Против акне/пъпки по лицето 4

• 114 317
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, а някой ползвал ли е на Авен Триакнеал емулсия? Каква е разликата с крема Триакнеал?  newsm78 Нещо съм се заблудила и взех емулсията вместо крема, като чета описанието ми се струва, че правят една и също, но знам ли.

Относно диетата, при мен също няма никакво значение ям или не ям сладко и тн. Най-вече се влияят от цикъла и стрес..  Tired

# 301
  • София
За диетата и акнето - сигурна съм, че здравословното хранене има значение за хубавата кожа, но за съжаление в моя случай акнето беше много тежко и диета не му повлия. Не съм се хранила с месо, млечни, сладкиши много дълго време и имах огромни кистозни пъпки, които не се повлияха от нищо.
От 4 месеца използвам Паноксил 10%. В началото положението беше критично, наред с беленето и зачервяването на кожата ми избиха много и огромни пъпки наведнъж. Буквално цялото ми лице беше в покрито. Сега е в сравнително по-добро състояние, излизат ми все още пъпки, но по-малко и завяхват по-бързо. Но пък останаха белези и петна, които се надявам с времето да избледнеят. Продължавам упорито да се мажа с Паноксила, вече използвам втора опаковка.

# 302
Страдах от ужасно акне преди година. Отивам да ми чистят лицето...всичко е ок и след 3 дни отново ужасните гнойни пъпки. Стискаш една до нея излизат две.
Отидох на дерматолог и тя ми каза да лекувам без да стискам. Предписа ми на Авен Триакнел и почистващ гел на Авен Cleanance. Много съм доволна. След няма и месец лицето ми беше чисто и сияещо. Крема се използва само вечер, никога през деня защото може да се получи изгаряне от силното слънце.
Друг продукт който мога да препоръчам е антибиотик за лица Далацин Т 10мг. Слага се само върху пъпките вечер преди лягане.
Започнах да използвам и по-лек ФДТ, с по лека текстура и специално за кожа склонна към акне. В началото ми беше малко неприятно че няма желаната покривност но с времето свикнах.

# 303
  • тук и там
По предписание на дерматолог се мажех със Диферин 0,1(да спомена ,че нямах акне а много комедони).Кожата ми не се обели,но стана страшно чувствителна,а никога не е била такава.Не можех да сложа крем на лицето си-дори и от сериите на Авен ,Ла Рош за чувствителна кожа и т.н-щипеха ми адски много.Странното е че цялото ми лице стана чувствително,а не само местата на които съм мазала със Диферин.А още по-странното е,че и скалпа ми стана чувствителен-наложи се даже да си купувам специален шампоан.Спрях диферина и започнах да мажа със масла-оправи се кожата ми на лицето,вече не реагира на кремове и т.н..Като казвам"оправи"-имам предвид от към реактивност и чувствителност...но от към акне...Положението стана много по-зле от преди..Преди имах само комедони,сега бузите ми са  във огромни пъпки и се чудя как да се оправя.Спрях  маслата-не са за моята кожа,сега ще търся начин да овладея положението със пъпките Peace
По темата за ФДТ-мога да препоръчам  от личен опит Anti-blemish solution  на Clinique.Ползвам го от години и никога не ме е разочаровал.През лятото нанасях и кремчето или по-скоро базата за матиране и свиваме на порите на Биодерма(pore refiner) под ФДТ и съм много доволна.По темата за ПМС  и хормоните,има една билка-Витекс и нея я препоръчват.Аз си я купих(на таблетки),мисля да я пия за ПМС,но все още не съм  я започнала за да  мога да кажа как се отразява в действителност.

# 304
За диетата и акнето - сигурна съм, че здравословното хранене има значение за хубавата кожа, но за съжаление в моя случай акнето беше много тежко и диета не му повлия. Не съм се хранила с месо, млечни, сладкиши много дълго време и имах огромни кистозни пъпки, които не се повлияха от нищо.
......
Все едно говоря за себе си; Според АГ съм ок, сега пия Зоели /контрацептив/, за който не съм особено навита, но ще има видими резултати след 2-та и 1/2 опаковка. Пия и бирена мая, от която може и да нададвам полека лекичка.

# 305
  • Бургас
Моите червени петна взеха да избледняват, но мнооооого бавно върви процеса. Купих си магнезиево олио по препоръка от форума. Три дни го ползвах и да ви кажа честно ми иде да го изхвърля. Това нещо щипе ужасно. Повече от 5-10мин не мога да издържа. Веднъж стоях повече, чак сълзи ми потекоха. Ефект за сега няма.

# 306
Спирай магнезиевото олио, докато не е късно. Само ще ти докара нови пъпки, запушени пори и реактивна кожа. Лекар го изписа на приятелка, казах и да не го ползва, тя естествено не ме послуша -  в момента цялото и лице, където се е докосвало олиото е в пъпки, даже ходи на дерматолог, който е казал "такива боклуци да не си слага на лицето".  Лицето и е в много лошо състояние, смея да кажа дори по-лошо от тези с тежко акне, защото пъпките са друг вид и ужасни
Олиото е добре да се ползва на тяло, когато има недостиг, но на лице в никакъв случай  Sick
Не всичко, което четеш във форума, може да е полезно или вярно

# 307
  • Бургас
Знаех си, че нещо не е наред с това олио.

# 308
Една приятелка ми кaза за сребърната вода,с нея да си мия лицето.Имате ли впечатления дали помага?

# 309
Тя е доста добра, но да измиваш чак не. По-скоро да нанасяш на чисто лице. Но то има различни видове и в определени случай трябва разреждане  Peace

Понеже наскоро писах на дама от форума, да споделя и тук
За тези, които търсят и анти-ейдж ефект, и грижа против пъпки в едно - МИЗОН. Марката е с чист филтрат от охлюв (колкото по-висок е процента, по-добре, но и е по-скъпо). Филтратът има силен анти-ейдж ефект, запълва, хидратира, като освен това изчиства кожата от несъвършенства. Особено действа ако имате белези от акне - заличава ги перфектно. Ако имате действащи пъпки или акне, действа и върху тях.

В мрежата има доста имитации, ако някой го интересува, затова внимавайте

# 310
Някой ползвал ли е продуктите на Covermark? Аз лично само коректор и съм много доволна, но вече не се предлагат в България, но могат да се поръчат, има и доста избелващи продукти.

# 311
Холи, a този крем mizon в enzo дaли е оригинaлен? Къде нaй-сигурно може дa се поръчa...  Rolling Eyes aз търся нещо зa сухa кожa, предрaзположенa към несъвършенствa - много лесно ми се зaпушвaт порите, a съм зaбелязaлa, че хидрaтирaщите кремове още повече я зaпушвaт, зa мaслaтa дa не говорим...

# 312
Не пазарувам вече от Ензо, в сайта има ментета. Не мога да кажа дали е оригинален - ако пазаруваш от Ибей, там има продавачи с доста добър рейтинг.  Peace

# 313
Дa, видях, че го имa и в Aмaзон  Simple Smile мерси!

# 314
  • Бургас
Една приятелка ми кaза за сребърната вода,с нея да си мия лицето.Имате ли впечатления дали помага?

При мен не. Всъщност не зная какъв ефект трябва да има. По принцип я дават противовъзпалителна и антисептична, едва ли не като естествен антибиотик. Но подозирам, че тази дето я продават по аптеките е силно разредена. Може би ако човек си я направи сам ще има някакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт