Мюнхен

• 39 719
  • 449
  •   1
Отговори
# 435
  • I want it all and I want it now.
Според мен е написано, че в случай нищо не разберат от  гита не се възстановява цената на билета. Преценете на място .
Музея е невероятен.

# 436
Здравейте, ние пътувахме до Мюнхен през декември. От летището в Меминген до Мюнхен ползвахме имено този билет. Бяхме 4-ма човека (2ма възрастни и 2 деца). Той важи за цяла област Бавария+градския транспорт в градовете в указаните на билета часове (без бързите и нощните влакове). В него се включваше и шатъла от летището в Меминген до гарата в Меминген.
Извинявайте, може ли повече инфо да шатъла? Предварително ли се купува билет, къде да го търся, каквото се сетите за него...Благодаря предварително.

# 437
  • София
Заповядай :

# 438
Здравейте, не знам дали питането ми е за тук, но търсейки информация ми излезна темата и срам не срам ще питам. Предстой ми пътуване с прикачване в Мюнхет. Полета е на Lufthance с време 65 мин престой. София-Лисабон е дестинацията. Т.к не съм пътувала с прикачване, а и толкова малко, някой може ли да ме ориентира какво да очаквам. Не знам все още кои са гейтовете, полета е след месец, но исках да съм подготвена за всяккви ситуации. Блгодаря!

# 439
  • София
Точно летейки за Лисабон, съм се прекачвал в Мюнхен. Но тогава още не бяхме в Шенген и е вероятно да има промени сега.
Летището е огромно, но много добре организирано и има табели на всяко възможно отклонение.
Аз тогава много вървях! На няколко нива, с няколко ескалатора и с подземно автоматично влакче.
Вече вероятно ще е по-близо предвид, че и двата полета са в Шенген.
Само един съвет имам : Гледай табелите, нищо друго особено няма.

# 440
  • Велико Търново
Първите дни на юли ще летим,  със съпруга ми, до Меминген, за да можем да посетим музеят на БМВ в Мюнхен.
Взела съм билети, запазила съм хотел в близост до Мариенплац и възнамерявам с С бан да се движим от хотела до Олимпиапарк. Забележителностите ще обиколим пешеходно - тези около Мариенплац, Петерскирхе, Фрауенкирхе, Азамкирхе, Резиденцията, Новата пинакотека и ако нещо друго ме насочите бих била благодарна.
Всъщност пиша с два конкретни въпроса:
1. Препоръчайте ми немско заведение където да може да заведа ММ да хубав яде джолан ( хексе). Някъде  в района на стария град и отново да се стига пешеходно.
2. От Меминген до централната гара на Мюнхен кое би било по-евтино за транспорт - Фликсбус или някои влак/автобус да търся. Чета за някакъв шатъл, но не ми стана ясно за него.
Благодаря предварително!

# 441
Първите дни на юли ще летим,  със съпруга ми, до Меминген, за да можем да посетим музеят на БМВ в Мюнхен.
Взела съм билети, запазила съм хотел в близост до Мариенплац и възнамерявам с С бан да се движим от хотела до Олимпиапарк. Забележителностите ще обиколим пешеходно - тези около Мариенплац, Петерскирхе, Фрауенкирхе, Азамкирхе, Резиденцията, Новата пинакотека и ако нещо друго ме насочите бих била благодарна.
Всъщност пиша с два конкретни въпроса:
1. Препоръчайте ми немско заведение където да може да заведа ММ да хубав яде джолан ( хексе). Някъде  в района на стария град и отново да се стига пешеходно.
2. От Меминген до централната гара на Мюнхен кое би било по-евтино за транспорт - Фликсбус или някои влак/автобус да търся. Чета за някакъв шатъл, но не ми стана ясно за него.
Благодаря предварително!

Разкошен джолан, не само разкошен, но и огромен, ядох преди месец в Хофбройхаус.

# 442
  • Пловдив
Като излезете от летището веднага вляво е спирката за обществения транспорт до гарата в Меминген, по спомени автобусите са на 30-40 минути, от Меминген до Мюнхен обикновените влакове са на всеки час. Общо взето, ако се наложи да чакате пътуването може да отнеме з часа. От изхода вдясно пък е спирката на директните автобуси до Мюнхен, за които е добре да имате предварителна резервация, но ако самолетът закъснее не е сигурно, че ще ви изчакат. Летището е супер малко, няма как да се объркате.
Аз не препоръчвам големите бирарии или поне се въздържайте да ядете шницели там, сигурно пържат по 1000 на ден. Хофбройхаус си е атракция и историческа забележителност и от тази гледна точка си струва да го посетите. Иначе около Viktualienmarkt,  Rindermarkt и улица Tall е пълно със заведения от този тип, но и те са пълни с туристи. Ако искате да усетите истинската атмосфера на Мюнхен отидете в Glockenbachviertel, Schwabing или Lehel.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 17:42 от The Game

# 443
  • Велико Търново
Ехеее, много благодаря! Страхотни сте!
Била съм в Кьолн по работа сигурно 7 пъти и само съм говорила на мм за джолана, та ми се иска и той да го тества. Дано да е също така превъзходен и този в Мюнхен

# 444
  • София
skk, за колко дни сте там?
Можеш да помислиш за опцията да купите Дойчланд тикет за 58 евро за 1 месец. Той покрива обществения транспорт в цяла Германия без скоростните влакове.

# 445
  • Germany
Andy's Krablergarten  и Steinheil 16 за шницели ( аз съм веги, но това според мъжете вкъщи😉). А джолан съм пробвала преди години в Hofbräuhaus и беше много добър. Култова е бирарията, всички туристи минават от там, но малко е все едно си на гарата - много пълно и много шумно.
Между другото, мисля че Новата Пинакотека е в ремонт, проверете все пак на сайта. Старата и Модерната работят.

# 446
  • Русе, у дома
Само да добавя: Нимфембург, за разходка, ресторанта там също е хубав, но специалитета е патешко.
На нас мн ни хареса и египетския музей. Той е срещу старата Пинакотека. Сестра ми си води гостите често и в доич мюзиум.
Аз от летището в Меминген до Мю се предвижвам с шатала. Резерв.си билета предварително.
https://www.allgaeu-airport-express.de/

# 447
  • София
Ако си запазите маса в Hofbräuhaus, не сте в масовката на партера. Хапвате в типично немска атмосфера. На нас храната ни хареса.

# 448
Ето го и моят:

# 449
  • Велико Търново
Еех, кьолнския е с картофки като пържени, но нямам снимки да онагледя. Нищо де, тази подколеница пак си е апетитна работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт