напоследък не посещава школата.

# 144
 • Мнения: 4 704
Това в математическата ли е?
Ако е към мен-Да, то освен в математически гимназии на друго място информатика вече не се учи в 8 клас.

# 145
 • Мнения: 7 419
Да в МГ Пловдив. 25 казах образно, 14 са точно... И по всичко яко оценки 😁
БЕЛ
Английски
Мат
ИТ
История
География
Философия
Биология
Физика
Химия
Музика/Из. Изкуство
Физическо
Предприемачество

# 146
 • София
 • Мнения: 1 820
Здравейте!  Има ли някой представа дали Телерик имат практика да сменят и нагласяват графика за всяка година? Сина ми беше миналата година в съботните занимания, но сега ще се наложи да е в  неделя и се чудех дали ще могат да го преместят...?

# 147
 • Мнения: 7 419
Зависи от възрастовата група и нивото.... И нашите бяха в различни дни.

# 148
 • Sofia
 • Мнения: 4 020
Някое дете явявало ли се е на входния тест. Днес синът ми го направи и му се видя много труден. Той е 5 клас. Точките му също не са много, но няма как да се ориентирам какви са резултатите за неговата възраст. Може и да не е толкова зле. Затова искам да сравня, ако друг се е явявал.

# 149
 • Мнения: X
Моето дете е 6-ти клас пробвахме за пръв път и на нас ни се стори сложен теста. Не сме видели нашите точки 😕