Случи ми се нещо странно XIII

• 167 665
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Имах една странна случка от времето когато бях подготве във Френската.
Скрит текст:
Действието се развива преди 86-та година, по времето когато нямаше интернет, книги, телевизия на чужд език. А изучаването на чужд език беше един малък кошмар - преподават ти урока и ти не отбираш и дума, дори не можеш да разчетеш текста, който трябва да разбереш.
Случката е от началото на изучаване на езика, бяхме взели само сегашно време и то не на всички глаголи.
По време на час чувам моето име и трябва да изляза на дъската, тогава, от изненада и страх, изпаднах в нещо като лек транс .
Пиша изреченията, дават ми думите в инфинитив и аз трябва да ги сложа в правилната форма.
Попълвам думите, обръщам се към учителката и класа и виждам само недоумение в очите им. Учителката ме кара да прочета изреченията - чета ги. Следва въпрос - сигурна ли си, казвам - да. Гледа ме особено и пак ме пита - ти учила ли си преди това френски, казвам чистосърдечно - не. Пита ме с огромна изненада - а откъде знаеш тези неща? Гледам изреченията, гледам учителката и в един момент излязох от транса, почвам да трия написаното и казвам, че съжалявам, объркала съм се.
Странното е, че бях съгласувала глаголите в правилната форма и време. Тези изречения, с тези предлози, се съгласуват по-много странни правила, които учихме в към края на годината и които много ни затрудняваха. Още по-странното е, че глаголите бяха от трета група, а някои от тях в тази форма нямат дори и една буква от основната форма на глагола.
Случвало ми се е и на мен. В стресов за мен момент, проговорих гладко на език, който не знаех, все едно ми е роден. Shocked Може би ще ти е интересно да прочетеш повече за този феномен - нарича се ксеноглосия / xenoglossy / xenoglossia. Simple Smile

Някой може ли да даде линк към темата за сънищата? Търсих, но намерих само една за разтълкуване на сънища, а тя не е подходяща.

# 481
За момичето с френския - може в минал живот да си била французойка и да се е отключила подсъзнателната памет, която при раждането се изтрива.  Rolling Eyes

# 482
Имах една странна случка от времето когато бях подготве във Френската.
Скрит текст:
Действието се развива преди 86-та година, по времето когато нямаше интернет, книги, телевизия на чужд език. А изучаването на чужд език беше един малък кошмар - преподават ти урока и ти не отбираш и дума, дори не можеш да разчетеш текста, който трябва да разбереш.
Случката е от началото на изучаване на езика, бяхме взели само сегашно време и то не на всички глаголи.
По време на час чувам моето име и трябва да изляза на дъската, тогава, от изненада и страх, изпаднах в нещо като лек транс .
Пиша изреченията, дават ми думите в инфинитив и аз трябва да ги сложа в правилната форма.
Попълвам думите, обръщам се към учителката и класа и виждам само недоумение в очите им. Учителката ме кара да прочета изреченията - чета ги. Следва въпрос - сигурна ли си, казвам - да. Гледа ме особено и пак ме пита - ти учила ли си преди това френски, казвам чистосърдечно - не. Пита ме с огромна изненада - а откъде знаеш тези неща? Гледам изреченията, гледам учителката и в един момент излязох от транса, почвам да трия написаното и казвам, че съжалявам, объркала съм се.
Странното е, че бях съгласувала глаголите в правилната форма и време. Тези изречения, с тези предлози, се съгласуват по-много странни правила, които учихме в към края на годината и които много ни затрудняваха. Още по-странното е, че глаголите бяха от трета група, а някои от тях в тази форма нямат дори и една буква от основната форма на глагола.
Случвало ми се е и на мен. В стресов за мен момент, проговорих гладко на език, който не знаех, все едно ми е роден. Shocked Може би ще ти е интересно да прочетеш повече за този феномен - нарича се ксеноглосия / xenoglossy / xenoglossia. Simple Smile

Някой може ли да даде линк към темата за сънищата? Търсих, но намерих само една за разтълкуване на сънища, а тя не е подходяща.

Няма друга тема за сънища, освен тази за тълкуването.

# 483
Жалко. Мислих, че има тема, която е за странни сънища.

# 484
Тази нощ сънувах,че намирам по улицата много пари.Като се събудих сутринта взех един билет от НЛ.Видях цифрите на пирамидите-75,77 и 33,обаче като се прибрах и започнах да трия изведнъж видях,че цифрите са други-58,54 и 33.Помислих,че сестрата на мъжа ми го е сменила,обаче изтрих всички цифри и изведнъж се върнаха 77,75  и 33.Мъжа ми беше до мен и ме помисли за луда,а аз мисля че билета ми показа цифрите на печеливш билет.  Joy След малко отивам да преровя всички в магазина и да намеря тия цифри.
А в училище имам случай,в който ме вдигнаха да ме изпитват по физика-не бях учила дори секунда и не разбирам абсолютно нищо от нея,обаче като станах "изпях" 10 урока назад.Учителката ми писа 6,съучениците пък помислиха,че съм учила цяла нощ...Не бях докосвала дори учебника,не знам от къде ми дойде тая информация. newsm78

