Случката е от началото на изучаване на езика, бяхме взели само сегашно време и то не на всички глаголи.
По време на час чувам моето име и трябва да изляза на дъската, тогава, от изненада и страх, изпаднах в нещо като лек транс .
Пиша изреченията, дават ми думите в инфинитив и аз трябва да ги сложа в правилната форма.
Попълвам думите, обръщам се към учителката и класа и виждам само недоумение в очите им. Учителката ме кара да прочета изреченията - чета ги. Следва въпрос - сигурна ли си, казвам - да. Гледа ме особено и пак ме пита - ти учила ли си преди това френски, казвам чистосърдечно - не. Пита ме с огромна изненада - а откъде знаеш тези неща? Гледам изреченията, гледам учителката и в един момент излязох от транса, почвам да трия написаното и казвам, че съжалявам, объркала съм се.
Странното е, че бях съгласувала глаголите в правилната форма и време. Тези изречения, с тези предлози, се съгласуват по-много странни правила, които учихме в към края на годината и които много ни затрудняваха. Още по-странното е, че глаголите бяха от трета група, а някои от тях в тази форма нямат дори и една буква от основната форма на глагола.

Някой може ли да даде линк към темата за сънищата? Търсих, но намерих само една за разтълкуване на сънища, а тя не е подходяща.
След малко отивам да преровя всички в магазина и да намеря тия цифри.