Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 ноем. 2004, 14:12 ч.

дете без брак?

 • 6 360
 • 152
 •   1
Отговори
Здравейте бъдещи мамчета!
аз живея с приятеля ми от 5 години, решихме да имаме дете - и ето ме в 3-тия месец. Но няма да подписваме. Дали има много като мен? Смятате ли, че подписа обвързва повече от бебето?

# 1
 • Мнения: 1 022
едва ли подписа или бебето биха оказали по-обвързващо положението, това си зависи от вашата обич и това как вие разбирате нещата...другите си имат друга ценностна система и това вас нетрябва да ви касае

# 2
 • Мнения: 2 274
Според статистиката 42% от родените днес деца  в България са извънбрачни, затова дори смятат да попроменят законите.... Разбира се, че едно дете има по-голяма стойност от подписа пред свидетели!!! А теб защо те вълнува този въпрос?

# 3
 • Мнения: 2 807
Личното ми мнение е, че все някога ще трябва да подпишете, поне заради детенце. То как ли ще се чувства, като започне да разбира??!

А това, че сте решили да си имате бебе само по себе си говори, че се обичате и искате да живеете заедно, така че... какво ви спира?

# 4
 • Мнения: 2 274
Цитат на: Maminka
Личното ми мнение е, че все някога ще трябва да подпишете, поне заради детенце. То как ли ще се чувства, като започне да разбира??!
Ами може да се чувства добре или дори избощо да не си задава въпроса, в случай,  че обич не му липсва...

# 5
Ами чета във форума - няколко бъдещи майки стягат свадба, пък и не съм много сигурна как се възприемат от околните извънбрачните деца - в смисъл че живея в малък град. На мен не ми пука, но се притеснявам малко след време това да не окаже някакво влияние на детето. Sign Exclamation  Пък и всичките ми познати, когато забременеят се женят.

# 6
 • Мнения: 2 575
Има като вас Grinning  И аз съм в трети месец, с приятеля ми сме повече от 6 години заедно. Искахме бебе, въпреки че не сме се бракували. Дали подписът обвързва повече от бебето? За мен той е само формалност... А едно бебе никога не може да бъде формалност...
Не мога да си представя нищо по-обвързващо (в добрия смисъл на думата) от едно дете, което е в крайна сметка е част и от двамата. Това е мое мнение, разбира се.
Не казвам, че в бъдеще няма да се бракуваме, може и това да стане. А ако стане, ще е само защото на бъгарските тетки са им много зли клюкарските езици и не искам един ден детето ми да страда или да се чувства непълноценно от това, че "мама и татко живеят без брак" и че е "извънбрачно дете". Но ... ще видим.

# 7
 • Мнения: 3 777
Не мисля че подписа обвързва, а чуствата между двама души.
И при положение че голям процент от децата са родени при несключен брак, как това ще се отрази на детето?

Да е само то - разбирам, но така са още толкова деца....
Мисля че се злоупотребява с това.
Щастието на едно дете, не се гради на един подпис и благословията на длъжностно лице.

Всичко е любов Grinning

# 8
 • Мнения: 2 274
Монтана не  е малък град, пък и щом не ти пука...и мен  ме питат кога ще се жените и аз много учудено ги гледам хората... Защото това с женитбата, заради бебето го приемам малко като изнудване, видите ли - длъжни сме.... Има си процедури за признаване на детето и т.н., които прекрасно уреждат майката и бебо, без брак, ако това е целта!

# 9
 • Мнения: 2 274
Цитат на: Slunce
Не мисля че подписа обвързва, а чуствата между двама души.
И при положение че голям процент от децата са родени при несключен брак, как това ще се отрази на детето?

Да е само то - разбирам, но така са още толкова деца....
Мисля че се злоупотребява с това.
Щастието на едно дете, не се гради на един подпис и благословията на длъжностно лице.

Всичко е любов Grinning
  202uu

# 10
 • Мнения: 4 372
ние не сме подписали. мисля, че съвместният живот не се основава на подписи...този подпис за мен е излишен - нито ще задържи някого, нито ще го направи по-отговорен...това, разбира се е лично мое мнение и нямам абсолютно нищо против хората, които подписват.

# 11
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
Важното е с таткото да се разбирате и обичате и да се радвате на детенцето и какво значение има има ли брак, няма ли. За детето също няма да има проблем, то си носи името на бащата и всичко си е наред. Само в родилното като записваш бебето ще ти искат някакво пълномощно от бащата + документите му, че е съгласен да носи неговото име и това е. Сестра ми, която в момента е на 15 също е родена от такъв "свободен брак", майка ми и вторият и съпруг не са подписвали, но нямаше никакъв проблем, а хем е било преди толкова години, детето също не се е чувствало ощетено по някакъв начин  Wink . Така че не се притеснявай, времената на соченето с пръст"глей ги тия с дете, а неженени", отдавна отмряха, пък дори и да се намери някой да коментира - какво ви пука?!! Дали ще сключите брак или не си е абсолютно ваш избор и раждането на детето не може да ви обвърже с подобно решение. Не, че имам нещо против брака  Grinning . Лека бременност ти пожелавам!

# 12
Найстина много е смешно, когато започнат да ме питат за свадба! Понякога се чуствам неудобно, когато ми задават такъв въпрос. Всъщност започнах да се замислям за тия неща под влияние на една моя приятелка. Когато решихме да имаме бебе даже не ми мина през ума свадба. Макар, че тайничко си мечтая някой ден да вляза в булчински магазин и да пробвам поне една рокля. Но ме е срам Embarassed

# 13
 • Мнения: 1 680
Според мен е хубаво детето да бъде родено в брак, тъй като обществото ни не е дорасло да приеме без предрасъдъци извънбрачното дете, което в миналото е наричано "незаконнородено" представете си. Но пък от друга страна никога не съм искала да се женя бременна, защото всички питат: Защото забременя ли се омъжи? А и един ден самото дете може да те попита или най-малкото да се терзае вътрешно. Според мен е хубаво след като родиш да сложите по един подпис, много ще улесните нещата - ще избегнете признаването, евентуални проблеми с наследяване и т.н. все неща за които сега не мислите. Разбира се подписът не обвързва повече от личната отговорност за създаването на дете, но е една формалност, която в бъдеще ще ви спести много неприятности при сблъсъка с бюрократщината.

# 14
 • Мнения: 182
На мен ми предстои сватба в края на ноември, но не мисля, че подписите са от значение. Важното е да има разбирателство и да се правят компромиси.
Аз лично не държа да се омъжвам, но ще го направя заради мъжа ми защото той иска.

Общи условия

Активация на акаунт