ДЕВЕТИ клас - тема 55

• 38 369
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
ЕлиТ добре че твоят син е жив и здрав и е успял по негов си начин да избегне тази толкова неприятна ситуация.

Аз искам да ви попитам момичета, четат ли вашите деца книги? Ние нещо хич ни няма в четенето на книги. Почвам сериозно да се притеснявам, че се занимаваме само с училищният материал.
Дават ли им много домашни за в къщи и успяват ли вашите деца да се подготвят за следващия ден?

През ваканцията ни предстои да посетим тук в София няколко студента от Германия и Австрия - та да видим какви отзиви ще даде моят син от тези срещи   newsm78

# 211
  • Русе
Моето чете, повече от необходимото, но то на там го влече. В събота поръчах 7бр., малко по специализирани (свързани с киното) и ми вади душата. Вчера от издателството се обадиха, че ще се забавят иииии бунт в къщи Simple Smile. Сега по литература учат библията и някакви такива неща - изобщо не ги поглежда. и древногръцката литература не и беше на сърце. Домашни не съм забелязала да им дават много от училище - някакви проекти все прави - но то е защото лесно се изкарват шестици с тях. Иначе на уроцит, извънкласни, има много домашни. Справя се - стои до 12-01, но не защото учи много - повече чете и гледа разни филми. Както казва сам "Голям айляк сме го ударили"

# 212
  • дядовата ръкавичка
Много се възхищавам на момчето на ЕлиТ. Толкова е оправен и самостоятелен.

Тази година синът не е е прочел нито една книга, но не защото  се е напрегнал да учи. От компа не остава време  Crossing Arms. И книгите, които му препоръчвам, не харесва. В тази връзка, какво четат 15-годишните момчета?

Sternenstaub, да споделите после отзиви от срещите  Simple Smile.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 09:41 от Айяла

# 213
Айяла ще споделя непременно моите, а и на сина ми впечатленията.

Аз като гледам моят син винаги си е научил и написал по всичко много бързо и най-вече има достатъчно време за почивка и за компютърни игри. Не знам докъде ще я докараме. Поне престана да има голяма необходимост за срещи през седмицата с неговите приятели. Съботите и неделите не се броят - те са резервирани за забавления  Joy
Ще се радвам да споделите интересни заглавия на книги, които да ни заинтригуват.

# 214
     Обожаваше да чете...,до преди 2 години.Сега го виждам с книга,само на морето и по Коледа, на вилата няма Интернет.Иначе-не! Чете дадени му по етика книги,но това не го броя...    При нас друга драма-категорично ни отказва ,да идва с нас-пътешествия,екскурзии...Ако дойде-мрънкоти през цялото време.  Wink

# 215
Много се възхищавам на момчето на ЕлиТ. Толкова е оправен и самостоятелен.

Тази година синът не е е прочел нито една книга, но не защото  се е напрегнал да учи. От компа не остава време  Crossing Arms. И книгите, които му препоръчвам, не харесва. В тази връзка, какво четат 15-годишните момчета?

Айяла, аз често няма какво да напиша, защото си го казала преди мен Grinning все на един хал са нашите момчета
лятото на плажа чете страшно много, но е защото интернетът му е ограничен, и не остават много форми на забавление, тогава изяжда по 4-5 книги за седмица, и след това пълно затишие

сега преди няколко дни забеляза вкъщи новата книга на Джон Гришъм, и я приключи също супер бързо, и за пореден път заяви (чел е и всичките му други), че призванието му е да бъде адвокат в Америка.... то така на книга, всеки може  Laughing та тъй, някои деца ходят при консултанти, а моят се "ориентира професионално" от такива бързооборотни трилъри

# 216
Моя деветокланик Не чете... за голямо мое съжаление. Сериали на компа - повече от средностатистическа пенсионерка , фитнес през ден, учене  - това са му заниманията.  Никога не е бил от най-четящите. Но сега е .. трагедия просто. С книга не съм го виждала тази година, изключая задължителната литература по български език.
Ваканцията е подходящо време за книжка, но не се залъгвам, че ще посегне към някоя. Говорим на тази тема, но от опит знам... 9 клас е най-трудния период от живота им като тийнове. Да стиснем зъби и да поизчакаме, с вярата, че догодина ще са различни.

