Смути, 2-ра тема

• 148 505
  • 683
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Ясно, и аз си правя смути вкъщи, но и не съм толкова против да си купя такова, за да опитам.
Както и да е- хареса ми- беше идеята Simple Smile

# 121
Спанак, кейл, боровинки, круши, банани, портокалов и лимонов сок, конопено семе

# 122
Кейл, лимон, джинджифил, шипки и гроздови семки на прах.

# 123
Ние с децата също от известно време си правим смутита. Посленото беше от портокалов сок, банани, киви и малини.
От вас ще черня вдъхновение за разнообразяване Simple Smile bouquet

# 124
Тъй като не мога да пия цитрусови сокове едно смути с ябълки и моркови.

# 125
  • Пловдив
Здравейте. Вчера си поръчах блендер и днес го очаквам. Вече нямам търпение да си направя първото смути Laughing И като абсолютен лаик, идвам и с няколко въпроса. Досега четох рецепти от Здравей. Там почти винаги първо пише, че част от съставките трябва да минат през сокоизстисквачка. И питането ми е дали не мога директно да ги сложа в блендера. Например спанак и моркови? Имам сокоизстисквачка, но е от най-обикновените, за няколко лева(използвам я за портокали, лимони).

# 126
  • София
Можеш разбира се, точно със спанак (като основа) се получава страхотно смути. В Здраевй са дадени примери само, т.е. - вместо вода в дадено смути, за течност, можеш да сложиш сока на един портокал или лимон. Това обаче не означава обезателно всеки път да минаваш плод или зеленчук през сокоизтисквачката.

Давам пример за едно смути - шепа спанак, зелена чушка, киви, сока на половин лимон (изстискан на ръка) и резен джинджифил и вода. Всичко това в пасатора, никакви сокоизстисквачки : ) Става страхотно и свежо.

# 127
Въпроса сигурно е тъп, но...мога ли да сложа сурови моркови и ябълки на парчета в блендера, с вода/лед , без да са минали сокоизтисквачка? 900 вата е, уж мощен и здрав. Дали ще стане пюре и дали има шанс да го изгоря  Embarassed

# 128
  • София
Можеш и още как! Изобщо няма шанс да го "изгориш". Следвай упътванията, ако трябва сложи вода.

# 129
Добре, благодаря, защото и аз точа лиги по тези прекрасни вкусни комбинации, които показвате, но ако се налага да изстисквам всеки плод/зеленчук с различен уред, ентусиазма рязко ще ме напусне  Laughing 

# 130
  • Sofia
Вчера купих за пръв път кейл от Била.Какъв вкус има?

Днешното смути от - банан,рукола,спанак,тахан,белен коноп,джинджър,бадемово мляко,люспи хранителна мая....хареса ми

# 131
Здрвеите,а какви сокоизтисква4ки ползвате може ли да ми препоръ4ате не6то до 150лв

# 132
  • Cavan, Ireland
Здравейте и аз се записвам тук!

Аз ползвам за цитруси такава

за 15ина евро си я купих преди години.

Имам робот за сок от моркови, ябълки и т.н. но не го използвам защото има една част, която е като стоманена ситна мрежа(цедка), която ми отнема много време да чистя.

За моите смутита ползвам шейкър/блендер със стъклена кана, работи си безпроблемно за моркови и ряпа например. Имам проблем със разнообразието обаче, все се каня да извадя най-често използваните съставки и да купя накуп. Не съм кой знае колко голям фен на смутита като цяло, но почнах фитнес тренировки и пия една добавка wheat grass(понякога я сменям с barley grass) която има ужасен вкус във вода като се сложи, а и много трудно се разтваря и съм и хванала цаката да я слагам в смутита.

Видях, че стана дума за ватове 600/900 малко по нагоре, искам да попитам, дали 300 ще ми върши работа защото искам да си взема една ейтакава машинка, на която мога да използвам каната като бутилка и да си я нося с мен

Какъв кейл да използвам? Тук съм виждала един който е кто кочан зеле и ми се струват много твърди листата...но пък морковите и те са твърди, предполагам, че няма да е проблем.
Може ли да слагам ядки, трябва ли да предварително накиснати?

Мога ли да използвам готови бутилирани кокосово мляко, бадемово, оризово, соево и всичките подобни заместители които са безлактозни, или е по добре да действам всичко от scratch както се казва  newsm78

Виждам, че си слагате лимони, колко кисело става със сока на един лимон например, лимоните са ми проблемен цитрус  Sick

Гожи бери, ленено семе, конопено семе, чия имам, какво други семена мога да си купя.

В момента си слагам по една лъжица ядково масло(100% печени бадеми или кашу стрити на каша)правилно ли е или не... Whistling

# 133
Пак да питам, морковите на какви парчета да ги нарежа за да ги сложа в каната на блендера ( сурови) ?

# 134
Моето днешно смути е с портокаров сок, киви, ябълка, банан и малини.
Имате ли отзиви за Нутрибулет (не на Делимано обаче)? Искам уред, който да блендира до гладка текстура, защото към момента дъщеря ми отказва всякакви смутита с моркови, ябълки и зеленолистни. Мисля, че ако не усеща парчетата ще мога по-лесно да я приобщя съм идеята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт