Моля за съвет във връзка с непълнолетния ми син

• 29 988
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Интересно после мама ли ще го кара на уролог.

Нещо не се разбираме май.Simple Smile Разбира се, че презерватив е нужен. Но дори и да му купиш, гаранция, че ще го ползва, няма.

Бащата хич го няма в цялата схема и това е тревожно. Намесата му е силно желателна.

# 151
Все си мисля, че момченцата по принцип си имат един вроден страх да си пазят пишката от окапване...та едва ли толкова смело ще се хвърли в експириънса, ако знае какво го чака.

Никой не знае в БГ колко са болните от СПИН.

Абе стига му да го психираш с градската легенда за дащната девойка, която нарочно заразявала.

Или му пуснете тоя филм:

http://www.newstatesman.com/culture/2015/02/it-follows-film-abou … -mortality-itself

# 152
Бащата хич го няма в цялата схема и това е тревожно. Намесата му е силно желателна.
През цялото време ме "сърбят" ръцете да напиша някои работи за дезертирали от възпитанието на синовете си бащи, ама не посмях да наливам още "масло" в огъня, на който се пече авторката.
Но да, "тропването с юмрук по масата"  от бащата е наложително.Колкото и да не му се занимава.

# 153
за мен целта е младежът да разбере,че не е нужно да хвърля чисти трепети нахалост.Въпросът е докъде ще стигне докато разбере.

# 154
Интересно после мама ли ще го кара на уролог.

Хайде малко си запрете синовете, щото после като почнат да си хващат сериозни връзки, хич не е гот да си носят "подарък" някакви буби от тийн годините. И после- хламидия, здравей, добре дошли в АРТ клиниката заради едни тийн хормони. А, и ЧПВ. Предполагам, че отворената "девойка" е як развъдник на такива красоти.

Между другото тийнът-геймър знае ли, че не е само трипер и сифилис, а има и други гадости? Хващат се лесно, лекуват се трудно.

Права си. Сексуалната култура не е само онова възвратно постъпателно движение, а и последиците от него.

# 155
  • София
Сбрали сме се едно село тетки да нищим абсолютни глупости.
Авторката - казваш не може и си решаваш всички проблеми. Не може бе, не може. Да устиска още 2 години и да води която иска.
Като пример ти давам съседско семейство - едно момче имат, като стана на 17 доведе приятелка с приспиване, която не си тръгна 2 години. Още по-хубавото беше, че родителите и си биха камшика за Испания и я харизаха на новите и роднини след 2 месеца "гостуване". Ама я оставиха в чудесно състояние - анорексия съпроводена с всичките проблеми и на физика и на психика. Едва се отърваха, след като вложиха сърце и душа в нейното възстановяване. Че и разходите поеха....
Точно след 5 месеца цъфна нова. Тя откара близо година. Сега е с трета.
И всички тези девойки около 16-17 годишни дойдоха на "гости" за по 2-3 дни.
Знаеш ли какво беше - скандали, разправии, сълзи, сополи....накрая вдигнаха ръце...

Да, искам да съм приятел с децата си, но преди всичко съм им родител. Ако не можеш да поемеш тази функция, бащата и без това е "лошият", кажи му той да забрани.

# 156
  • София
Все си мисля, че момченцата по принцип си имат един вроден страх да си пазят пишката от окапване...

От моят опит (който не е меродавен, разбира се) е точно обратното - момичетата много повече настояват за презерватив, най-вече защото ги е страх да не забременеят.

# 157
Скрит текст:
Сбрали сме се едно село тетки да нищим абсолютни глупости.
Авторката - казваш не може и си решаваш всички проблеми. Не може бе, не може. Да устиска още 2 години и да води която иска.
Като пример ти давам съседско семейство - едно момче имат, като стана на 17 доведе приятелка с приспиване, която не си тръгна 2 години. Още по-хубавото беше, че родителите и си биха камшика за Испания и я харизаха на новите и роднини след 2 месеца "гостуване". Ама я оставиха в чудесно състояние - анорексия съпроводена с всичките проблеми и на физика и на психика. Едва се отърваха, след като вложиха сърце и душа в нейното възстановяване. Че и разходите поеха....
Точно след 5 месеца цъфна нова. Тя откара близо година. Сега е с трета.
И всички тези девойки около 16-17 годишни дойдоха на "гости" за по 2-3 дни.
Знаеш ли какво беше - скандали, разправии, сълзи, сополи....накрая вдигнаха ръце...

Да, искам да съм приятел с децата си, но преди всичко съм им родител. Ако не можеш да поемеш тази функция, бащата и без това е "лошият", кажи му той да забрани.
Е, те заради подобни "истории" ги обработвах моите синчета, че момичета с преспиване у дома -твърдо ньЕ.   Laughing
Аз бях и по-крайна, че дори не искам да познавам всичките им гаджета.Я си представете, че бяха се оказали някои Дон Жуановци, че аз трябваше да опознавам половината град...   Mr. Green
Сериозно, подкрепям.Никакво спане по къщите.
Апропо, за мен родители, които пускат 16-годишната си дъщеря да се вее по пътищата сама и да преспива при непознати момчета/мъже, не са либерални, а безотговорни и не им пука за дъщеря им.Ако историята е такава...

# 158
  • София - Рим и обратно

Апропо, за мен родители, които пускат 16-годишната си дъщеря да се вее по пътищата сама и да преспива при непознати момчета/мъже, не са либерални, а безотговорни и не им пука за дъщеря им.Ако историята е такава...

Доживях да се съглася с Краси Grinning.

# 159
  • София
Кафе  Laughing На тази тема и аз отдавна съм забелязала, че с Краси сме на една вълна.

# 160
Ох,като чета и ми настръхва косата... ooooh! Синът ми е на 12....Не  е далеч времето,когато ще го вълнуват подобни неща.Замислям се,че вече май трябва да започваме мнооого сериозни разговори.
Авторке,напълно разбирам притесненията ти. Хем не трябва да сме прекалено забраняващи,но и прекалено либерални също не е добре. Дано намериш златната среда. Дано момчето ти бързо разбере,че момичето не си струва.
Ние ги възпитаваме уж добре,но какво им се върти в пуберските глави,никой не знае.
Спомням си навремето как брат ми щеше да ходи чак до Видин (живеем в южна България),точно заради една мома от интернет.Да,вярно е ,че вече беше пълнолетен(но акъла му беше на 16 годишен).Майка ми си нямаше идея какви ги замисля. Добре че по някакво чудо се развали работата.

# 161
  • ЯМБОЛ
                    Започвам да си мисля,че нашата мама е поизвзела правомощията и на двамата родители и се е нагърбила със всички задължения.Този син единствено дете ли е в семейството?
                    Свикайте семейния съвет и кротко обсъдете положението-без драматизъм,трезво.Но не пренебрегвайте бащата,защото и при най-малкия фал ще стане голяма буря.

# 162
  • София
Твърдо "за". Въпреки, че нашите бяха прекалено и излишно строги по въпроса, съм съгласна.
Баща ми ходи да плаши гаджето ми да внимава с кого се занимава (бях още непълнолетна)

Аха, това Love! бившата Краси* ли е или съвпадение на имената

Повечето тийнове си намират компания в родния град.
Настръхва косата, защото майката според мен прекалено се задълбочава в детайлите и се филмира, а има дарба да разказва и филмирането се предава на по-чувствителните натури.
Семеен съвет? Ами като се зажени - Съветът по национална сигурност ли ще се свиква?

# 163
Ох,като чета и ми настръхва косата... ooooh! Синът ми е на 12....Не  е далеч времето,когато ще го вълнуват подобни неща.Замислям се,че вече май трябва да започваме мнооого сериозни разговори.
Да ти кажа "под секрет", от сериозни разговори, в този им вид, няма кой знае каква полза.   Laughing
Той може и да дава вид, че те слуша, ама да си мисли неговите работи, та не е сигурно какво и дали му влиза в главата.
По-удачен вариант е да се "инсценират" непредвидено възникнали разговори, в които той активно да участва, като се използват поводи.Например, гледате филм и се явява ситуация, която искате да обсъдите с него.Или, чули сте за случай, който води след себе си поредния разговор.или, гледате новини и използвате реално събитие, за да проведете поредния общ разговор.
Така, когато е включен активно в обсъждането, някак нещата по-трайно се "наместват" в съзнанието му.
Защото иначе приемат "сериозните разговори" като четене на конско и само чакат да свършите по-бързо.   Simple Smile

Кафе  Laughing На тази тема и аз отдавна съм забелязала, че с Краси сме на една вълна.
     Grinning

Е, то не може да сме само контра...поне като майки е нормално да има съвпаднали позиции.    Hug

# 164
Е,разбире се,че като казвам сериозни разговори нямам предвид точно: "сядай ,сине, сега да си говорим сериозно".
Приемам всякакви съвети от родители,които вече са минали по този път.

Общи условия

Активация на акаунт