Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 538
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
  • Мнения: 26 333
Суших райски ябълки.От малките,леко сплеснати и твърди.Обелват се,режа ги на около 5мм,махат се семките /ако има такива/,за 10ч са готови.Много ни харесаха.Запазват си цвят,сладост,аромат.От 1,400кг.се получиха 250гр сухи.

# 451
  • Мнения: 4 206
Момичета,
моля, бързо споделете, ако някоя е сушила ягоди.
Ягодите ми са доста едрички, ще ти режа на две/четири.
Кажете ориентировъчно време и температура...
За първи път ще зареждам сушилнята и нямам никакъв ориентир.

# 452
  • Мнения: 5 459
Аз съм сушила ягоди преди 2 години, но ми се иска и сега да заредя няколко сушилни, така, че ще ми е полезна информацията...

# 453
  • Мнения: 6
Благодаря! Аз поръчах на Klarstein ... сега я чакам да дойде и дано имам успех със сушенето Simple Smile


Здравейте!
Доволни ли сте от Klarstein-а? Ако може малко впечатления от машинката. Загледала съм ги, а никъде не намирам отзиви за марката.

# 454
  • Мнения: 10 201
Коментарът е от преди 2 години, а потребителят не е бил активен във форума от 14 декември 2018 г. Аз не бих очаквала отговор.

# 455
  • Мнения: 2 340
Момичета, как да разбера ,че съм изсушила добре кайсиите?
Изобщо какъв е принципа да се разбере дали е време да се махне каквото и да е когато се суши?

# 456
  • Мнения: 4 206
До сега съм сушила само ягодки и то нарязани на тънко, като за чипс. След 20 ч. цикъл ги оставих още 4 часа.
Реших, че 24 ч. е достатъчно. При опитването не бяха хрупкави, а като сушенка.

# 457
  • Мнения: 3 608
Ми то няма сушен плод който да хрупа.

# 458
  • Мнения: 1 271
Ми то няма сушен плод който да хрупа.
Моят ябълков чипс хрупаше и на вкус беше страхотен, но аз съм писала преди време, че пластмасовите ми тавички излъчваха една миризма на химия при нагряване и ми умирисаха чипса, всичкия го изхвърлих и оттогава не съм ползвала машината повече.

# 459
  • Мнения: 4 206
Да, точно ябълков чипс съм опитвала дето хрупа.
Точно той ме вдъхнови за покупка на сушилнята.

# 460
  • Бургас
  • Мнения: 5 679
Потвърждавам и аз за ябълковия чипс - стават си хрупкави резенчетата ябълка при достатъчно сушене (отдавна съм пробвала и не помня точно време) Wink

# 461
  • Мнения: 1 271
Според мен, хрупкавостта на съответния плод идва преди всичко от дебелината на резенчето, колкото е по-тънко, толкова по хрупкаво ще стане, е зависи и от самия плод, колко сочен, месест и прочие характеристики. Мисля си, че повечето видове плодове могат да станат хрупкави, стига да са тънко нарязани, това пък съкращава времето за сушене. Аз бабините сушени ябълки от едно време не ми харесваха, точно по тази причина, че дебело нарязани ставаха еди жилави и хич не ги ядях, обирах от паничката само крушите и сините сливи

# 462
  • Мнения: 4 206
Ами аз ягодките но тънички филийки ги нарязах.
24 ч. суших (забравих на колко градуса, май на 60), ама не станаха хрупкави.

# 463
  • Добрич
  • Мнения: 5 447
Момичета, как да разбера ,че съм изсушила добре кайсиите?
Изобщо какъв е принципа да се разбере дали е време да се махне каквото и да е когато се суши?

Аз гледам да няма влага в плода, като го стисна между пръстите си, трябва навсякъде да е сухо. С опипване прибирам всяко едно парченце и които ми се струват все още с остатъчна влага ги пренареждам и пускам отново.

Скрит текст:
Миналата и тази седмица суших кайсии.

# 464
  • Мнения: 14
Някой използва ли дехидрататор Excalibur ECB52B дехидратор с 5 тавички?

Общи условия

Активация на акаунт