# 217
  • Русе
Ха,ха,ха, то и в VIII-ми с това се успокоявахме. Дано, дано, ама надали. Grinning

# 218
Индивидуално е, да, но като знам през какво минах с големия - беше като дълго отсъствие на детето ми, и как тази есен  някой все едно си го върна в тялото му ....си мисля,че и с малкия ще е така. Ако няма осъзнаване в 10 клас ще търся начини за спасение. За сега си мисля, че ще се  оправи от само себе си.

# 219
  • Русе
Какво му има бе скъпа, наред са си децата и са съвсем осъзнати (макар ние не винаги да го виждаме или да ни позволяват да го видим) - нормалното израстване. Има го, няма го - там си е, само дето ние искаме все да са малки и все да правят каквото на нас ни се иска да правят и все да имат нужда от нас. Децата ни са супер (поне, тези от форума). Всички сме се грижили добре за тях и добре сме ги възпитали (си мисля и се надявам), но вече са големи и различни и скоро отлитащи.

# 220
  • Стара Загора
Момичета ,мога ли да попитам - някой знае ли кои класове влизат в оценката за средно образование по химия и биология ??

# 221
  • София
Зависи къде учи детето. Ако е в езикова, МГ и въобще в  гимназия с интензивна езикова година и в 8 клас не е учило упоменатите предмети, оценките от тях  в дипломата за средно влизат от 10 клас нагоре, тъй като в десети се учи по учебниците за девети. В девети се изучава по тези дисциплини осмокласен материал, затова и оценката за степента на усвояването му отива към дипломата за основно образование. Но ако детето е в професионална гимназия или в реална пралелка и в 8 клас е изучавало въпросните предмети, оценките още от 9 клас му влизат в дипломата за средно редом с тези по БЕЛ, математика, първи и втори чужд език, информатика, информационни технологии, физическо и т.н..

http://91neg.bg/za-uchenici-i-roditeli/formirane-na-bal/

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 13:19 от пенсионирана русалка

# 222
  • Стара Загора
Благадаря ти Русалка !! Hug Hug В ПМГ е ! Сега е в 9 клас,но учат с учебници за 8, и затова се обърках ! Благодаря ти още веднеж !! bouquet bouquet

# 223
Ще ви споделя набързо няколко неща от нашите познати студенти, които учат в Германия и Австрия. Най-първото нещо , беше че много от записалите се студенти българи в Германия прекъсват и не могат да завършат (отнемат им студентските права). Причината според тях е в българското образование, което като цяло не те мотивира да учиш за знания и задълбочено. Не те учи как да учиш и според тях това е много голям проблем. Според тях изключение правят само класовете от НЕГ , които завършват с немска диплома. Едното от студентите учи специалност на английски и каза, че му е трудно в Германия защото не владее немски език. Това е накратко. Имаше много неща които си говорихме, но ако искате нещо по-конкретно да знаете, питайте.

# 224
  • София
Sternenstaub, не целя да те оборвам, но за мен споделената информция е доста подвеждаща.. Успешно справящи се деца  има отвсякъде - от лайстунг класовете  и от нормалните ДСД паралелки на НЕГ, от много други немски гимназии в страната, от математически гимназии и други училища. Някои дори не са учили немския в училище, а на курсове и пак успяват. Нещата важат и с обратен знак. Несправящи се има отвсякъде. Всичко си зависи най-вече от детето. Да, системата е друга, да, сблъскват се  челно през първия семестър с много по-голямо  натоварване от това у нас и с друг начин на оценяване (който не ги гали като нашия с  едва 18-20 %, достатъчни  за тройка) и въпреки всичко мотивираните успяват. Peace Освен това как така им отнемат студентските права.. Системата е такава, че максимално 3 пъти можеш да се явиш на един и същи изпит. После наистина  те отписват от съответния университет и никъде в Германия не можеш да продължиш в същата специалност. Но спокойно можеш да започнеш  от нулата в друга и да си бъдеш пак съвсем редовен студент.  Има всъщност  резон в подобно ограничение, тъй като 3 поредни скъсвания все пак са показател, че материята не ти е по силите.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 12:26 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт