Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 105 985
  • 609
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 1 488
Месо и колбаси суша на студено и тъмно място, най- често в хладилника, иначе стават като варени.

# 586
  • София
  • Мнения: 3 351
Ще пробвам в машината. Дано не е много зле.

# 587
  • Мнения: 230
някой ползва ли тази машина, след като изсуши продуктите. Дали е добра.Приемам и други предложения ,на разумна цена
http://www.samozamen.com/%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D … %D0%BD%D0%B5-caso

# 588
  • Мнения: 2 379
Не знам дали е такава, но и ние вакумираме след изсушаване. Вакумирам череши, вишни.
Срам ме е да си призная колко хубава машина за сушене имам и колко малко я ползвам

# 589
  • Мнения: 3 006
И аз тази година се очертава да не я ползвам много-много. Нямаме никакви плодове, освен ябълки, които пък падат. До сега само черешки и банани суших тази година. Да видим дали ще намеря читави сини сливи да купя, че голяма конкуренция с ракиджиите се очертава. Оплаках се, мрън-мрън.

# 590
  • Мнения: 8 859
Как се сушат банани, сливи, череши, смокини? На какви парчета се режат, на колко градуса, за колко време? Blush

# 591
  • Мнения: 3 006
Бананите режа на тънки шайби, за да се получи чипс. Сливите - срязани на две, без костилка и с върха на ножа правя няколко разреза на кората, за да съхнат по-лесно. Череши - цели, костилката я вадя с уред, който пробива плода и стават две достатъчно големи дупки отгоре и отдолу на плодчетата. Смокини не съм сушилна. Градусите - вижте препоръките на сушилнята, но общо взето се започва с 60гр. После намалявам и размествам тавите. Времето - според личните предпочитания за сухота/хрупкавост. Пробва се. Един пълен цикъл от 20часа със сигурност. Горницата зависи от вас.

# 592
  • Мнения: 8 859
Delia, благодаря. А плодовете (особено бананите) обработват ли се с плодов/лимонов сок, за да не си губят цвета?

# 593
  • Мнения: 3 006
Потъмняват, да. Аз с нищо не обработвам, нито преди, нито след сушене на какъвто и да е плод.

# 594
  • Мнения: 1 459
Аз напоследък плодовете ги правя на пюре и след това разстилам на тънко върху хартия за печене и така суша. Не ми се чупят ноктите, докато ги изчегъркам. Това е диня:
Скрит текст:

# 595
  • Добрич
  • Мнения: 4 453
Миналата седмица суших първо нектарини, а после праскови. За 36 часа бяха готови. Прибирам в стъклени буркани. Снощи заредих пак нектарини. Изчетох каквото намерих  в нета за сушенето на диня, защото ми се иска да пробвам.
Кайлис, пюрето от диня не става ли рядко? Мисля си, че по-скоро ще има консистенция на сок. А скарите на сушилнята ти имат ли дупки по средата? Питам, защото моите нямат и не съм убедена, че въздухът ще преминава през хартията за печене, а ми се иска да пробвам твоя метод с динята. Другите неща си ми харесват на парченца.

Смокините и сините сливи суша на половинки. Черешите без костилки, но по нищо не се различаваха после от стафиди, затова не повторих. Може да не съм улучила сорта...

# 596
  • Мнения: 1 459
Вела, рядко е пюрето от диня, да. Но аз първо го прецедих, за да остане предимно пулпа. Скарите ми имат дупки, но аз слагам хартия за печене и нямам проблем със сушенето. Сушилникът ми е от евтините, струваше около 60 лв преди няколко години.

# 597
  • Мнения: 4

Така е на картинката с разширени междуредия, но вътре е подреден сбито. И аз без да се замисля редих така и не съхнеха, само най долния ред леко и ги въртях. Кой да се сети, че то въздуха няма от къде да минава.
Скрит текст:

# 598
  • Мнения: 4
Цитат на: vasq_5 [b
[/b]link=topic=879654.msg37086855#msg37086855 date=1532355653]

Така е на картинката с разширени междуредия, но вътре е подреден сбито. И аз без да се замисля редих така и не съхнеха, само най долния ред леко и ги въртях. Кой да се сети, че то въздуха няма от къде да минава.
Скрит текст:

# 599
  • Мнения: 4
Доволни ли сте от този уред. Възнамерявам да си купя.

Общи условия

Активация на акаунт