ДЕВЕТИ клас - тема 55

• 38 361
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
можем само да си мрънкаме, че децата си растат, но според мен е много по-естествено в тази възраст да искат да бъдат с връстниците си, вместо с нас - поне аз сериозно бих се притеснила, ако целенасочено предпочита моята компания  Simple Smile в пъти ми е по-приятно вечер да имаме наситен кратък разговор, в който да научим как е минал денят, отколкото да съставлявам огромната част от този негов ден (да не забравяме - пубертетски ден)

а иначе, нормално да ни е мъчно от това отделяне, но ние пък от 3 месеца си имаме малко прекрасно коте вкъщи, на което отдаваме цялата нежност и досадно хипервнимание, които преди се изливаха върху тийнейджъра, така че сега всички постигнахме емоционален баланс  Laughing

# 241
  • някъде ... тук ...
Ние също изкарахме интересна ваканция. Обиколихме малко из Унгария и Хърватия с кемпер, та по повод дългото изкарване заедно - почти 10 дни ни се събраха четиримата заедно Simple Smile Много хубава екскурзия се получи. Деветокласникът беше отговорник по "чекването" от различните места и забележителности Crazy Поне роднините бяха спокойни, че не сме се изгубили някъде Laughing

# 242
Ние също изкарахме интересна ваканция. Обиколихме малко из Унгария и Хърватия с кемпер, та по повод дългото изкарване заедно - почти 10 дни ни се събраха четиримата заедно Simple Smile Много хубава екскурзия се получи. Деветокласникът беше отговорник по "чекването" от различните места и забележителности Crazy Поне роднините бяха спокойни, че не сме се изгубили някъде Laughing

Уау... респект! Искрено ви завидях.
Да, все още успявам да ги накарам да правим нещо заедно. Не толкова нещо ново, колкото станали традиция ритуали. Неща които сме правили с години и са ни станали нещо като навик.  Разходка до гребния канал за сутрешен крос. Качване на някое тепе. Вечеря в любим ресторант. Разходка в любима част на града.  Пеша до централната част на града за..... един сладолед, примерно. Китна тераса в стария град за по бира. Всичко това са спомени. Скоро няма да са около нас.  Но ще ги усещам, защото ще съм пълна с емоциите които изживявам сега. Надявам се и с тях да е така - когато отлитнат, да не усещат празнина в себе си.

# 243
  Мила,G..D..така си го написала,че....ми се насълзиха очите...Много бързо пораснаха...Да са ни живи и здрави!

# 244
Roo Roo - моите синове ще са в Мюнхен през август. Ако и твоя тийн е там тогава, и ако е свободен - може да се разберем на лични да ги свържем едни с други да се видят по младежки.

# 245
 С удоволствие,G..D..!!!На езиков курс ли са?

# 246
Аха, на Хохензоленплац ( дано го пиша правилно) - Алингуас е училището. Много си го обичат. А те ще живеят на Гросхадерн - последна спирка на U6.

# 247
   Школа "Inlingua"? http://www.inlingua-muenchen.de/   Браво на момчета!

# 248
  • Пловдив
http://uchiteli.bg/news/vtorata-matura-v-profesionalnite-uchilis … o-profesiqta/1496

Това буди много въпроси - от кога ли влиза?
И дали можеш да се явяваш на матура за да използваш оценката за приемане във вуз?

# 249
Така беше когато завършвах аз, в далечната 1988. Държавен изпит по специалноста която изучавахме в УПК. Всички гимназисти след 10 клас бяхме задължени да преминем към професионално обучение в новосъздадени УПК- минавахме стажове, изучавахме куп специални предмети - аз съм била специалност електроника - изучавахме техническо чертане, системно програмиране, операционни системи. Държавния ми изпит беше електроника. Освен матурата по български, която в онова време беше върху произведение и автор, други матури нямахме. Държавния изпит се вписваше в дипломата с тежест на матура. Но не влияеше при кандидатстване като самостоятелна оценка. 

# 250
  • Пловдив
Държавни изпити и сега имаше. Но децата се явяваха и на втора матура мисля.
Не съм особено наясно дали вторите матури се провеждат в един ден (мат, езици, геогрфия...).

# 251
привет, утре - 25 май, ще е неучебен ден, нали така? аз преди малко разбрах от сина ми, и уж видях и съобщение в сайта на МОН, ама все пак да се уверя..

# 252
привет, утре - 25 май, ще е неучебен ден, нали така? аз преди малко разбрах от сина ми, и уж видях и съобщение в сайта на МОН, ама все пак да се уверя..
Да, неучебен ден е.

# 253
Здравейте! Родител на седмокласничка.
Моля дайте актуална информация за 35 СОУ -София.

# 254
Здравейте,
виждам, че  отдавна не сте писали, значи всички сте залегнали здраво над учебниците на финала. Дано децата да се справят успешно, поне по предметите, които влизат в дипломата.
Какви са плановете ви за ваканцията?
При нас август ще бъде посветен на английски в АВО БЕЛ.
За спорта - нещо не ми харесват "протеините" и другите боклуци, за които се говори покрай фитнеса ама аз и много не pазбиpам.

Общи условия

Активация на акаунт