Каква е разликата между учене и образование и защо образованият човек е този, който успява да използва знанието, което е натрупал, за собственото си развитие?

Иван Господинов е представител на Khan Academy в България. Той отговаря за организирането на доброволческата инициатива и контактите на местно ниво. Завършил е философия и социални науки в Лайпциг, Германия, а сферата на неговите интереси обхваща най-вече философия на образованието. Учител е по програмата “Заедно в час”. По време на септемврийската “Мини Академия за Родители” Иван дискутира с родителите различните дигитални платформи.

През последните 3 години повече от 25 милиона души по света са се записали за един или повече Massive Open Online Courses (MOOCs), предлагани от платформите, за които Иван разказва. Според проучване сред курсистите на една от тези платформи, Coursera, 35% от тях споделят, че са имали значителна полза – повишение на работното място, увеличение на работното възнаграждение, смяна на работното място, повишаване на уменията, и други. Страната, в която живеят и работят участниците оказва минимално значение за тези регистрирани ползи.

Научете повече за предимствата на тези платформи, какви теми и компетенции обхващат, кои са българските платформи, както и защо и как детето се мотивира, ако вие започнете да учите заедно, чужд език, например.Споделете ваш опит с такива платформи  Wink