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 14:08 от Bandida

# 485
Чета и гледам,че доста от вас се интересуват от паранормалното и свръхестественото като явления.Затова бихте ли ми препоръчали някаква литература,нещо,където да прочета как могат да се развият тези способности в човек.
Пиша това,защото от край време имам видения-за по сериозни неща,които винаги се случват,вкл. и смърт на хора,които познавам и такива,които само съм виждала,както и различни миризми-на изгоряло,когато ще се случи нещо лошо и на тамян,ако е свързано със смърт.И откачам,защото винаги  познавам,но не мога да стесня обхвата и да определя с кого и какво точно ще се случи.Честно казано не ми е много приятно да изтръпвам всеки път и да питам хората мирише ли им на изгоряло,а после да чакам нещо лошо да се случи.Странното е,че повечето ми усещания са А лошо,когато ще се случи нещо хубаво усещам сладък аромат,но често чак после го отчитам.Който иска да ми вярва,аз чак на гледачка ходих да питам дали пък аз не предизвиквам нещо подсъзнателно.

# 486
  • София
Тази нощ сънувах,че намирам по улицата много пари.И от нашия магазин взех един билет от НЛ.Видях цифрите на пирамидите-75,77 и 33,обаче като се прибрах и започнах да трия изведнъж видях,че цифрите са други-58,54 и 33.Помислих,че сестрата на мъжа ми го е сменила,обаче изтрих всички цифри и изведнъж се върнаха 77,75  и 33.Мъжа ми беше до мен и ме помисли за луда,а аз мисля че билета ми показа цифрите на печеливш билет.  Joy След малко отивам да преровя всички в магазина и да намеря тия цифри.
А в училище имам случай,в който ме вдигнаха да ме изпитват по физика-не бях учила дори секунда и не разбирам абсолютно нищо от нея,обаче като станах "изпях" 10 урока назад.Учителката ми писа 6,съучениците пък помислиха,че съм учила цяла нощ...Не бях докосвала дори учебника,не знам от къде ми дойде тая информация. newsm78

Едно, че нищо не се разбира за съня с билета, второ че - май нещо ти хлопа  Joy

# 487
Тази нощ сънувах,че намирам по улицата много пари.И от нашия магазин взех един билет от НЛ.Видях цифрите на пирамидите-75,77 и 33,обаче като се прибрах и започнах да трия изведнъж видях,че цифрите са други-58,54 и 33.Помислих,че сестрата на мъжа ми го е сменила,обаче изтрих всички цифри и изведнъж се върнаха 77,75  и 33.Мъжа ми беше до мен и ме помисли за луда,а аз мисля че билета ми показа цифрите на печеливш билет.  Joy След малко отивам да преровя всички в магазина и да намеря тия цифри.

Едно, че нищо не се разбира за съня с билета, второ че - май нещо ти хлопа  Joy

Нали на теб нищо не ти хлопа,що се вълнуваш?  Laughing

# 488
Няма нищо странно в това с френския. Аз като се напиех преди години, говорех много по-бързо, правилно и гладко английски, отколкото когато бях трезва!  Mr. Green

# 489
  • Пловдив
Няма нищо странно в това с френския. Аз като се напиех преди години, говорех много по-бързо, правилно и гладко английски, отколкото когато бях трезва!  Mr. Green
\

Ха-ха, това е вярно. Съпругът много вързано говори италиански, с малко думи, обаче като си пийне и учудва всички.То не е произношение, не са думи, не е чудо.

# 490
Докато ви четях - а то се случва от отдавна - се замислих животните душа имат ли, т.е. след смъртта им остава ли дух и къде отива. Някаква информация имате ли?

# 491
Докато ви четях - а то се случва от отдавна - се замислих животните душа имат ли, т.е. след смъртта им остава ли дух и къде отива. Някаква информация имате ли?
Грам не се съмнявам, че имат.  Simple Smile
http://duhovno-razvitie.com/knigi/2015/04/12/%D0%BC%D0%B5%D0%B4% … 0%B8%D1%83%D0%BC/

ludetina85, много интересно! Сигурно не е много лесно с такава дарба... Confused

# 492

Същото, само че с танците. Не танцувам на всякаква музика, обаче като се напиех в младежките си години, ставах и играех хорА, за които не съм предполагала, че мога да танцувам. Та аз знам стъпките само на Дунавското... За разкош, някои от хората го водя АЗ!  Shocked  Един вид куците прохождат, немите проговарят и т.н.   Laughing  Това ми е изключително странно, тъй като е доста нетипично за мен самата  Laughing

Историята с френския също ми е странна, тъй като авторката все пак не е била под въздействие на алкохол като нас, а е било някакво особено състояние на мозъка...

# 493
Нищо общо няма. Ако като се напиеш проговориш арабски, който не говориш, докато си трезва, ей това е странно Mr. Green

# 494
 LaughingСтига де, таман си викам: гледай каква дарба ми се отвори, и така да ме свалиш на земята!  Crossing Arms Laughing

Общи условия

Активация на акаунт